Nabídka knih na rok 2010 – 1. část

Letošní rok je, co se týče knih o upírech a vlkodlacích, zejména ve znamení pokračování knižních sérií. Některé kousky už vyšly, ale řada se jich ještě chystá. A co pro nás nakladatelé v roce 2010 připravují?

Kristin & P.C. Castová  – Škola noci 2 –  Zrazená

Zoey Redbirdová si pomalu zvyká na upíří Škole noci a svědomitě se připravuje na roli předsedkyně elitní studentské organizace Dcery temnoty. Konečně má pocit, že někam patří, a dokonce má i chlapce. Možná i dva… Městem Tulsa však náhle otřese zmizení středoškolského fotbalisty, a když se jeho mrtvola najde poblíž areálu upíří školy, instinkt Zoey napovídá, že je to teprve začátek něčeho skutečně zlověstného. Jako obvykle se nemýlí. Brzy přibude další hrůzná vražda, podezření padá na upíry a možná není tak docela neopodstatněné… Zoey proniká stále hloub do spleti intrik, ale zjišťuje, že je toho na ni příliš. To ale ještě netuší, že se její nejbližší zanedlouho ocitnou ve smrtelném nebezpečí a někoho z nich prostě zachránit nedokáže. Zrazená přináší pokračování příběhu o napínavém osudu budoucí upíří velekněžky Zoey, který započal v Označené, první části světově úspěšné a populární Školy noci.

Vydá: Knižní klub, březen 2010 (již vyšlo)

Kristin & P.C. Castová  – Škola noci 3 – Vyvolená
Učednice velekněžky Zoey Redbirdová má spoustu problémů. Zaprvé si myslí, že narozeniny a Vánoce by se neměly míchat dohromady, i když se oslavenec narodil čtyřiadvacátého prosince. Zadruhé se zapletla se třemi kluky naráz. Zatřetí si začíná až podezřele rozumět s nejotravnější holkou na škole, kterou její ostatní kamarádi nemůžou ani cítit. Nejvíc ji však trápí, co se děje s její nejlepší přítelkyní. Stevie Rae možná vstala z mrtvých, ale změnila se – tak moc, že už pro ni nejspíš neexistuje cesta zpět. Jenomže tomu Zoey prostě nechce věřit, a proto začíná zoufale spřádat plány na její záchranu. Všechno ovšem musí stranou, když Školou noci otřese hrůzná vražda… V třetím díle série Škola noci sledujeme další trable budoucí upírky Zoey Redbirdové, kterou – podobně jako v předchozích částech, Označené a Zrazené – ani báječné nadpřirozené schopnosti neuchrání před bolestnými omyly a průšvihy dospívání.
Vydá: Knižní klub

Richelle Mead – Vampýrská akademie 3 – Stínem políbená
Vlády se ujímá jaro a Rose Hathawayová by se měla připravovat na maturitní zkoušku. Jenže od nedávného smrtícího souboje se Strigoji se necítí zrovna nejlépe. Trpí nočními můrami, duši jí zaplavuje temný smutek a předznamenává cosi zlověstného.
Rose dobře ví, že jí není dovoleno milovat jiného strážce. Že musí především chránit Lissu, poslední princeznu z rodu Dragomirů. Jenže když přijde na krásného Dimitrije Belikova, některá pravidla se prostě musí porušit!
Rose své nejlepší kamarádce Lisse lže o svém vztahu k Dimitrijovi, ale jejich přátelství se nyní ocitá v ještě větším ohrožení než kdy předtím. Nesmrtelní vampýři se chtějí pomstít za to, co jim Rose nedávno provedla. Ve strašlivé bitvě, která předčí i nejhorší noční můru, se Rose bude muset rozhodnout mezi dvěma lidmi, na nichž jí záleží nejvíc. Bude ale její volba znamenat, že přežije jen jeden z nich? A pokud ano, bude to Lissa, nebo milovaný Dimitrij?
Vydá: Domino, červen 2010

Tanya Huffová – Krevní pouta 3 – Linie krve
Začalo to oslepující vidinou slunce, která pro Henryho Fitzroye byla tou nestrašlivější z nočních můr…  Upír s halucinacemi – dokonce i když s ním spíte – pro soukromého detektiva ještě není důvod nechat všechno být a spěchat na pomoc. Alespoň si to Vicki Nelsonová tehdy myslela.
Vicki pracuje na případu zločinu v oddělení egyptologie místního muzea. Záhadu dvojnásobné vraždy nikdo – jak se zdá – neumí a ani nechce objasnit. Vicki začínám mít podezření, že si tady někdo pohrává s lidskými myšlenkami. A teprve tehdy zjistí, že Henryho halucinace vůbec nejsou malicherné…
Vydá: Brokilon, březen/duben 2010

Tanya Huffová – Krevní pouta 4 – Spojení krve
Začalo to telefonátem, který žádná dcera nechce obdržet, telefonátem oznamujícím, že matka Vicki Nelsonové zemřela. Její kolegyně z oddělení přírodních věd Královské univerzity řekla Vicki, že příčinou smrti byl srdeční infarkt a že čekají na její příjezd do Kingstonu, aby zařídila pohřeb. Ale co začíná jako úplně normální osobní tragédie se brzy stává nejnebezpečnějším případem Vickiiny kariéry. Když tělo Marjorie Nelsonové tajemně zmizí z pohřebního ústavu, Vicki, její milenec, upír Henry Fitzroy, a detektiv Mike Celluci si uvědomí, že na smrti její matky bylo něco nepřirozeného. Vicki přísahá, že najde viníka, a zajistí, aby její matka odpočívala v pokoji. Ale s čím nepočítá, je rozhodnutí někoho z univerzity udržet paní Nelsonovou při práci – živou či mrtvou.(překlad originální anotace)
Vydá: Brokilon, květen/červen 2010

 

Letos již vyšlo:
L.J.Smith – Upíří deníky 3, 4 – Zášť, Temné shledání (Fragment)
Patricia Briggs – Mercedes Thompson 2 – Krevní pouto (Fantom Print)
G.del Toro, Ch.Hogan – Zhoubný kmen 1 – Nákaza (Beta)
Richelle Mead – Vampýrská akademie 2 – Mrazivý polibek (Domino)
Ch. Harrisová – Pravá krev 3 –  Klub mrtvých (Baronet)