Knižní novinky: leden 2014

Leden je na nové knihy chudý, tak snad jste se v listopadu a prosinci knihami dobře předzásobili nebo jich pár nalezli pod stromečkem.

Adrian_Popel_pulnoci

 

Lara Adrian: Popel půlnoci (Půlnoční rasa 6)
Popel půlnoci je šestým pokračováním milostné ságy Půlnoční rasa. Na pozadí dramatických událostí, odehrávajících se v tajemném světě upírů se rozehrává příběh plný vášně, zrady a nečekaných zvratů.
Osamělý a zoufalý Andreas Reichen je pevně rozhodnutý krvavě pomstít vyvraždění všech svých blízkých, které má na svědomí mocný a nemilosrdný upír Wilhelm Roth. Nezastaví se před ničím a neváhá přitom využít ani svou bývalou milenku Claire jako nic netušící figurku v této smrtící hře.
Vydá: Brána

 

 

 

Darynda Jonesová: Druhý hrob nalevo
Když se vídáte s mrtvými, může vám to pořádně zkomplikovat život. Charley Davidsonová, příležitosný soukromý detektiv, pracuje se zesnulými na plný úvazek. Přitahuje mrtvé jako maják. Pro démony je zkrátka neodolatelná. Tentokrát se Charley snaží pomoct své nejlepší přítelkyni Cookie v hledání její nezvěstné kamarádky. A jako by toho nebylo dost, záhadný Reyes, „syn Satanův“, opustil pozemské tělo a teď Charley pronásleduje jeho duch. Neměl moc na výběr, protože dokud byl v lidském těle, mučili ho démoni, kteří chtěli přilákat Charley. Reyes je odháněl ze všech sil. Protože kdyby se k ní dostali, přiblížili by se k bráně do nebe, což by byla katastrofa.
Vydá: Beta

 

 

Shan_Larten3

 

Darren Shan: Palác prokletých (Sága Lartena Hroozleyho 3)
Ještě než do jeho života vstoupila Madame Okta, Circo Mostruoso a Darren Shan, Larten Hroozley byl mladý muž. Toto je jeho příběh.
Poté, co opustil svého mistra a pobil téměř celou posádku na lodi, Lartena sužuje pocit viny. Život v upířím klanu už ho neláká, proto se rozhodne usadit v Paříži, kde se vydává za člověka. Ve francouzském velkoměstě konečně najde trochu štěstí, a dokonce se tu i zamiluje do lidské ženy. Ale jeho temné tajemství je lidskou rasou vnímáno jako hrozba, a tak je postaven před těžké rozhodnutí: Bude se i nadále skrývat a žít někde na okraji lidské společnosti, nebo zaujme svoje místo v upířím klanu a bude chránit tvory, kteří jsou slabší než on?
Vydá: CooBoo

 

 

SusanEE_Pad_andelu

 

Susan Ee: Pád andělů
První kniha série Penryn a Konec dní.
Vůle a odhodlání neznají překážek.
Je to šest týdnů, co andělé apokalypsy sestoupili na zem a zcela ovládli dosavadní poklidný chod moderního světa. Ve dne jsou lidé v San Francisku, kde žije i Penryn a její rodina, zastrašováni pouličními gangy, v noci tu panují strach a podezření. Penryn se snaží v chaotickém městě přežít a ochránit svoji rodinu, ovšem do té doby, než je její sestra Page unesena anděly. Penryn je ochotná pro záchranu sestry udělat cokoli. Cokoli, včetně uzavření obchodu s nepřítelem. Jen s pomocí Raffeho, anděla, kterému byla useknuta křídla jeho vlastními „lidmi“, může Penryn najít Page. Ona potřebuje jeho, on ji. Navíc se mezi nimi vytvořilo zvláštní pouto, které je však v současném nastoleném pořádku absolutně nepřípustné.
Vydá: Albatrosmedia – Motto