The Munsters

Přijdou vám Addamsovi jako taková poněkud zvláštní rodinka? Tak to jste se nesetkali s Munsterovými, přátelskou rodinou, kterou stále překvapuje, že na ně normální lidé reagují poněkud vyděšeně. Munsterovi jsou totiž tak trochu… monstra.

 

Sedmdesát epizod tohoto komediálního seriálu sleduje příběhy rodiny Munsterových, poněkud netradiční, avšak velmi přátelské středostavovské rodiny žijící ve starém viktoriánském sídle ve fiktivním městečku Mockingbird Heights v Kalifornii s domácími mazlíčky – černou kočkou, havranem a drakem.

Hlavou rodiny je Herman, tvrdě pracující Frankensteinovo monstrum, které nade vše miluje svou ženu Lily, nemrtvou upírku, a syna Eddieho, u kterého se začaly objevovat vlkodlačí sklony. V domě s nimi žije i Lilyin upíří otec a neteř Marilyn, která jediná z celého klanu nepodědila žádné nadpřirozené geny, a proto je svou rodinou považovaná za milované, přesto ošklivé káčátko.

Seriál byl vysílán od září 1964 do května 1966 v černobílém formátu. Zajímavostí je, že v barvách byl natočen pouze pilotní díl, který nakonec nebyl nikdy odvysílaný v rámci seriálu. Po přepracování scénáře a přetočení na černobílý film se zápletka tohoto pilotního dílu zapracovala do druhého dílu první řady seriálu.

Na úspěch seriálu navázal v letech 1988 až 1991 spin-off The Munsters Today, který už byl natočen v barvách. Příběhy rodiny Munstersových doplňuje také několik filmů, za všechny Munster, go home! z roku 1966 a Here come the Munsters z roku 1995.

Nejnovějším počinem o rodince Munsterových je seriál 1313 Mockingbird Lane z roku 2012, jehož název i prozrazuje adresu jejich rodinného sídla. Po odvysílání pilotního dílu, v němž Hermana ztvárnil Jerry O’Connor (Cesta do neznáma) a Lily pak Portia de Rossi (Ally McBealová), byl nicméně seriál zrušen.

IMDb
ČSFD

 

Trailer na první epizodu seriálu 1313 Mockingbird Lane