Nightwish jsou opět bez zpěvačky

První říjnový den nebyl úplně obyčejný pondělek. Spousta starších fanoušků skupiny Nightwish může začít jásat či dokonce slavit. Právě 1.  října 2012 oznámila skupina, že její nynější zpěvačka Anette Olzon kapelu opouští, a to po vzájemné shodě. Jakožto hlavní důvod uvedli v tiskové zprávě, že kapela míří jiným směrem než Anette.

Skupina Nightwish je nyní na světovém turné, a právě proto bylo toto oznámení celkem překvapující. Nicméně se američtí fanoušci bát nemusí. Turné se neruší. Jako záskok se uvolila Floor Jansen, kterou jste mohli slyšet třeba v ex-AFTER Forever. Světové turné Imaginaerum bude dále pokračovat podle původních plánů.

Oficiální stanovisko skupiny:
Dnes skončila další kapitola příběhu Nightwish. Nightwish a Anette Olzon se rozhodli rozejít, ve vzájemném porozumění, pro dobro všech zúčastněných stran.

V poslední době bylo stále zřejmější, že směr a potřeby skupiny byly v rozporu, a to vedlo k rozdělení, ze kterého se nemůžeme zotavit.

Nightwish nemá v úmyslu zrušit jakékoli nadcházející vystoupení a jako výsledek toho jsme se rozhodli přivést náhradní zpěvačku počínaje Seattlem 1. 10. 2012. Její jméno je Floor Jansen z Nizozemska (ex-After Forever, ReVamp), a velkoryse se zapojila, aby nám pomohla dokončit světové turné Imaginaerum.

Všichni jsme pevně odhodláni k této cestě, tomuto prostředku ducha, a jsme si jisti, že to povede k jasnější budoucnosti pro všechny.

Navždy zůstaneme nadšeni dobrodružstvími, kterými jsme prošli, a jsme velmi hrdí na dvě krásná alba a nádherná představení, která jsme společně sdíleli.

NIGHTWISH & Anette Olzon

Official statement of the band:
Another chapter of the Nightwish story has ended today. Nightwish and Anette Olzon have decided to part company, in mutual understanding, for the good of all parties involved.
In recent times it has become increasingly obvious that the direction and the needs of the band were in conflict, and this has led to a division from which we cannot recover.
Nightwish has no intention of cancelling any upcoming shows, and as a result we have decided to bring in a substitute vocalist starting in Seattle 1.10.2012. Her name is Floor Jansen from The Netherlands (ex-After Forever, ReVamp), and she has graciously stepped in to help us complete the Imaginaerum world tour.
We are all strongly committed to this journey, this vehicle of spirit, and we are sure that this will lead to a brighter future for everyone.
We forever remain excited about the adventures to come, and we are extremely proud of the two beautiful albums and the wonderful shows we shared together.
– NIGHTWISH & Anette Olzon

Anette Olzon se stala součástí kapely v roce 2006. A její příchod vyvolal celosvětový spor mezi fanoušky. Jeden tábor ji od srdce nenáviděl a ten druhý se ji rozhodl akceptovat. Nyní se píše rok 2012 a kapela má ještě čas se rozhodnout, jakým způsobem se najde nová zpěvačka.

A takto zní hlas zaskakující zpěvačky…

Původně vyšlo na webu MFantasy.cz