Nové knihy za září 2013 v angličtině

Na knižní trh anglicky psaných knih doputovalo za měsíc září na šedesát nových titulů z žánru paranormální fantastiky. Přinášíme vám nejen výběr těch nejzajímavějších z nich, ale i přehled toho, které zářijové zahraniční novinky můžeme očekávat v českém vydání.

 

Novinky

 

Holly Black: The Coldest Girl in Coldtown

Tana žije ve světě, v němž byla postavená města obestoupena zdí, Coldtowny, chladná města. V nich společně žijí monstra, jež si s přežívajícími lidmi hrají na kočku a myš. Jakmile do chladného města vstoupíte, už vám nikdy nedovolí odejít.
Jednoho dne, po normálním večírku, se Tana probudí obklopená mrtvolami. Jedinými dalšími přeživšími masakru jsou její infikovaný bývalý přítel a záhadný chlapec, jenž ukrývá strašlivé tajemství. Tana, otřesená a odhodlaná, vstupuje do závodu s časem, aby je všechny tři zachránila tím jediným způsobem, který zná: cestou do zapovězeného, fascinujícího srdce samotného Coldtownu.

Vyšlo: 3.9 ; GR

 

 

Jan DeLima: Celtic Moon

Jaký otec, takový syn.
Sophie Thibodeau je na útěku před otcem svého syna už více než patnáct let. Nyní se její syn Joshue začíná měnit a její největší obava se stává skutečností. Skončí jako jeho otec – muž, který se dokáže přeměnit ve vlka.
Dylan Black hledá Sophii už od té noci, co před uním utekla – je to jeho posedlost, kterou si nedokáže odpustit i navzdory začínající válce. Dylan ovládá město Rhuddin, izolovanou oblast v Maine, kde žije se starodávním keltským kmenem. Je jeden z mála, kdo se dokáže proměnit ve vlka, musí tak chránit své lidi před Strážci, nebezpečnými bojovníky, kteří je hledají, aby je zničili.
Když se Sophie s Dylanem setkají, abych ochránili jejich syna, při setkání se zvedne stejná vášeň, jaká je stravovala už před lety. Poprvé za celé roky se Dylan setkává se svou rodinou. Co když je ale opět ztratí? Jsou Joshua a Sophie dost silní, aby bojovali po jeho boku? V sázce není nic menšího než osud celého jeho kmene.

Vyšlo: 24.9 ; GR

 

 

Kimberly Frost: Would-Be Witch

V malém městečku Duvallu v Texasu problémy nepůsobí klevety, jako spíš magie.
Magie kolující v genech rodiny Tammy Jo Traskovou nejspíš přeskočila. Jediné nadpřirozeno, které se jí týká, jsou občasné návštěvy dávno mrtvého rodinného ducha Edieho, který má navíc pěkně prořízlou pusu. Když je ale ukraden její přívěsek – medailon, v němž se čirou náhodou ukrývá Edieho duše – je čas, aby v sobě Tammy objevila čarodějnici.
Po několika nepříjemných zkušenostech s magií se Tammy obrací na toho jediného, kdo by jí s tím mohl pomoct – bohatého a s magií velice zkušeného Bryna Lyonse. On možná zná všechny odpovědi, ale medailon není jediná věc, která se v Tammyině rodině dědí. Už od dětství slýchávala jediné varování: drž se dál od všech jménem Lyons.

Vyšlo: 3.9 ; GR

 

 

Emma Jane Holloway: A Study in Silks

První díl steampunkové paranormální série o neteři slavného Sherlocka Holmese
Evelina Cooperová je pozvána, aby se zúčasnila uvedení do nejvyšší londýnské společnosti. Nejdřív se ale musí vypořádat s vrahem – a několika pohřešovanými automatony, čarodějem a mluvící myší.
Viktoriánské éře vládnou neúprosní baroni páry, království ovládá mechanická síla a čarodějnictví je považováno za nepřítele říše. Nejtajnější zbraní je ale magie, jež pohání stroje – moc, kterou vládne právě Evelina. Spíše než bohatství jí ale můžou její schopnosti přinést jen smrt nebo život, který by strávila jako host v tajných laboratořích Jejího Veličenstva. Co jiného má tedy mladá dáma dělat než všímat si jen svého a modlit se, aby nebyla odhalena?
Pak ale dojde k vraždě a Evelina coby Sherlockova neteř by měla být schopná najít odpovědi, musí se toho ovšem ještě hodně naučit. A nejprve musí zjistit, jestli lze věřit pohlednému chytrému hraběti – při pohledu na něj se jí zrychluje tep – nebo šviháckému kouzelníkovi, který by udělal cokoli, co by si jen přála?

Vyšlo: 24.9 ; GR

 

 

Larissa Ione: Bound by Night

První díl nové paranormální série od úspěšné autorky Larissy Ione.
Nicole Martinová měla jen osm let, když se vzbouřili upírští otroci a pozabíjeli celou její rodinu. Nyní se snaží najít lék na upírismus, který snad vymaže všechny její vzpomínky – spolu se všemi krvesaji na celém světě. Jednu věc ale zničit nemůže: touhu po muži, kterého by měla nenávidět a kterého by se měla ze všech nejvíc bát.
Riker je členem upířího klanu a pronásledují ho jeho vlastní démoni. Když pozná Nikol a vzpomene si, jak její rodina zotročila jeho blízké, v srdci mu zaplane touha po pomstě. Když Nikol unese a drží ji ve své pevnosti, jeho smrtelná zajatkyně se stane jeho posedlostí, největším pokušením a možná, jen možná, i jeho spásou – horkokrevnou milenkou, která by ho dokázala vyléčit jen svým dotekem nebo ho spálit navěky.

Vyšlo: 24.9 ; GR

 

 

Elliott James: Charming

John Charming není žádný princ.
Pochází z dlouhého rodu Charmingů – rodiny zabijáků draků, lovců čarodějnic a vrahů, jejíž historie sahá až do dob Římské říše. Lovci monster, vytrénovaní moderní verzí templářských rytířů, ovládají vše od kuší po střelné zbraně. A John byl jedním z nejlepších – dokud se nestal nestvůrou, již rytíři přísahali ničit.
To bylo ale už dávno. Teď vlastní pod falešným jménem bar v normální části Virginie a vede pokojný a klidný život. A to by se nemělo změnit, i když mu do baru vejdou upír a blondýnka… Nebo ne?

 

Vyšlo: 24.9 ; GR

 

Pokračování sérií

 

Laura Bickle: The Outside

Jediná dívka. Jediná cesta. Jediná šance spasit, co zůstalo…
Poté co ve světě vypukne epidemie upírismu, je Katie vyhoštěna z komunity Amišů za to, že se odmítla přizpůsobit novým pořádkům. Nyní je nucena vstoupit do světa plného nepředstavitelného násilí, jen s dvěma přáteli a koněm. Společně hledají odpovědi a ostatní přeživší – každý západ slunce ale přináší nebezpečí upířího útoku a každé rozednění hrozbu hladu.
Temnotou ale procházejí jasní – zářiví muži a ženy se schopností odrazovat upíry a přežít noc. Lze ale těmto lidem věřit? A jsou to vůbec lidé?
Je na jediné amišské dívce, aby zachránila svou rodinu, své společenství a chlapce, jehož miluje… Co za to ale bude muset obětovat?

Vyšlo: 3.9 ; GR

 

 

Yasmine Galenorn: Autumn Whispers

Čtrnácté pokračování urban fantasy příběhů z Jinosvěta.
Jsme sestry D’Artigovy: napůl lidské ženy, napůl fae operující pro Jinosvětskou zpravodajskou službu. Má sestra Camille je dobrá čarodějka se třemy manžely. Má sestra Menolly je upírka vdaná za divokého a sexy pumodlaka. A já? Já jsem Delilah, kočkodlačka s dvěma tvářemi a smrtonoška. Společnost nadpřirozených je v ohrožení a je jen na nás, abychom odhalily záhadu, kterou možná ani znát nechceme.
Když za námi přijdou dva upírští softwaroví vývojáři s tím, že se jim ztratil kolega, moc od toho neočekáváme. Ale pak se do toho vloží matka Kojotka a jednoduchý případ pohřešovaného člověka se zvrtne ve vyšetřování otroctví a tunelování peněz společnosti. Musíme se dostat do tajné společnosti mocných mužů vedených záhadným Lowestarem Radcliffem dřív, než oni odhalí, že po nich jdeme. Jedna chyba ale ohrozí nejen naši operaci, ale možná i naše životy. A já musím popustit uzdu svým schopnostem smrtonoše, i když to znamená, že musím zničit toho, koho miluji.

Vyšlo: 24.9 ; GR

 

 

Seanan McGuire: Chimes at Midnight

Sedmé pokračování urban fantasy příběhů Toby Dayové.
V životě October “Toby” Dayeové konečně zavládl klid. Cvičí svého pobočníka, chodí do práce a konečně si dovolila sblížit se s místním králem kočkovitých šelem. Zdá se, že jí všechno vychází… dokud se v ulicích San Franciska nezačnou objevovat mrtvoly lidí předávkovaných skřetím ovocem.
Toby se snaží vše vyřešit s královnou mlh, skončí to ovšem vyhoštěním z domova. Ocitá se daleko od všech, které miluje. Musí najít způsob, jak zvrátit královnin rozkaz a dostat skřetí ovoce z ulic města – jo, a ještě zachránit si život, protože i o něj jí někdo usiluje. A pak je tu otázka samotné královny, která podle všeho ani nemá právo na trůn.
Aby našla odpovědi, musí October i se svými přáteli odejít z legendární Knihovny hvězd do hlubin království mlh – a musí si pospíšit, protože čas nečeká. V zemi fae vás může potkat i něco horšího než smrt.

Vyšlo: 3.9 ; GR

 

 

Maggie Stiefvater: The Dream Thieves

Nyní, když byly bariéry kolem Cabeswateru prolomeny, už nebude pro Ronana, Ganseyho, Blue a Adama nic stejné. Ronan se stále hlouběji a hlouběji propadá do svých snů a ty se stále častěji probouzejí k životu. A zlověstní lidé hledají stejné dílky cabeswaterské skládačky jako Gansey.

Vyšlo: 17.9 ; GR

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Sherrilyn Kenyon: Styxx (Dark-Hunter #23) – k vydání chystá Ikar
  • Kendare Blake: Antigoddess (Goddess War # 1) – k vydání chystá Baronet
  • Sarah Rees Brennen: Untold (The Lynburn Legacy # 2) – vydávají Levné knihy