Příběh o přátelství lidí a draků ožívá v nové české fantasy (PR)

Již tento týden vyjde v Nakladatelství Fragment prvotina nové autorky Kristiny Hlaváčkové, ve které se odehraje boj o budoucnost světa lidí a draků. Dávné proroctví přisuzuje mladé princezně z lidského rodu překvapivou roli. V žilách jí koluje dračí krev a její dovednosti v oblasti magie dalece přesahují znalosti obyčejných čarodějů. Zvládne však naplnit všechna očekávání, která jsou do ní vkládána? Fantasy příběh Dračí oči – Čarodějka, ve kterém nechybí kouzla, draci a tajemství, vychází již 26. února!


Nakladatelství Fragment představí již příští týden fantasy příběh od nové nadějné autorky. Kristina Hlaváčková se psaní věnovala vždy jen ve volných chvílích. Nyní však připravila sérii, ve které nebude nouze o napětí, dobrodružství, tajemné síly a mocná kouzla. Mezi lidmi se totiž od pradávna vyskytovali „vyvolení“, kteří zaujímali pozice ochránců draků. Vzájemné soužití obou národů utrpělo postupem času velké trhliny a nastala doba, ve které se lidé draků bojí a raději se jich zbavují, dokud jsou ještě malými a bezbrannými tvory.

Podle proroctví se má objevit nový ochránce, který bude ovládat pradávnou magii. Jak by se ale malá dcera krále lidí mohla stát mocnou čarodějkou? Může obyčejná dívka porozumět drakům a znovu získat jejich důvěru? Nebo není jen obyčejnou dívkou, jak si myslí, a prozatím nezná svůj osud?

Hlavackova_Draci-ociAnotace:
Učit se tančit, vyšívat a jak být hezká? To není nic pro princeznu Elenu. Chce bojovat po boku bratrů a prožívat velká dobrodružství. Ani se nenaděje a její sen se začne stávat skutečností. Osudové setkání s rudým drakem Ašrakem změní malé princezně život. Musí opustit svůj domov a odjet k elfům do kouzelného lesa, kde se má naučit ovládat a hlavně skrývat magii, která jí koluje v žilách. Nejde však o žádnou prestižní školu pro mladé dámy…

Dokáže Elena čelit všem změnám a nástrahám osudu, které na ni čekají? S pomocí mladého draka Charlika a svérázného přítele Michaela na to nebude sama. Bude to však stačit? Nepůjde totiž jen o ni, ale o budoucnost celého světa!

Info o knize:
Kristina Hlaváčková: Dračí oči – Čarodějka
Nakladatelství: Fragment
Datum vydání: 26.2.2014
Vazba: vázaná
Počet stran: 392
Cena: 299 Kč

Ukázka:
Kouzlo pominulo. Ašrak otevřel oči. Viděl, jak se Eleniny panenky pomalu vrací ke své přirozené kulatosti. Elena pomalu, udiveně zvedla ruku z jeho čenichu a nechápavě se na ni zadívala. S pohledem stále upřeným na svou dlaň se neslyšně sesula podél kmene stromu do sedu. Ašrak stál a chvíli se nejistě kymácel. Zapřel se ocasem do země. Pak vyfoukl z nozder na Elenu opatrný obláček horkého vzduchu. Ulevilo se jí. Končetiny přestala mít jako z olova, pookřála. Zmateně se na draka usmála.
„Co to bylo?“ špitla.
„MAGIE STARÁ JAKO ZEMĚ SAMA,“ zaduněl a odmlčel se.
„NIKDO TĚ NEPOSTRÁDÁ, MALIČKÁ?“ ozval se po chvíli.
„Musím domů, budou se o mě bát!“ uvědomila si najednou. Vyděšeně se vyškrábala na nohy a rozběhla se k Aškentovi. Náhle se zarazila a otočila.
„Uvidím vás ještě?“ Ašrak se zahleděl na svého syna, který mu vzrušeně poskakoval u nohy.
„BUDEŠ-LI CHTÍT, TVÁ KREV TĚ K NÁM DOVEDE.“

Slavnostní křest knihy „Dračí oči – Čarodějka“ se uskuteční 27. února 2014 od 17:30 hodin v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí za účasti autorky Kristiny Hlaváčkové a hosta – herečky Vandy Hybnerové.