„NA TRŮN MŮŽE USEDNOUT JEN JEDEN…“

V Nakladatelství Epocha právě vychází nový titul z edice Fantastická Epocha Polibek stínů (Meredith Gentryová 1). Bestsellerová autorka, Laurell K. Hamiltonová, přichází s novou hrdinkou! Těšte se na akci, napětí a erotiku!

„KAŽDÁ DÍVKA TOUŽÍ BÝT PRINCEZNOU Z ŘÍŠE KOUZEL. NENÍ O CO STÁT. VĚŘTE MI.“

Laurell K. Hamiltonovou proslavila jak u nás, tak po celém světě její bestsellerová série Anita Blakeová – lovkyně upírů, která v dnešní době čítá již úctyhodných dvacet dva dílů. Během psaní Anity však Hamiltonová dostala nápad na jinou sérii – a zrodila se nová dark fantasy série Merry Gentryová. Merry je stejně jako Anita silná a nezávislá žena, na rozdíl od bojovné Anity, která si přivydělává likvidací zdivočelých upírů, Merry se snaží co nejlépe skrývat před svou minulostí a rodinnými intrikami.

Jenže před minulostí nelze utíkat věčně, a tak i na Merry pochopitelně dojde. Jak se s tím vypořádá je jen na ní, ale v tuto chvíli série Meredith Gentryová obsahuje osm dílů a autorka pracuje na dalším. Jak ale sama napsala na svém blogu, ona a Merry se do krve pohádaly, protože zápletka devátého dílu by mohla zničit Merryino šťastně až navěky – Merry proto přestala jako hrdinka spolupracovat a kvůli tomu Laurell K. Hamiltonová poprvé po dvaceti letech propásla termín odevzdání rukopisu. Jak je vidět, Merry je opravdu číslo a její dobrodružství nesmí uniknout žádnému fanouškovi (či fanynce) akce, napětí, romantiky a především erotiky.

Merry Gentryová je žena, s níž není radno si zahrávat. Pracuje pro soukromou detektivní kancelář v Los Angeles, která se specializuje na případy s nadpřirozenými motivy. A že ve světě, kde vedle lidí žijí všemožné druhy kouzelných bytostí, o takové případy vůbec není nouze.
Jenže Merry není jen člověk s malou příměsí kouzelné krve, která jí propůjčuje zvláštní schopnosti. Ve skutečnosti je princeznou Temného království, členkou královské rodiny, a od trůnu ji dělí jen několik krůčků. Právě intriky a úklady těch, kteří by ji rádi odstranili z nástupnictví, ji přiměly utéct do lidského světa a za každou cenu svou pravou identitu skrývat.
Poklidná léta, kdy ji ohrožovali jen zločinci a nástrahy velkoměsta, však skončila. Její tajemství bylo prozrazeno a nezbývá než se vrátit ke dvoru a čelit mocenským pletichám, v nichž sex a láska jsou jen nástroji k dosažení vyšších cílů. Zachovat si důstojnost a zůstat věrná svým citům a zásadám není snadné, když Merry na každém kroku jde o holý život…

Anotace:
„Los Angeles je místem, kam se lidé přichází schovat. Taky jsem se sem přišla skrýt a povedlo se mi to. Nemůžu se vrátit domů, moji příbuzní a jejich spojenci by mě zabili. Každá dívka touží být princeznou z Říše kouzel. Není o co stát. Věřte mi.“

Detektivní kancelář zaměřená na nadpřirozeno, pro niž pracuje soukromá vyšetřovatelka Merry Gentryová, se ujímá neobvyklého případu – je totiž proti zásadám firmy řešit rozvody. Málokdy se však stane, že o prošetření nevěry žádá společně s manželkou i jedna z milenek, a obě jsou vyděšené k smrti.
Merry si myslí, že svou roli volavky bez problémů zvládne. Kromě spolehlivých kolegů v záloze a nějaké té skryté zbraně má přece magické schopnosti. Netuší, že tenhle případ zničí vše, o co v posledních letech usilovala. Merry má totiž tajemství. Ve skutečnosti je princeznou z Říše kouzel, přesněji řečeno jednou z potenciálních dědiček trůnu Temného království. Utekla, aby si zachránila život.
Teď je vše prozrazeno a pavučina intrik ji znovu stahuje do krásného, fantaskního, krutého světa, kam už se nikdy nechtěla vrátit.

Ukázka z knihy

Info o knize:
Autorka: Laurell K. Hamiltonová
Originální název: Polibek stínů (A Kiss of Shadows)
Překlad: Kateřina Bínová
Obálka: Jakub Jíra
Formát: hardback, 135×200 mm
Počet stran: 392
Cena: 359 Kč
Nakladatel: Nakladatelství Epocha
Edice: Fantastická Epocha (16. svazek edice Fantastická Epocha)
ISBN: 978-80-7425-158-0

O autorce:
Laurell K. Hamiltonová (* 1963)
Americká autorka, narozena v roce 1963, v současné době žije spolu s rodinou ve městečku Sims ve státě Indiana. Počátky její literární kariéry měly podobu hrstky povídek, fantasy románu Nightseer a také dvou knih z prostředí televizního seriálu Star Trek: Next Generation a RPG hry Ravenloft. Skutečný úspěch jí ale přinesla až rozsáhlá série Anita Blakeová, lovkyně upírů, které se po celém světě vydalo více než šest milionů výtisků v šestnácti jazycích, dočkala se komiksového zpracování a stala se jedním ze základních kamenů dnes tolik populárního subžánru paranormálních romancí. Tuto vlajkovou loď autorčiny tvorby doplňuje podobně laděný cyklus Merry Gentryová, v němž stejnojmenná hlavní hrdinka opustí nadpřirozenou říši a ukryje se v moderním Los Angeles, kde si zařídí zcela novou identitu jako soukromá vyšetřovatelka. Více o Laurell K. Hamiltonové se dozvíte na jejím domovském webu www.laurellkhamilton.org.

 

Od stejné autorky pochází i série Anita Blakeová – lovkyně upírů:

Provinilé slasti, první díl série Anita Blakeová – lovkyně upírů, byly vydány již v roce 1993, tedy v době, kdy se Meyerové o třpytivých upírech zatím jen zdálo. V době, kdy krvesajům nikdo nedával šanci na přežití a nejvíce se prodávaly harlekýnky, se na trhu objevila hrdinka, která do celého světa hrdě vykřikovala: „Já s upíry nechodím. Já je zabíjím.“
Anita Blakeová prorazila cestu dalším dark fantasy příběhům s upíří tématikou a stala se kultovní sérií žánru. Po celém světě se prodalo více než 6 milionů kopií přeložených do šestnácti jazyků a dočkala se i komiksového zpracování.

Anita Blakeová pracuje jako nekromantka v St. Louis. V jejím světě vedle lidí žijí svobodně i další bytosti – vlkodlaci, zombie nebo třeba upíři. Právě od nich si Anita vysloužila přezdívku Popravčí, protože kromě oživování mrtvých se živí i lovem a likvidací zdivočelých krvesajů. Anitina dobrodružství hraničící s paranormální detektivkou jsou protkány erotikou a vztahovými peripetiemi, které Popravčí řeší s nejednou nadpřirozenou bytostí. Ve světě Laurell K. Hamiltonové, kde každá vteřina může být tou poslední, se do popředí dostává spíše animální přitažlivost a pudová primitivnost. Anita není žádná náctiletá naivka, která v rohu vzdychá po svém vyvoleném, ale sebevědomá a silná žena, která si umí jít za svým – i v otázkách vztahů.

Série Anita Blakeová čítá již jedenáct vydaných dílů. Od osmého dílu, kdy cyklus převzalo Nakladatelství Epocha, vychází minimálně tři knihy ročně a spolu s dalším novým dílem vydává Nakladatelství Epocha dotisk jednoho staršího v pevné vazbě a v nové grafické úpravě. Spolu s novým vydáním nabízí nakladatelství Epocha exkluzivní možnost vyměnit si „staré“ díly série za ty „nové“, na které čtenáři v takovém případě dostanou 50% slevu!