TV tipy na 51. týden

Tento týden v televizi útočí Zombies, protože Mrtvoly přicházejí a nastává Úsvit mrtvých. Opakuje se španělská Hra vlkodlaků  a na HBO první díl Rozbřesku. Nejlépe však asi počkat do neděle na klasiku Já, legenda.

Filmy:
Pondělí
22.15 Dajto – Zombies
Réžia: J.S. Cardone
Hrajú: Lori Heuring, Scout Taylor-Compton, Chloe Moretz, Geoffrey Lewis, Ben Cross, Craig Vye, Chris Jamba, Julie Rogers, Martin McDougall, Michael McCoy, Velizar Binev, Helia Grekova, George Zlatarev, Atanas Srebrev, Vladimir Mihailov
Horor, 91′, USA/Bul.
Po smrti milovaného muža sa zdrvená Karen Tunneyová (Lori Heuring) spolu so svojimi dvoma dcérkami Sarah (Scout Taylor-Compton) a Emma (Chloe Moretz) presťahuje do ospalého zapadákova v idylicky pôsobiacich pensylvánskych horách, kde jej nebohý manžel zanechal rozľahlý dom. No zdanie klame! V bezprostrednej blízkosti ich nového domova sa totiž nachádza vchod do temer zabudnutej štôlne, ktorú pred sto rokmi zasypalo pri desivom banskom nešťastí. Desiatky detí, ktoré tam vtedy pracovali, doslova za pár sekúnd pochovalo zaživa… A ich nemŕtve duše ešte aj dnes bažia po pomste!
ČSFD: 42 %

Úterý
01.40 Cinemax – Hra vlkodlaků
Režie: J. M. Moreno
Hrají: G. Otxoa, C. Areces, S. de la Rosa, M. Manquina, M. Riverová
Horor Šp. (2011). (98 min)
Po patnácti letech se Tomas, ne příliš úspěšný spisovatel, vrací do vesnici v Galicii, ve které vyrostl, aby si zde převzal ocenění. Jenže przy přijde na to, že pravým důvodem jejich pozvání je plán na jeho obětování při podivném obřadu. Celou ceremonii musí provést samotní vesničané, aby bylo konečně zničeno staré vlkodlačí prokletí, které obec trápí už sto let.
ČSFD: 67 %

Středa
02.45 Cinemax – Úsvit mrtvých
Režie: Z. Snyder
Hrají: S. Polleyová, V. Rhames, J. Weber, M. Phifer, T. Burrell
Akční horor USA (2004). (96 min)
Sarah Polley, Ving Rhames, Jake Webber a Mekhi Phifer jsou hlavními hvězdami tohoto apokalyptického hororu z dílny George Romera. Nevysvětlitelná epidemie zdecimovala lidstvo… ba co víc, mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, kteří pronásledují těch několik málo přeživších – živí se totiž lidským masem a krví. Skupina několika zoufalců, kteří jsou ještě naživu, se ukrývá ve Wisconsinu a hledá útočiště ve velkém nákupním centru. Musejí se nejen navzájem ochránit před stále rostoucím počtem krvelačných bestií, ale také se naučit spolu vycházet, vždyť jsou posledními lidmi na Zemi! A tak se snaží využít čehokoli, aby zvýšili svou šanci zůstat naživu, a především, aby zůstali lidmi…
ČSFD: 78 %

Pátek
12.00 – HBO 2 – Twilight sága: Rozbřesk 1. část
Režie: B. Condon
Hrají: K. Stewartová, R. Pattinson, T. Lautner, B. Burke, P. Facinelli
Fantasy film USA (2011). (112 min)
Ve čtvrtém pokračování Twilight ságy, svatba Belly (Kristen Stewartová) a Edwarda (Robert Pattinson), následné líbánky a příchod jejich dítěte přináší nepředvídatelný a šokující vývoj událostí, včetně komplikací s vlkodlakem Jacobem Blackem (Taylor Lautner).
ČSFD: 53 %

23.20 Cinemax – Mrtvoly přicházejí
Režie: J. Zerull
Hrají: D. Rairdin-Hale, H. Smith-Dorsey, Y. Hayashi, B. Hopkins, J. Denneyová
Horor. komedie USA (2011). (82 min)
Stalo se to oné noci před Vánocemi, v jedné laboratoři. Nic živého nevydalo ani hlásku, narozdíl od mrtvých těl! Vánoční experiment profesora biologie skončil katastrofálně a svinčík v laboratoři, který po něm zbyl, musí vyčistit správce… Jenže ten rozhodně nemá v popisu práce vypořádávat se s oživlými mrtvolami! V nedalekém baru do sebe hodí pivo a vrací se zpět na univerzitu ve společnosti barmana, jednoho depresivního ožraly, drsného policajta a příliš ambiciózního studenta. Jsou Vánoce, oni nejsou ozbrojeni, v rychlosti sebrali jen pár svátečních dekorací. Podaří se jim najít profesora, zabít nemrtvé a zachránit svět? A stejně jako v každém vánočním zombie filmu se tahle parta hrdinů naučí něco o přátelství a duchu Vánoc…
ČSFD: ?

Neděle
20.10 Dajto – Já, legenda
Režie: F. Lawrence
Hrají: W. Smith, A. Bragová, D. Mihok, Ch. Tahan, S. Richardsonová
Triler USA (2007). (97 min)
„Volám sa Robert Neville. Som jediný žijúci človek v New York City. … Budem v námornom prístave každý deň na poludnie, keď je slnko na oblohe najvyššie. Ak ste tam niekde… … ktokoľvek… prosím…. Nie ste sám.“ Robert Neville (Will Smith) je jeden z posledných žijúcich ľudí na Zemi. Nanešťastie pre neho väčšinu obyvateľov našej planéty premenil zmutovaný vírus na agresívne beštie. V noci Robert bojuje so svojimi „chorými“ spoluobčanmi a cez deň, sa verný svojmu pôvodnému vedeckému povolaniu, snaží zo svoje krvi vyvinúť protilátku, ktorá by mohla zachrániť zvyšok ľudstva. Tak nejako vyzerá nepríliš ružová budúcnosť v novom počine režiséra Francisa Lawrenca (Constantine).
ČSFD: 76 %

Seriály:
Po-Pá
12.20 Prima Cool – Buffy, přemožitelka upírů: díly 5.13 – 5.17 (repríza následující den v 8.50)
Po
20.15 Prima Cool – Grimm 1.14 (repríza v úterý 16.20)
22.20 Prima Cool – Živí mrtví 2.13
02.15 Prima Cool – The Walking Dead 2.13 (orig.znění)
Út
22.00 HBO – Pravá krev 5.12
ČT
00.35 Prima Family – Živí mrtví 1.03

Poznámka: čas vysílání do 4.00 ráno uvádím jako předchozí noc.