Knižní novinky: červen 2014

Co si pro nás nakladatelé připravili těsně před prázdninami? Z Fantom Printu se můžeme těšit na další knihu Ilony Andrews, v Epoše se připravuje sedmý díl Kladiva na čaroděje a Anity Blakeové, zombie najdeme na Červeném vrchu, duchy v Přivolávání, nové sérii od Kelley Armstrong.

Nemec_Zoldacka_Darja

 

Vladimír Němec: Žoldačka Darja
Kdo je žoldačka Darja? Slušná šermířka a mizerná čarodějka. Protlouká se světem, jak to jen jde. A když to nejde, vypomůže si tou špetkou magie, co má. Díky ní trochu podvádí při šermu a hodně v kartách. Jenom kdyby po ní nešel čaroděj Rodik poté, co ho zesměšnila před královým bratrancem. Nevypadá to s ní moc růžově, ale naštěstí padne do oka čaroději Virianovi… A ke všemu se blíží válka mezi královstvími. Zbývá jen se pomodlit ke svaté Čtveřici.
Vydá: KJV – Poutník

 

 

Andrews_Magie_strelneho_prachu

 

Ilona Andrews: Magie střelného prachu
Andreu Nashovou možná vyhodili z řad Rytířů milosrdné pomoci jen proto, že je podle nich „hřích“ být kožoměncem, ale ona se odmítá stáhnout do ústraní a lízat si rány. Možná přišla o vše, na čem dosud usilovně pracovala, ale když jí život staví do cesty překážky, je připravená se s nimi porvat – jen si na to musí vybrat ten správný kalibr. Zatímco se snaží znovu najít pevnou půdu pod nohama, pracuje pro Špičkově ostrou vyšetřovací agenturu, firmu své nejlepší kamarádky Kate Danielsové.
Ale když někdo nečekaně zabije kožoměnce pracující pro Rafaela Medranu, Andreina bývalého milence a alfu samců klanu Boud, dostane na starost ten nejhorší případ ve své kariéře. Andrea a Rafael budou muset spolupracovat, aby polapili mocného zabijáka, a stihnout to dřív, než se stačí zabít navzájem nebo než to jejich záhadný cíl udělá za ně. Ale když zachraňujete svět, občas je nějaká menší oběť potřeba, nebo ne?
Vydá: FantomPrint

 

Cast_Skola-noci_Odhalena

 

Kristin Cast, P. C. Cast: Škola noci 11: Odhalená
Bývalá velekněžka Neferet utrpěla první velkou porážku. Díky své nadpřirozené moci přežila, ale než se Zoey Redbirdové a jejímu kruhu přátel dokáže znovu postavit, musí nabrat nové síly. Zdálo by se, že pro Zoey nastala tolik potřebná chvilka oddechu – Neferet však není jediné zlo, kterému čelí. Zoey se stále častěji zmocňuje pocit, že život se jí definitivně vymkl z rukou, a co víc, ani na své nejbližší už se nemůže spolehnout tolik jako dřív. Jak dlouho potrvá, než pohár její trpělivosti přeteče? A co když jejím největším nepřítelem je ona sama?
Vydá: Knižní klub

 

 

Armstrong_Privolavani

 

Kelley Armstrong: Přivolávání – Nejtemnější síly
Chloe vidí mrtvé lidi. Ano, jako ve filmech. Problém je, že vidět duchy v reálném životě znamená jednosměrnou jízdenku na psychiatrii. Ovšem nic není tak, jak se na první pohled zdá… Jmenuji se Chloe Saundersová a můj život už nikdy nebude stejný jako dřív.
Ve svých patnácti letech jsem vůbec netoužila být jiná než ostatní. Chtěla jsem chodit do školy, mít kamarády, bavit se. A taky jsem chtěla, aby si mě trochu víc všímali kluci. Už ani nevím, jaké je to být obyčejná holka. Všechno nabralo zcela jiný směr toho dne, kdy jsem ve škole poprvé spatřila ducha. Vyděsil mě tak, že nikdo nezapochyboval o tom, že jsem se naprosto pomátla. Teď už ve škole všichni vědí, kdo jsem. Jen z jiných důvodů, než bych si přála. Ve filmech nejsou duchové nic neobvyklého. Když se však v reálném životě snažíte lidem vysvětlit, že vidíte duchy zemřelých lidí, automaticky získáte poukaz na pobyt v léčebně pro duševně choré. A tak jsem se ocitla zavřená v Lylově domově, což je „speciální zařízení“ pro narušenou mládež. Chtěla jsem se co nejdříve uzdravit a vypadnout odsud. Brzy jsem ale pochopila, že je to jiný domov, než se na první pohled zdá. Dějí se tady podivné věci a ani mí noví spolubydlící nejsou choré bytosti. Mají zkrátka poněkud zvláštní schopnosti. Nevím, komu mohu důvěřovat. Musím přijít na to, jaká nebezpečná tajemství skrývá Lylův domov… , a to dříve než povstanou jeho kostlivci a začnou mě pronásledovat.
Vydá: Galatea

 

Hamilton_Harlekyn

 

Laurell K. Hamiltonová: Harlekýn (Anita Blakeová 15)
„Jsem jediná lovkyně upírů, která randí s vládcem města. Většina lidí to vnímá jako střet zájmů. Upřímně řečeno, já to tak taky vidím, ale moc s tím toho nenadělám.“
Moc saintlouiských upírů stále roste a zvěsti o nových schopnostech vládce Jean-Clauda i jeho lidské služebnice Anity Blakeové se šíří až za oceán. Zastánce tradičního řádu však stejně tak znepokojují poměry ve zdejší Církvi věčného života, která porušuje tisíciletá pravidla a snad i ohrožuje bezpečné soužití upírů a lidí. Když se ve městě objeví záhadní Harlekýnové, legendární a přísně utajovaní upíří strážci pořádku, nikdo netuší, proti komu se mocní z Evropy rozhodli zasáhnout. Pro Anitu, zmítanou věčnými proměnami nevyzpytatelné sexuální magie i politickými spory mezi jednotlivými skupinami kožoměnců, je to jen další komplikace, kterou teď opravdu nemá zapotřebí…
Vydá: Epocha

 

 

Sit_Prizraku_FRONT.ai

Ondřej S. Nečas: Síť přízraků (Kladivo na čaroděje 7)
Před pěti sty lety uzavřela čarodějnice svoji duši do svitků s kouzly a hned nato byla upálena. Nyní se vrací a chce svá kouzla zpět, jejich současní vlastníci se jich však nechtějí jen tak vzdát. Nejenom že si na nich bohatý podnikatel, drogový dealer a vysloužilý kněz založili pohodlné živnosti, rovněž je známo, že má-li kouzlo změnit pána, ten starý musí zemřít. Po kouzlech však pase více stran z různých důvodů, a nebyl by to Felix Jonáš, aby do toho zmatku neskočil po hlavě.
Čekají ho nejen souboje s čaroději, ale musí se také vypořádat s Vincencovou krizí identity, Klaudiinou touhou po dobrých skutcích a jednou pubertální holkou v nesnázích.
Vydá: Epocha

 

Angelini_Proroctvi

 

Josephine Angelini: Proroctví
Šestnáctiletá Helen Hamiltonová si odmalička bolestně uvědomuje, jak moc se liší od svých vrstevníků – nejen nezvyklou výškou, ale i schopnostmi. Umí například superrychle běhat a má nadlidskou sílu. Zároveň se bojí, že tyhle její „abnormality“ značí, že je nějaká zrůda, a tak se snaží co nejvíc splynout s davem, nevyčnívat. Což je minimálně při její výšce opravdu těžké. Pak ale na americký ostrůvek, kde žije, zavítá početná rodina Délosových a obvykle mírná a klidná Helen přecitlivěle reaguje na jakoukoli zmínku o nich, přestože je vůbec nezná. Její okolí, táta, nejlepší kamarádi Claire a Matt, ji nepoznávají a nechápou, co se děje. Jenže rodina Délosových Helen nepřinese jenom neklid, ale taky jí pomůže zjistit, co je vlastně zač. Že není žádné monstrum, ale stejně jako atraktivní, výjimečně chytří a sportovně nadaní Délosovi pochází z linie potomků řeckých polobohů…
Vydá: CooBoo

 

McGuire_Cerveny-vrch

 

Jamie McGuire: Červený vrch
JAK SE ZACHOVAT, KDYŽ TEN, PRO KOHO BYSTE POLOŽILI ŽIVOT, VÁM O NĚJ ZAČNE USILOVAT?
Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří. Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie. Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch.
Román Červený vrch vás uchvátí od první stránky a nepustí až do omračujícího závěru. Autorka bestsellerů Jamie McGuire se zde předvedla v nezapomenutelné formě.
Vydá: Fortuna Libri

 

 

Sylvia Day: Očarovaná
Victoria je pravá cat-woman – vládne kočičími schopnostmi i ženskými přednostmi – a ráda si hraje. Nemá-li nad sebou dohled čaroděje, zlobí. A páchá ve společnosti samou neplechu. Proto Velká rada pověří jednoho ze svých čarodějů Maxe, povoláním Lovce, aby Victorii napravil… Jenže se do sebe při tom „napravování“ zamilují a trestu, který Maxovi za jeho neprofesionalitu hrozí, se společně postaví. I za cenu života. Velká rada je rozezlena a rozhodne se pár rozeštvat tou nejsilnější zbraní – žárlivostí. Pověsí Maxovi na krk krásnou Jezebel…
Vydá: Mladá Fronta

 

 

Cherie Priestová: Nepopsatelní (Mechanické století 5)
Rector Sherman je jedním z mnoha dětí, které osiřely v roce 1863, a zároveň jedním z mála, kdo se dožil osmnácti let. Po opuštění sirotčince je přesvědčen, že ho pronásleduje duch chlapce, jehož kdysi znával – Zeka Wilkese – a který zemřel před půl rokem, když mu Rector pomohl dostat se do obezděného města Seattlu.
Neklidný duch je sice možná jen výplodem jeho špatného svědomí, přesto se Rector vloudí na druhou stranu zdi, aby se přesvědčil, že Seattle je plný hladových nemrtvých a jedovatého žlutého plynu. A navíc jsou tady noví tvorové – ani lidé, ani hnilobci, mezi místními známí jako „nepopsatelní“.
Rector získává svou první skutečnou práci – musí nepopsatelné vystopovat dříve, než napáchají další škody. Během pátrání však narazí na vetřelce, které do města přivedla chamtivost. Za městskou zdí se totiž skrývá něco natolik cenného, že jsou pro to vetřelci ochotni zabíjet.
Vydá: Triton