Trilogie Nákaza jako TV seriál

Stanice FX objednala natáčení třináctidílného seriálu podle úspěšné trilogie Guillerma del Tora a Chucka Hogana Nákaza (The Strain). Seriál by se měl dostat na obrazovky v červenci 2014. Oba autoři se podílejí na scénáři a del Toro režíroval pilotní díl. Natáčení začne koncem listopadu v Torontu.

V seriálu by se měli objevit: Corey Stoll, Mia Maestro, Sean Astin, Kevin Durand, Natalie Brown, Jonathan Hyde, Richard Sammel, Robert Maillet, Jack Kesy, Ben Hyland, Miguel Gomez.

Anotace ke knize:
Boeing 777 přiletí na letiště JFK v New Yorku a v pořádku roluje k terminálu, když tu se najednou letadlo zastaví a systémy přestanou reagovat. Všechny rolety v okénkách jsou zatažené, nikde žádné světlo, komunikační kanály utichly. Pozemní personál tápe ve zmatku, než konečně povolá na pomoc tým pro vyšetřování biologických hrozeb. Na palubu letadla vstupuje Dr. Efraim Goodweather, šéf týmu, a z toho, co tam najde, mu ztuhne krev v žilách.
Co se děje, naopak dobře chápe Abraham Setrakian, starý pán, který přežil holocaust, pak se stal vídeňských profesorem a nakonec zastavárníkem ve Španělském Harlemu. Ví, že v tuto chvíli začíná válka…
Rozhoří se monumentální bitva s vampýřím virem, který zamořuje ulice New Yorku. Doktor Goodweather, ke kterému se přidá Setrakian a pestrá hrstka bojovníků, se musí pokusit nákazu zastavit a zachránit město, v němž žijí i jeho manželka a syn.

Recenze na knihu zde.

Knižní trilogie vyšla česky v nakladatelství Beta – Dobrovský.