Komiksy Patricie Briggs

Příběhy Patricie Briggs ze světa Mercy Thompsonové mají i své komiksové verze. V roce 2009 jako první vyšel grafický román Homecoming, který je časově umístěn před děj Měsíční písně.

Patricia napsala o komiksech:

Od přírody jsem romanopisec. Občas zkusím napsat krátký příběh, ale dlouhá forma prózy je hřiště, kde se cítím nejlépe. Nicméně jsem nedávno měla příležitost zkusit vyprávět příběhy graficky a velmi mě to bavilo.

Vydavatelství Dabel Brothers je široce známé jako výrobce těch nejlepších grafických románů na světě. Měla jsem štěstí, že mě požádali, zda by mohli vydávat sérii o Mercy Thompsonové. Ovšem když mě požádali, abych napsala originální příběh, překvapilo mě to. Je to jako najmout si malíře pokojů, aby namaloval portrét; k obojímu jsou potřeba velmi různé dovednosti. Stále to však znělo báječně a datum vydání bylo daleko, takže jsem s úšklebkem souhlasila.

Opatrně jsem vysvětlila, že ačkoli rozeznám hvězdičku od značky, nevím nic o komiksech. Poté co Ernst viděl mou snahu o umění, najal talentovaného Davida Lawrence, aby mi pomohl napsat něco, co by se snad mohlo stát grafickým románem.

Ovšem grafické romány by nebyly moc vzrušující s primitivními hůlkovými postavami, kterých bych byla schopna. (Ačkoli umím kreslit koně a princezny, protože ti provázeli mé poznámky celou školu, ovšem to vyžadovalo univerzitu!) Měla jsem štěstí, že jsem mohla pracovat s párem úžasných umělců, kteří jsou zodpovědní za převedení konceptu do života.

Anotace:
Mercy je kožoměnec, magické stvoření schopné se proměnit v kojota. Žije na tenké hranici, která odděluje běžný svět od temné dimenze, sleduje nadpřirozenou komunitu, zatímco stojí opodál. Když Mercy vyrazí do Tri-Cities kvůli nabídce práce, ocitne se náhle uprostřed války gangů mezi nepřátelskými smečkami vlkodlaků. A jako by tesáky a drápy nebyly dost, musí se Mercy vypořádat s nejděsivějším stvořením ze všech: se svou matkou, která je přesvědčená, že si Mercy neumí uspořádat život, a je rozhodnutá dceru nasměrovat správným směrem.

Název: Homecoming
Autoři: Patricia Briggs, David Lawrence, Francis Tsai (Artist), Amelia Woo (Artist), Bill Tortolini (Illustrator)
Vydal: Dabel Brothers
Rok: 2009
112 stran, barevný
 

Název: Patricia Briggs" Mercy Thompson: Moon Called, Volume 1
Autoři: Patricia Briggs, David Lawrence, Amelia Woo (Artist)
Vydal: Dynamite Entertainment
Rok: 2011
128 stran, barevný
 

Název: Patricia Briggs" Mercy Thompson: Moon Called, Volume 2
Autoři: Patricia Briggs, Amelia Woo (Artist), David Lawrence
Vydal: Dynamite Entertainment
Rok: 2012
120 stran, barevný
 

Název: Alpha and Omega: Cry Wolf, Volume 1
Autoři: Patricia Briggs, David Lawrence (Adapted by), Jordan Gunderson (Illustrator)
Vydal: Penguin Group
Rok: 2012
128 stran, barevný