TV tipy na 49. týden

Twilight pokračuje na Primě Novým měsícem, Nova dává v neděli večer Underworld: Evolution, opakuje se Bratrstvo vlků, Upírův pomocník i Úsvit mrtvých.

Filmy:
Středa
14.40 – Filmbox HD – Bratrstvo vlků (repríza 7.12. v 17.45)
Režie: Nicolas Vanier
Hrají: Nicolas Brioudes, Pom Klementieff, Min Man Ma, Vantha Talisman
Drama Francie (2009). Sergej je mladík z kmene sibiřských pastevců. Má za úkol přes zimu hlídat stádo sobů, na nichž závisí život celého klanu. Jednoho dne objeví poblíž vlčici s mláďaty, a navzdory zažitým pravidlům se rozhodne šelmy ušetřit. Postupně si vlčí rodinu oblíbí – bude ale muset vyřešit problém, jak ji ochránit před ostatními lidmi, kteří by s ní rozhodně neměli žádné slitování.
ČSFD: 73 %

Sobota
7.45, 18.10 – Cinemax – Upírův pomocník
Režie: P. Weitz
Hrají: J. C. Reilly, J. Hutcherson, Ch. Massoglia, P. Fugit, K. Watanabe
Fantasy film USA (2009). (104 min)
Film Upírův pomocník vypráví příběh chlapce, který nevědomky rozbije dvě stě let staré příměří mezi dvěma soupeřícími klany upírů. Chlapec unikne z bezpečí své nudné existence a naplní svůj osud ve světě plném nočních můr. Nechte se vtáhnout do fantastického světa nepochopených šílenců a groteskních nočních bytostí. Čtrnáctiletý Darren byl stejný jako většina dětí z jeho sousedství. Potloukal se se svým nejlepším kamarádem, ze školy nosil dobré známky a většinou se držel od problémů v bezpečné vzdálenosti. Jednoho dne však se svým kamarádem narazí na podivnou kočovnou šou a od té chvíle se chlapec začne měnit. Vše se stane přesně v okamžiku, kdy ho upír Larten Crepsley promění v bytost, která žízní po krvi. Darren se stane neživým a připojí se ke kočovníkům a jejich atrakcím plným monstrózních kreatur, včetně hadího chlapce, vlkodlaka a vousaté dámy. Darren se sžívá se svou nově získanou silou ve světě plném temnoty a stane se cenným pěšákem mezi upíry a jejich smrtelnými protějšky. Podaří se jim z něj vysát zbytek jeho lidskosti?
ČSFD: 58 %

20.00 – Prima Family – Twilight sága – Nový měsíc
Režie: Ch. Weitz
Hrají: R. Pattinson, K. Stewartová, B. Burke
Romanticko-fantastický film USA (2009). V pokračování upíří romance Edward opouští Bellu ve snaze ji chránit. Její smutek zmírňuje až přátelství s Jacobem, který však něco skrývá, a Bella tak dostává strach, že zůstane opět sama… (126 min)
ČSFD: 41%

Neděle
22.30 – Nova Cinema – Underworld: Evolution
Režie: L. Wiseman
Hrají: K. Beckinsaleová, S. Speedman, S. Brolly, T. Curran, D. Jacobi, S. Mackintosh, B. Nighy
Akční fantasy film USA (2005). Před osmi stoletími začal boj mezi vládnoucí rasou upírů a vlkodlaků – Lycanů, o které lidé neměli ani tušení. Válku mezi sebou začali dva bratři – William a Marcus. Marcus byl po kousnutí netopýrem vůdcem upírů a William po kousnutí vlkem vůdcem vlkodlaků. Vládu nesmrtelných poté převzal Victor. Dlouholetý spor mezi upíry a vlkodlaky však nabyl nových rozměrů, když je upírka Selene zrazena jedním z mocných upírů, který chtěl zabít Victora. Ten se však ubránil a nechal pobít celou rodinu Selene. Ta nyní myslí jen na pomstu… (102 min)
ČSFD: 63 %

23.25 – Cinemax – Úsvit mrtvých
Režie: Z. Snyder
Hrají: S. Polleyová, V. Rhames, J. Weber, M. Phifer, T. Burrell
Akční horor USA (2004). (96 min)
Sarah Polley, Ving Rhames, Jake Webber a Mekhi Phifer jsou hlavními hvězdami tohoto apokalyptického hororu z dílny George Romera. Nevysvětlitelná epidemie zdecimovala lidstvo… ba co víc, mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, kteří pronásledují těch několik málo přeživších – živí se totiž lidským masem a krví. Skupina několika zoufalců, kteří jsou ještě naživu, se ukrývá ve Wisconsinu a hledá útočiště ve velkém nákupním centru. Musejí se nejen navzájem ochránit před stále rostoucím počtem krvelačných bestií, ale také se naučit spolu vycházet, vždyť jsou posledními lidmi na Zemi! A tak se snaží využít čehokoli, aby zvýšili svou šanci zůstat naživu, a především, aby zůstali lidmi…
ČSFD: 78 %

Seriály:
Po-Pá
11.20 Prima Cool – Buffy, přemožitelka upírů: díly 5.03 – 5.07 (repríza následující den v 7.05)
Po
20.15 Prima Cool – Grimm 1.12 (repríza v úterý 16.40)
22.20 Prima Cool – Živí mrtví 2.11
02.35 Prima Cool – The Walking Dead 2.11 (orig.znění)
Út
22.00 HBO – Pravá krev 5.10
St
22.25 MTV Czech – Údolí smrti 1.09, 1.10
ČT
00.50 Prima Family – Živí mrtví 1.01

00.10 AXN – Cena za lidskost (USA) 1.04

Poznámka: čas vysílání do 4.00 ráno uvádím jako předchozí noc.