Nové knihy za červen 2013 v angličtině

Na knižní trh anglicky psaných knih doputovalo za měsíc červen přes šedesát nových titulů z žánru paranormální fantastiky. S Axií vám přinášíme nejen výběr nejzajímavějších z nich, ale i přehled toho, které červnové zahraniční novinky můžeme očekávat také v českém vydání.

Novinky

 

Seth Patrick: Reviver
Jako oživovatelé se označují lidé se schopností probudit nedávno zemřelé a nechat je znovu prožít vlastní smrt. Dvanáct let poté, co se objevil první z nich, konečně došlo k akceptování jejich existence dokonce i rozpačitým veřejným míněním. Svědectví mrtvých akceptují soudní síně po celém světě a forensní oživení patří k běžné součásti policejního vyšetřování. Jonah Miller se řadí k nejlepším oživovatelům, jaké má speciální policejní jednotka v USA k dispozici. Když je zavražděn novinář Daniel Harker, který kdysi jak první existenci oživovatelů odhalil světu, ocitá se Jonah spolu s Harkerovo dcerou Annabel uprostřed nebezpečného honu na vraha vedoucího k rozkrytí dlouho zatajované pravdy ohrožující celé lidstvo.
Vyšlo: 18. 6.; GR

 

 

Pokračování sérií

 

Donna Grant: Midnight’s Kiss
Pátý díl PR série Dark Warriors.
Doktorka Veronika Reid patří mezi celosvětově uznávané archeoložky. Díky tajným druidským schopnostem se specializuje především na hledání ztracených magických předmětů. Nikoho původ jejích objevů příliš neznepokojuje až do doby, než se objeví atraktivní a charismatický Arran MacCarrick a začne se zajímat právě o způsob, jakým Veronika artefakty získává. V momentu, kdy se oba stanou cílem neznámého útočníka a Ronnie odhalí, že Arran má tajemství stejně velké jako ona sama, se události rozbíhají nebezpečným směrem a zůstává na nesmrtelném bojovníkovi Arrenovi, aby ochránil ženu, kterou miluje před smrtelnou hrozbou i vlastní vášní.

Vyšlo: 4. 6.; GR

 

 

 

J.A. London: After Daybreak
Závěřený díl postapokalyptické YA trilogie o krvavé válce, ve které upíři zvítězili nad lidstvem a jeho zbytky pak uzavřeli do velkých měst pod dozor jednotlivých lordů z vampírské Staré rodiny.
Dawn už před časem zjistila, že ne všechno, co se o válce a o upírech od mala učila, je nezpochybnitelná pravda, zvlášť poté kdy se zamilovala do Viktora, budoucího lorda L.A. Když začne šílený denní chodec Sin, upír, kterému nevadí sluneční světlo, sestavovat armádu z vojáků infikovaných nebezpečným virem, musí Dawn přesvědčit o své pravdě dosud nesmiřitelné nepřátele a spolu s Viktorem stanout v čele spojenectví lidí a upírů dřív, než bude pro každého příliš pozdě.

Vyšlo: 25. 6.; GR

 

 

 

Melissa F. Olson: Trail of Dead 
Druhé pokračování urban fantasy série o Scarlett Bernardové.
Scarlett ovládá zvláštní schopnost působit proti nadpřirozenu a neutralizovat kouzla a magii. Léta svůj dar využívala k vyčistění míst činu od všech stop magie, aby tak pomohla nadpřirozené komunitě v Los Angeles zůstat bezpečně v anonymitě. Potom co místní detektiv Jesse Cruz jednoho dne odhalí Scarlettino tajemství, uzavřu spolu dohodu: ona mu pomůže vyřešit zvlášť ošklivou vraždu a on zůstane zticha o tom, kdo a co se prohání místními ulicemi. Jen u jedné výpomoci přirozeně nezůstane, a když jsou několik dní před Vánoci nalezeny zavražděné dvě čarodějky, je na Scarlett, aby využila svých kontaktů, uzavřela případ a přitom zároveň i jednu kapitolu ze své bolestivé minulosti.
Vyšlo: 4. 6.; GR

 

 

Pamela Palmer: A Kiss of Blood
Psal se rok 1870 a mocný čaroděj pomohl vytvořit upíří utopii – Vamp City, město, kde každý mohl svobodně lovit a užívat si nemrtvé existence plnými doušky, až do okamžiku, kdy místní magie začala slábnout a město se pro jeho obyvatele proměnilo ve smrtící past. V současné době už nezbývá nic jiného než přizvat dalšího čaroděje, který by pomohl obnovit zdejší magii. Arturo Mazza, upír a temnou minulostí se vydává hledat upířího spasitele a nachází Qiunn Lennox, která nemá sebemenší ponětí o svém magickém dědictví.
A Kiss of Blood navazuje na první díl Vamp City série míchající prvky temné urban fantasy a paranormal romance. Quinn se jako jedné z mála lidí podařilo už jednou uniknout ze smrtícího přízračného světa Vamp City, upíři ji ale stále chtějí a potřebují zpět.
Vyšlo: 25. 6.; GR

 

 

 

Jamie Quaid: Damn Him to Hell 
Druhý díl urban fantasy série Saturn’s Daughter.
Justine (Tina) Clancy bývala jen obyčejnou studentkou práv s prací na půl úvazku v baltimorské toxiny zamořené Zóně a rodinným tajemstvím tak bizardním, že mu sama nevěřila. To se ale už dávno změnilo. Tina patří mezi jednu ze Saturnových dcer a má moc ovlivňovat Spravedlnost. Svoje schopnosti teď využívá k pomoci lidem i ne-úplně-lidem v nouzi a chystá se do své první opravdové práce jako právnička. Jenže všechno není tak růžové, jak si Tina představuje. Do Zóny někdo vypouští smrtelně nebezpečný plyn a jejímu příteli začínají na dveře klepat návštěvy přímo z Pekla.
Vyšlo: 25. 6.; GR

 

 

 

Elizabeth Richards: Phoenix 
Druhý díl YA románu Black City.
Po dlouhé a krvavé válce jsou lidé a darklingové v Black City odděleni vysokou zdí. Poloviční darkling Ash a dcera vysoce postaveného politika Natalie k sobě přesto dokáží najít cestu a vybojovat si společný život bok po boku. Klid je ale hned tak nečeká, brzy se znovu ocitají v nebezpečí, když diktátor Purian Rose vyhrožuje zabitím Natalie, jakmile Ash veřejně nepodpoří chystaný zákon, který má poslat všechny darklingy do pracovního tábora. Naštěstí do hry vstupuje Elijah, pohledný mladík, kterému kdysi Natalie zachránila život. Právě on může být klíčem k pádu diktátora Rose jednou provždy.
Vyšlo: 4. 6.; GR

 

 

 

Yolanda Sfetsos: On Pins and Needles
Třetí pokračování urban fantasy série o Sieře Fox.
V ideálním světě by se Sierra držela dál od Koncilu, odkud před lety odešla. Realita, kde mají přízraky právo volně se pohybovat mezi živými, se ovšem ideálu vzdaluje mílovými kroky, a tak mladé lovkyni nezbývá nic jiného než přivádět nepokojené duchy před ten samý Koncil, kterému by se ráda vyhnula. Duchové ale nejsou zdaleka její jedinou starostí. Někdo na její hlavu vypsal odměnu, mladá nevlastní sestra Willow definitivně není jen obyčejný znuděný teenager a k završení všeho se policii nedaří najít sériového vraha mladých dívek a počet obětí stále přibývá. Sierra se musí ponořit hluboko do vyšetřování vražd a vypořádat se rychle i s vlastním strachem, jinak předpovědi smrti pro ni mohou nabrat hrozivě reálných obrysů.
Vyšlo: 18. 6.; GR

 

 

Jessica Spotswood: Star Cursed
Pokračování YA románu Born Wicked odkrývá další kapitolu v Kronikách Cahillských čarodějek.
Členové Bratrstva pronásledují čarodějky jako nikdy předtím, rozdělené Sesterstvo tak nutně potřebuje Catinu pomoc. Jenže Cate netuší, jak získat svou proroctvím předpovězenou sílu. Potom co je chycena pro užívání magie její přítelkyně Sashi, však mladé čarodějce nezbývá než požádat o radu riskantní zdroj a uvést tak do nebezpečí všechny svoje blízké v naději, že se jí podaří přispět k vítězství ve střetu, který zvolna přerůstá v regulérní magickou válku, jakou tato alternativní historie Nové Anglie ještě nezažila.
Vyšlo: 18. 6. GR

 

 

 

Veronica Wolff: The Keep
Čtvrtý díl YA série The Watchers.
Drew právě začala svůj druhý rok pobytu na Ostrově noci. Postoupila do pozice novicky v tréninkovém programu, který páruje upíry s lidskými společníky, aby je doprovázeli a pomáhali při tajných misích, zamilovala se do pohledného upíra Cardena, ale především už netouží po útěku pryč. Její sny teď naplňuje touha po pomstě. Upír Alcántar těžce zranil její přítelkyni Emmu a zmizel s ní na obávané místo, ze kterého se ještě nikdy nikdo nevrátil živý. Tak o tom alespoň vyprávějí desítky a desítky různých zmatených příběhů. Co je děsivý hrad ve skutečnosti zač, nezbývá než odhalit přímo na místě. Drew přitom není jediná, kdo na ostrově touží po pomstě, která má pořádně vonět krví.
Vyšlo: 4. 6.; GR

 

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Cassie Alexander: Shapeshifted (Edie Spence, #3) – vydává FANTOM Print
  • Kevin Hearne: Hunted (The Iron Druid Chronicles, #6) – vydává Laser-books
  • Simon R. Green: Casino Infernale (Secret Histories #7) – vydává Polaris
  • Avery Williams: The Impossibility of Tomorrow (Incarnation, #2) – vydává Cooboo