GRAVEWORM & CATAMENIA

Právě potvrzeno – Pražské vystoupení skupin GRAVEWORM a CATAMENIA

Na Prahu se řítí dark metal melodický Graveworm a black metalová formace Catamenia. Obě skupiny se u nás představí díky Vaším urgencím. Kde je budete moci přivítat: 30.4.2011 v Pražském klubu Exit Chmelnice! Support: Belligerence (cz)

GRAVEWORM

Italská temně melodická metalová legenda Graveworm udeří opět u nás a tentokrát přímo v Praze Exitu Na Chmelnici! Skupina uchvátila již od svého raného počátku roku 1992 extrémně vyspělým hudebním cítěním pro temně mystický metalový zvuk podpořený nejvyšším stupněm hráčské dovednosti. Již od svého debutního alba “When Daylight’s Gone” skupina přesvědčila, že s ní do budoucna nutno počítat a to také potvrdila následující demo nahrávkou, která zaujala vydavatelství Serenades Records natolik, že s nimi podepsalo smlouvu na vydání tří alb.

GRAVEWORM debutní album okamžitě zaujalo širokou veřejnost zaměřenou na gothický žánr a dostalo se tím zároveň do podvědomí jejich příznivců pro dokonalý mix temných mystických až black metalových prvků.Následovalo turné s CREMATORY, THERION & LAKE OF TEARS  prokazující enormní sílu skupiny na podiu, která na sebe od první skladby dokázala strhnout pozornost všech! MCD “Underneath The Crescent Moon” zaznamenalo klasické hymny jako “Awaiting the Shining” a “Awake” zpívanou hostující Sarah Jezebel Deva (CRADLE OF FILTH and THERION), která se stala blízkým přítelem sympatických Italů. GRAVEWORM se stali populárními a ihned po vystoupení na německém Wacken Open Air Festival v r 1998 a začali s psaním materiálu pro druhé album“As The Angel Reached The Beauty”, vydané v r. 1999. Německé turné s MYSTIC CIRCLE, STORMLORD a SUIDAKRA proběhlo úspěšně a následovalo evropské turné s AGATHODAIMON a SIEBENBÜRGEN spojené s letními festivaly. V r. 2001 bylo vydáno album “Scourge Of Malice” představující jejich nejbrutálnější materiál včetně IRON MAIDEN cover-verze “Fear Of The Dark”, které bylo později vydáno na kompilaci “Tribute To The Beast”.  Skupina následovně přijala pozvání na “Summer Breeze Festival 2001 a  jako headliner  “Badia Rocks” v r 2002. GRAVEWORM se poté rozhodli podepsat  smlouvu s NUCLEAR BLAST a započali práci na produkci alba“Engraved In Black” Toto jejich čtvrté  album patří mezi klasická díla skupin jako jsou “Nemesis Divina” (SATYRICON), “Enthrone Darkness Triumphant” (DIMMU BORGIR) nebo“The Principle Of Evil Made Flesh” (CRADLE OF FILTH).Album”Diabolical Figures”  bylo produkováno Andy Classenem (DIE APOKALYPTISCHEN REITER,  který odvedl opět neuvěřitelnou práci. “Diabolical Figures” bylo ještě temnější a více heavy než album předcházející, ale ve všem stále typické pro GRAVEWORM obchodní značku.

CATAMENIA

Catamenia je finská melodická dark metalová skupina, založená r. 1995 členy Riku Hopeakoski a Mika Tönning v Oulu. Jejich první dvě demo nahrávky upoutaly na samotném počátku existence skupiny hned několik vydavatelstvích, z nichž se v r. 1997 rozhodli proMassacre Records, se kterou spolupracují na devíti studiových  albech dodnes. CATAMENIA debutní album, “Halls of Frozen North” bylo nahráno v německém studiu Commusication Studios  s producentem Gerhardem Maginem (CREMATORY a MYSTIC CIRCLE).Stalo se tak pouze jeden rok předtím než bylo nahráno album “Morning Crimson”,  ve švédském Sunlight Studios s Thomasem Skogsbergem ( KATATONIA a DISMEMBER). Po jejich neuvěřitelně  úspěšném turné Heidenfest Tour s FINTROLL,PRIMORDIAL,Eluveitie, Equilibrium a Månegarm, skupina nahrála v r. 2010 své deváté album”Cavalcade” kde s nimi jako host ve skladbě "Blood Trails" hostuje zpěvák Ville Laihiala z POISONBLACK.

www.nemesis-productions.eu
www.myspace.com/nemesisproductionscz

www.graveworm.de

www.myspace.com/graveworm

www.catamenia.net

www.myspace.com/catameniaband