Knihy ze série Tina Salo

Tina Salo vypadá na první pohled jako mladá, krásná žena, nevinnost sama. Je to však jen zdání. Tině je ve skutečnosti více než tři sta let a je upírka. Mimořádně zvláštní upírka, které na rozdíl od soukmenovců nevadí pobyt na slunci. A navíc není mrtvá.

Sladká jak krev  Doušek věčnosti  Past na medvěda

Proto funguje v upírské komunitě současné Prahy jako vyšetřovatelka a holka pro všechno, která zahlazuje pomocí významného kontaktu na policii, medvědodlaka Konráda Béra, všemožné průšvihy a pokouší se udržet upíry v anonymitě.

Dlouhodobé období klidu je ale u konce. Nejen že se někteří ambiciózní upíři bouří proti nadvládě věkovitého, i když přeji jen mírně nekonvenčního Timoteje, ale do dění se začíná míchat i šéfka německých upírů Gothel a ve snaze podmanit si i toto teritorium, vysílá do Prahy svého syna Kaye, chladnokrevného zabijáka bez špetky citu a slitování.

A k tomu všemu se odněkud zjevil Tinin otec Dyre, bytost ještě daleko starší a nebezpečnější než upíři, jenž se pokouší spojit celé upírstvo Evropy, aby mu mohl vládnout.

Tina Salo

Tina tak musí řešit nejen běžné případy, jako jsou vraždy motorkářů – kožoměnců stižených kletbou, ale je nucena vypořádat se s nebezpečnými soukmenovci, s vlastním milostným životem (neboť Kay se stal jejím milencem a žárlí na kohokoli, kdo se k Tině přiblíží), rozzuřenou tchýní, které vadí, že syn uniká z jejího vlivu, a vrcholně nebezpečným otcem, který trpí světovládnými sklony.

A navíc se zdá, že se židle povážlivě houpe i pod takovou jistotou, jakou vždycky byl Konrád Bér. Jeho ztráta by při tom pro upíry byla katastrofou, ne každý zásah lze totiž vysvětlit přirozeným způsobem.

Tina Salo je upírská série ze současné Prahy, která potěší nejen každého příznivce akční fantastiky, zaplněné studenou i teplou krví, ale i milovníky detektivních zápletek. Pojďte s Tinou, ostatními upíry, medvědodlaky, vlkodlaky a dalšími kožoměnci navštívit Prahu v podobě, jakou jste ještě nezažili. Věřte, bude to stát za to a váš pohled na naši metropoli už nikdy nebude stejný jako dřív.

Tina Salo


Text byl uveřejněn s laskavým svolením Petry Neomillnerové, které tímto děkujeme.