Rozhovor s redaktorem VII: Kuchy

Jak jsem ho poznala na FF, tak má věčně úsměv na tváři. Nevím, zda je to jen atmosférou festivalu, či je prostě tak věčně dobře naladěný tvor. Dnes na otázky odpovídá šéf našeho fóra Miloslav „kuchy“ Kuchař.

1) Tak začněme zlehka, odkud jsi?

Z Liberce, nejlepšího města v republice

2) Čím se živíš v „civilním životě“?

Živím se prací, bohužel…

3) Jak ses dostal k žánru SFFH?

Tahle odpověď je zároveň odpovědí na otázku následující, tyhle dva okamžiky totiž nastaly současně. Úplně poprvé to asi bylo, když jsem se začal ještě na základce koukat na Stargate. Ale to nestojí za řeč. Víc jsem se do toho dostal o nějaký ten pátek později, nevím přesně kdy, ale bylo to ještě v dobách, kdy Děti noci měly web na Mfantasy. Kdesi jsem si všiml jednoho velice zajímavého názvu filmu. Upíří lesbické kickboxerky se jmenoval. Nebyl bych správný chlap, kdybych se po něm nepodíval. Film jsem samozřejmě nenašel, ale Google mi vyhodil aspoň odkaz na galerii na Dětech noci s názvem Upíří lesbičky, pamětníci si na ni určitě vzpomenou. Stačilo jednou kliknout a byl jsem navždy ztracen.

4) Vzpomeneš si ještě, kdy a jak jsi web Děti noci objevil?

Viz přechozí odpověď.

5) Zkus jmenovat tři knihy, které tě nejvíc ovlivnily.

Jako první bych vzal celkově dětské knížky, jako Mach a Šebestová, Pejsek a kočička… Ale koho neovlivnily, že? Další kapitolou jsou Foglarovky. Netroufám si říct, která z nich nejvíc. Pak nastala ve čtení dlouhá přestávka (fuj, styď se Kuchy) a už se dostáváme k našemu žánru, z kterého mě nejvíc ovlivnila kniha, resp. čtyři knihy, které jsem četl jako první. Jsou jimi čtyři díly Červeného trpaslíka. (Ten komentář v první závorce napsal sám Kuchy, i když s ní souhlasím :) – Renča)

6) Tvé tři nejoblíbenější filmy a seriály?

Oblíbených filmů mám spoustu. Nemůžu z nich vybrat tři nejlepší, ale můžu zmínit asi nejplodnější rok, tedy 1994 – Interview s upírem, Vlk, Forrest Gump, Vykoupení z věznice Shawshank,… Ze seriálů mám asi nejradši britské sitcomy.

7) Jak moc potřebuješ ke svému životu hudbu a co nejradši posloucháš?

Hudba je určitě důležitá, ale ne zas tak moc. Poslouchám spoustu věcí, od Nohavici až po Nightwish. Mám jen pár stylů, který nemůžu vystát.

8) Co tě na webu Děti noci nejvíc zajímá, co tě tu drží?

Nejvíc určitě fórum. Taky proto jsem se dobrovolně stal jeho adminem. Ale jinak si samozřejmě pročítám články na webu, i když na to poslední dobou nemám moc času.

9) Co ti web dal či vzal?

Tak určitě mi vzal spoustu času, ale za to jsem získal spoustu přátel a kamarádů. A hlavně jsem se díky němu dostal k tomuhle žánru, za což jsem Magiere, zakladatelce webu, velmi vděčný.

10) Co čekáš, že se na webu změní za 5 či 10 let? Bude tu ještě? Budou se o tuto tématiku lidé stále zajímat?

Pokud tu stále budou lidé, kteří se o něj budou starat a hlavně budou přispívat, tak tu určitě bude. Vždycky se najdou různá individua, která se o tuhle tématiku budou zajímat, jen jich nebude tolik, jako teď, v době upírů ze střední. A co se změní? Tipoval bych redaktory a majitele. Troufám si říct, že jediná Renča tu z nás vydrží určitě.

Pokud byste chtěli vědět ještě něco, klidně se ptejte.