Trinity Blood

Anime Trinity Blood na Animaxu! Ano, tohle skvělé anime už nyní najdete na programu této tv. Tento 24 dílný seriál vypustilo v roce 2005 studio Gonzo,což je samo o sobě zárukou kvality. Trinity Blood představuje alternativní budoucnost stovky let po armagedonu, který způsobili lidé, ve snaze vyhladit všechny upíry. Pojďme si nyní seriál trochu přiblížit.

Lidé se živí masem. Upíři lidmi. Ale napadlo vás někdy, že je zde ještě něco, něco dalšího? Crusnik – bytost, živíci se krví upírů. Trinity Blood vypráví příběh ze světa zničeného Armagedonem, kde panuje nekonečná válka mezi lidmi a upíry. Vatikán, ve snaze ochránit lid, posíla speciálního agenta, otce Abela Nightlorda, který je ve skutečnosti nadupír (Crusnik) a společně s malou Ester bojují proti nočním tvorům. Příběh se odehráva převažně v Evropě, kde už obě strany už uzavřeli příměří. Jenže tohle příměří je jenom fiktívní polopravdou. Realita v ulicích je úplně jiná.

Co říci víc o jednom z hlavních hrdinů, o otci Abelovi, který je nešikovný a pacifisticky  orientovaný? Co více dodat, snad jen to, že žije z přídělů Vatikánu a z pomoci druhých. Ale nemyslete si, že je to nějaký bídák, nebo tak něco. Když si při jedné záchrané misi nevěděl rady, aktivoval v sobě nanoroboty, a tím se stal krvelačnou příšerou, aneb Crusnikem 02, s  impozantní zbraní – něco jako hybrid kosy s řetězem…

Mezi další důležité postavy patří krom již zmiňovaného kněze Abela především jeptiška Esther Blanchet, jedna z hlavních hnacích sil Vatikánu – kardinálka Catherina Sforza, a pak jěště "android ve službách božích"  – HC Tres Iques. Ale toto úžasné anime tvoří mnohem více věcí, než jen samotné jádro příběhu. Hlavně úžasná hudba, za kterou je zodpovědný Takahito Eguchi. Nebo i fakt, že v tomhle anime najdete mnoho scén, kdy si řeknete "tohle sem už někdy viděla", nebo naopak absolutně originální a nenahraditelné scénky. Myslím, že na úvod k seriálu není co dodat, první dvě časti jste na Animaxu mohli zhlédnout v úterý 06/03/2010 od 21:15 do 22:05. Já vám přeji příjemnou podívanou u dalších dílů.