Nové knihy za listopad 2012 v angličtině

Na knižní trh anglicky psaných knih doputovalo za měsíc listopad téměř šedesát nových titulů z žánru paranormální fantastiky. S Axií vám přinášíme nejen výběr těch nejzajímavějších z nich, ale i přehled toho, které listopadové zahraniční novinky můžeme očekávat také na českém knižním trhu.

 

Novinky

 

 

Christopher Pike: Witch World

Autor série Poslední upír se v novém románu vypravuje do světa čarodějek otevřeného doslova každému z nás.
Pro Jessie Rale to měl být jen jeden bláznivý víkend v Las Vegas s přáteli. Když ale u hráčského stolu potká charismatického Russe, mladíka, co nikdy neprohraje jedinou hru, nevinný výlet Jessie naprosto změní život. Russe jí poodhalí své tajemství a ukáže dveře do paralelní reality, kde magie je naprosto běžnou věcí.

Vyšlo: 13. 11., GR

 

 

Elizabeth Richards: Black City

Elizabeth Richards přináší ve svém debutovém románu příběh o zakázané lásce v kulisách post-apocalyptické reality, kde upíři prohráli.
Po krvavých bojích došlo k rozdělení města na dvě poloviny, v jedné sídlí lidé a v druhé přeživší Darklingové. Křehký mír je ustanoven, ale emoce stále vřou těsně pod povrchem. Ash Fisher, poloviční Darkling, a Natalie Buchanan, dcera z významné lidské rodiny, to vědí lépe než kdokoliv jiný. Pokud by se o jejich vztahu někdo dozvěděl, budou popraveni bez mrknutí oka. Jenže srdci nejde poručit, a tak se díky tajným setkáním připletou přímo do srdce nebezpečné konspirace a odhalí skrytou pravdu o samotných základech, na kterých Black City stojí.

Vyšlo: 13. 11., GR

 

 

Michele Vail: Undeadly

Hlavní hrdinkou prvního dílu série The Reaper Diaries je Molly Bartucci, dívka se zvláštním talentem posílat živé na odpočinek a připravovat mrtvé na jejich poslední cestu záhrobím. I přes snahu udržet svoje schopnosti v tajnosti se jednoho dne dostane do hledáčku egyptského boha Anubise a je poslána do Nekyia akademie, elitní školy pro ty nejtalentovanější smrťáky a nekromanty na světě. Sem ji doprovází nejen její přítel Rick, ale i tajemný Rath, jehož zmizení stojí na počátku série podivných událostí, v jejichž středu se neocitá nikdo jiný než Molly.

Vyšlo: 20. 11, GR

 

 

Pokračování sérií

 

D.D. Barant: Undead to the World

Šesté pokračování urban fantasy příběhů o bývalé agentce FBI Jace Vlachekové, nyní agentce Národní bezpečnostní agentury Supernaturálních států amerických.
Po sérii vyřešených případů si Jace vzala volno, aby se vrátila domů do Kansasu za rodinou – jen aby zjistila, že v zapadákově jí nic už domov neříká. Brzy se ale i v tomto malém městě začnou vršit těla. Duch muže kdysi odsouzeného k trestu smrti pověšením se jen tak nechce vzdát a nutí lidi k sebevraždám – a pak krade jejich těla. Je na Jace, aby ducha zprovodila ze světa jednou pro vždy.

Vyšlo: 27.11, GR

 

 

 

Donna Grant: Midnight’s Warrior

Čtvrtý díl paranormální romantické série o nesmrtelných skotských horalech vládnoucích druidskou magií.
Tara před deseti lety unikla ze spárů zlých druidů a ukrývá se na jednom ze skotských hradů coby průvodkyně. Zde ji nachází bojovník a druid Ramsey MacDonald, který dostal od svého velitele za úkol ji chránit. Schyluje se k bitvě mezi dobrými a zlými druidy. Ramsey musí bojovat o život svůj, své lásky i svých spolubojovníků – přestože to znamená, že možná přijde o svou druidskou moc.

Vyšlo: 27.11, GR

 

 

 

Leanna Renee Hieber: The Twisted Tragedy of Miss Natalie Stewart

Pokračování románu Darker Still americké spisovatelky Leanne Renee Hieber.
Natalie Stewart okouzlená obrazem tajemného lorda Denburyho, muže který nezemřel, tak jak všichni předpokládali, ale místo toho zůstal navěky uvězněný mezi zlatými rámy svého portrétu, se jej rozhodla za každou cenu osvobodit a nyní musí čelit následkům. Její život už nikdy nebude jako dřív, Lord Denbury je sice volný, ale Natalie brzy začne pochybovat o jeho skutečných motivech a zaplete se do souboje démonů, kde největší kořist představuje zisk lidské duše.

Vyšlo: 1. 11., GR

 

 

 

Suzanne Johnson: River Road

Druhý díl urban fantasy série Sentinels of New Orleans o mladé čarodějce a ochránkyni města Drusille Jaco aka DJ.
New Orleans se sotva stačil vzpamatovat z řádění hurikánu Katrina a další problémy jsou na obzoru. Bariéra mezi světy byla poškozena a z druhé strany se do Luisiany chystají nastěhovat nové nadpřirozené druhy, čarodějové v okolí umírají za podivných okolností a v bažinách se naplno rozbíhá válka dvou znepřátelených klanů vodních lidí. DJ spolu se svým parťákem Alexem a víc než otravným nemrtým pirátem Jeanem Lafittem se brzy budou mít co ohánět.

Vyšlo: 13. 11., GR

 

 

Devon Monk: Magic For A Price

Deváté a závěrečené pokračování urban fantasy příběhů Allison Beckstromové, čarodějky, která se živí sledováním magických stop nelegálních kouzel. Allie nyní stojí proti tomu nejtemnějšímu zlu, jaké kdy poznala.
Magie sama byla otrávena a nyní zabíjí každého, kdo nemá protilék. Po Allie jde Autorita, tajná společnost vymahatelů magického práva, hledá ji policie a tělem se jí šíří jed z magie. Allie musí co nejdřív najít lék. Poslední ampuli protijedu ale hledá i někdo, kdo se až příliš vyžívá ve smrtících kouzlech. Allie se skupinou odpadlíků musí bojovat za záchranu nevinných životů i za obrodu magie jako takové.

Vyšlo: 6.11, GR

 

 

Jeri Smith-Ready: Lust for Life

Závěrečný čtvrtý román ze série urban fantasy příběhů Ciary Griffinové, DJce ne tak obyčejné rádiové stanice. Za kolegy DJe má upíry, kteří hrají jen ten žánr, co frčel v době, kdy byly proměněni, majitelem rádia je zlobr, ona sama chodí s upířím lovcem upírů Shanem a za mazlíčka má nemrtvého psa Dextera.
Za dobu, co pracuje v rádiu, se pro ni hodně změnilo, musela se postavit upírům, zombiím i Kontrole, paranormální militantní skupině držící populaci upírů na uzdě. Nyní jde Ciaře po krku šílený DJ i skupina upířích hipíků a to vše pár dní před svatbou. Ciara se musí rozhodnout, komu lze důvěřovat a koho musí zabít.

Vyšlo: 27.11, GR

 

 

Další zajímavé tituly

Young adult
Corrine Jackson: Touched (Sense Thieves #1) – GR
Stephanie Thomas: Luminosity (Raven Chronicles #1) – GR

Urban fantasy
Cassie Alexander: Moonshifted (Edie Spence #2) – GR
Keri Arthur: Darkness Hunts (Dark Angels #4) – GR
Magnus Flyte: City of Dark Magic – GR
Joseph Nassise: King of the Dead (Jeremiah Hunt, #2) – GR

Paranormal romance
Jessica Andersen: Spellfire (Nightkeepers #8) – GR
Cynthia Eden: Angel in Chains (The Fallen #3) – GR
Juliana Stone: King of the Damned (League of Guardians #2) – GR

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Jim Butcher: Cold Days (The Dresden Files #14) – sérii vydává Triton
  • Rachel Caine: Bitter Blood (The Morganville Vampires #13) – sérii vydává Brokilon
  • Kresley Cole: Shadow’s Claim (The Dacians #1 a.k.a. Immortals after dark #13) – sérii vydává Baronet
  • Kevin Hearne: Trapped (Iron Druid Chronicles #5) – vychází u Laser-books
  • Sherrilyn Kenyon: Dark Bites (Dream-Hunter #5.1) – vyjde u Knižního klubu
  • Laini Taylor: Days of Blood & Starlight (Daughter of Smoke and Bone #2) – sérii vydává Knižní klub
  • Bill Willingham: Fables: Werewolves of the Heartland – komiks, vydává Netopejr