The Returned

Zombie filmy se v poslední době objevují ve formě akčních hororů (Světová válka Z), nebo komedií (Mrtví a neklidní), a navíc se bohužel málokdy jedná o opravdu dobrý film. Nový horor The Returned ovšem není ani zábavný akční film ani šílená komedie, ale napínavý příběh o tom, jak bychom se jako lidé chovali k zombiím, kdyby žily běžně mezi námi.

 

Returned_posterSynopse:

V post-zombie světě může lék zvaný „Return Protein“ zastavit šíření viru, ale nemůže ho vyléčit. S pravidelnými každodenními dávkami injekcí jsou „Navrátilci“ schopni vést relativně normální život, ale nevyhnou se brutálním útokům Anti-Návratových skupin ani fámám, že zásoby léku se tenčí. Svět se opět nachází na pokraji chaosu.

Uprostřed tohoto poprasku žijí Alex (Kris Holden-Reid) a Kate (Emily Hampshire), mladý, úspěšný a záviděníhodný pár. Kate je lékařka pracujicí s novými Navrátilci v nemocnici, Alex je učitel hudby. Dlouho už skrývají jedno tajemství – Alex je Navrátilec.

Ze strachu, že vláda nařídí všem Navrátilcům, aby se hlásili v zabezpečeném lékařském zařízení „pro své vlastní bezpečí“, se dvojice rozhodne utéct. Vezmou s sebou veškeré zásoby léku, které mají. Když jim dochází čas i místa, kam se obrátit, musí čelit tomu, čeho se nejvíc obávaji, a vypořádat se s realitou. Jestli nejsou ani lidé, ani zombie, tak co přesně Navrátilci jsou?

Režie: Manuel Carballo
Hrají: Kris Holden-Ried, Emily Hampshire, Shawn Doyle, Claudia Bassols, Paulino Nunes ad.
Premiéra v USA: 14.2.2014

Zdroj: thereturnedmovie.com