KOPRCON 2012

Dnes již tradiční setkání milovníků Star Wars, Star Treku a dalších fenoménů sci-fi, fantasy, hororu a dalších příbuzných žánrů pro vás připravují každoročně na konci listopadu v Kopřivnici. O víkendu 23. – 25. 11. se návštěvníci mohou těšit nejen na tradiční programovou nabídku, ale také na pořádně bouřlivé oslavy desátého výročí existence tohoto conu.

V letošním roce se Základní škola Dr. Milady Horákové stane dějištěm velké narozeninové párty. Oslavencem nebude nikdo jiný než sám KoprCon. Tento con právě letos oslaví své první desetiletí s vámi. Jestli tedy máte rádi KoprCon, nebo cokoliv z těch úžasných vesmírů díky kterým existuje jste zváni na velkou narozeninovou párty.

Slavit budeme od pátku 23. do neděle 25. listopadu. Jako na každé pořádné narozeninové oslavě slibujeme spoustu veselých lidí, kopec zábavy a taky něco dobrého k jídlu a k pití.  Gratulovat přijedou osobnosti tuzemské fantastiky. Další hosté dorazí slavit v žertovných kostýmech, ty jsou sice vítány ale nikoliv povinné. Dary nechte doma, KoprCon nejvíc potěší, když se s vámi potká na svém večírku a pomůžete mu sfouknout svíčky na dortu.

Jistotou KoprConu jsou už deset let Star Wars. Z tohoto fascinujícího univerza připravujeme pořádnou porci premiérových přednášek, her, soutěží, besed a dalších aktivit. Tematicky se budeme věnovat 3D návratům Hvězdných válek na plátna kin, společně se budeme těšit na druhou evropskou Star Wars Celebration a bude toho mnohem, mnohem více.

Jsme hrdí na to, že KoprCon má rád také Star Trek, který ke Kopřivnickému conu už take neodmysletelně patří. Plnohodnotná samostatná linie bude i letos stat za to. Všichni se znovu budete mít možnost vydat se až tam, kam se člověk dosud nevydal.

V programu KoprConu nebude chybět anime stejně jako DDR. Daleko větší prostor než dřív dostanou počítačové a konzolové hry. Naprostou novinkou bude konzolová herna s deseti stojany s konzolemi Xbox, PS3 a Wii a těmi nejlepšími herními tituly. Zachována bude take deskoherna a po loňském absence se na program má vrátit take programová linie věnovaná počítačovým hrám. Stále totiž doufáme, že naši přátelé z Bohemia Interactive se z nepochopitelného zadržení v Řecku dostanou včas a znovu je v Kopřivnici uvidíme.

Vzhledem k tomu, že KoprCon letos oslaví desáté narozeniny připravujeme take linii, která má tuto událost oslavit. Speciální „Jubilejní linie“ vzpomene například na většinu vložených linií KoprConu, ale i na to jak vlastně kopřivnický con vypadal dříve. Prostě retro a nostalgie pro tradiční účastníky a zajímavost pro ty, kteří minulost akce nepamatují.

Chystáme se vám zprostředkovat rovněž setkání s několika autory fantastiky. Znou nás s premiérovým programem navštíví spisovatel a záhadolog Arnošt Vašíček. Program doplní take výstavy či workshopy, které vám umožní aktivně se zapojit.

Chybět nebude ani tradiční sobotní galavečer s divadelním představením, soutěžním Kolem štěstí a následnou party. Brzy vám o programu odhalíme víc a pokud chcete vědět všechno jako první, sledujte naše facebookové stránky.

Zdroj: cswu.cz/koprcon