Keri Arthur: Smyslné zlo (Riley Jenson 3)

Ve třetím díle série od Keri Arthur se Direktorium pro jiné rasy přiblížilo dopadení hlavy zločineckého klanu a iniciátora odporných genetických experimentů. Dhampírka Riley Jenson by se na jeho zničení ráda podílela osobně. Starr totiž z ní i jejího bratra udělal nedobrovolné dárce genetického materiálu.

Arthur_Smyslne_zloRiley na příkaz Jacka, šéfa Direktoria pro jiné rasy, podstupuje tvrdý výcvik, aby dokázala splnit nebezpečnou misi. S tréninkem jí pomáhá její bratr-dvojče Rhoan, i když nejásá nadšením, že jeho sestra by také měla být strážce. Dvojčata Jensonovy musí naléhavě do akce proti Starrovi, protože Direktorium konečně získalo důležité informace k rozbití zločineckého kartelu. On v roli strážce v sídle Deshona Starra, hlavy zločineckého gangu, a ona jako  jedno z děvčat do arény.

Ve Smyslném zle se Riley s týmem posunula mnohem dál při vyšetřování případu. Záležitost s klony, genetickými experimenty a jejich tvůrcem konečně začala nabírat grády. Naproti tomu její milostný život uvázl na mrtvém bodě. Vídá se s vlkodlakem Kellenem i s upírem Quinnem. Situace je to obzvlášť pikantní, protože oba pánové se vehementně nenávidí, jsou dominantní až na půdu a navíc obchodní rivalové. Naštěstí se vždycky může nechat ukonejšit v náručí kolegy Kadea. Riley by si přála rodinné hnízdečko a k tomu alespoň dvě malá vlčátka, protože biologické hodiny ji neúprosně tikají.

Smyslné zlo je zatím nejlepší díl z u nás vydaných příběhů z cyklu o Riley, kříženci upíra a vlkodlaka. Zápletka má spád a na rozdíl od předchozích knih chybí momenty, kdy hlavní hrdinku od jejího úkolu odvádějí nezávazné sexuální hrátky, i když ani tentokrát neabstinuje. Tohle pokračování může lehce připomenout jiný třetí díl, a sice Magii útočí od Ilony Andrews. Že by existovalo nepsané pravidlo, které nutí autorky poslat hrdinky ve třetím díle do bojové arény? K českému překladu mám jedinou výtku, a to vykání mezi protivníky ve vypjatých situacích.

Smyslné zlo určitě potěší všechny fanoušky zrzavé australské dhampírky, protože posunuje celou sérii zase o pořádný kus dál. Podle poslední stránky to vypadá, že na Riley v budoucnu čeká velmi akční dobrodružství se starým nepřítelem, jenž si chce naplno užít její zabití.

Ukázka

Vydal: Fantom Print, 2014