Soutěž o knihu V šeru a stínu – vyhodnocení

Nakladatelství Fantom Print nám věnovalo sedmé pokračování fantasy série Vznešení mrtví s názvem V šeru a stínu, o které jsme tento týden soutěžili. Jak soutěž dopadla a kdo se může těšit na knihu?

Hendee_V_seru_a_stinuAnotace:
Poté co spolu s Magierou a Leesilem opustila hrad starověkých upírů, vydala se učenka Wynn zpět do sídla Učeného bratrstva, opatrujíc několik textů z dob Velké války, napsaných snad samotnými upíry. Ty společně s deníky, které po celou dobu cesty psala, jsou však bratrstvem zabaveny ke zkoumání a sama Wynn čelí nedůvěře a posměchu. Nikdo jí nevěří, že listiny jsou pravé a její zážitky jsou považovány za výmysl. Z listin však zmizí několik stránek a dva z učenců jsou zavražděni. Wynn je přesvědčena, že za vraždami stojí Vznešení mrtví, a proto se pokusí odkrýt tajemství prastarých textů sama. Netuší ale, jakému nebezpečí bude muset čelit…

Soutěžní otázky:
1) Kdo je autorem českých obálek celé série Vznešení mrtví?
2) Jaký český název nese první kniha série Vznešení mrtví?
3) Když vyměníte koncové písmenko ve jméně hlavní hrdinky prvních šesti dílů série, získáte přezdívku, která má jistou spojitost s webem Děti noci. O jakou spojitost se jedná?

Správné odpovědi:
1) Jan Patrik Krásný
2) Dhampir
3) Magiere je zakladatelka a bývalá šéfredaktorka webu Děti noci

Do soutěže přišlo 23 odpovědí, většina správných.

Vylosována byla: K. Nováková z Lochovic.

Blahopřejeme.