Upíři z Morganville jako webseriál? Možná ano!

Když v květnu vyšel již čtrnáctý díl oblíbené série Upíři z Morganville, na autorku Rachel Caine se opět přiřítila lavina otázek typu: Kdy už bude film nebo seriál? A ona už konečně může odpovědět, protože 11. 6. 2013 začala na Kickstarteru sbírka pro webseriál Morganville.

Kickstarter_Morganville

Pokud se na Kickstarteru vybere do 11. 7. 2013 částka 75000 dolarů na počáteční náklady seriálu (herci, vybavení, efekty, hudba), začalo by letos v září natáčení. Vybraná částka by měla pokrýt náklady na šest osmi- až desetiminutových epizod.

A co že jsou ti Upíři z Morganville?
V současnosti čtrnáctidílná (pátnáctý a poslední díl by měl vyjít koncem letošního roku) série o mladičké Claire Danversové, která se přestěhuje kvůli studiu do malého texaského městečka Morganville. Poté co ji namyšlené a závistivé holky na koleji málem připraví o život, přestěhuje se do tajemného domu, s jehož třemi obyvateli – Michaelem, Shanem a Evou – se rychle spřátelí. Claire ovšem brzy zjistí, že holky ze školy jsou ta nejmenší nástraha, která ji hrozí. Město totiž ovládají upíři.

Díly série se pravidelně objevují na vrcholu žebříčku prodejnosti NY Times a britští školáci nedávno zvolili první díl Prokletý dům svou nejoblíbenější knihou (porazila tak Twilight i Harryho Pottera). Série je přeložena do 20 jazyků.

Seriál by měl produkovat a režírovat Blake Calhoun z Loud Pictures a natáčet by se mělo v Texaxu, odkud pochází autorka i režisér.

O Morganville se zajímala řada televizních a filmových společností už od začátku, ale nikdy se nedošlo ke zdárnému konci. Autorka si je vědoma, že čtenáři na seriál či film dychtivě čekají, a v tomhle vidí příležitost, jak seriál uskutečnit. Měla by napsat scénáře k celé první řadě epizod (první dvě už má hotové).

Obsazování rolí začne až v případě úspěchu s vybráním částky, ale pro roli upírky Amélie, zakladatelky Morganville, už byla vybrána Amber Benson, kterou můžete znát jako Taru ze seriálu Buffy, přemožitelka upírů, ale také autorku románů pro mládež.

Česky zatím vyšly v nakladatelství Brokilon dva díly, třetí by měl vyjít příští měsíc a další do konce roku.

Recenze: Prokletý dům, Ples mrtvých dívek
Ukázky: 1. díl, 2. díl

Zdroj:
www.morganvilletexas.com
www.kickstarter.com