Oběť: Lovec krve

Reportérka Sadie (Lucy Liu) pátrá po tajném společenství a přitom se stane obětí nemrtvých. Probouzí se v márnici jako jedna z nich a myslí na jediné – odplatu. Všichni, kdo měli s její smrtí něco společného, teď budou trpět.

Rise: Blood Hunter

Navzdory anotaci nezačíná film v márnici ale na diskotéce, kde Sadie přeplatí jednomu ze zákazníků prostitutku a odvede si ji do honosného domu. Tady nebohá dívka vzápětí skončí ve sprše, ale nikoli kvůli erotickým hrátkám.

Zavěšená jako kus masa čeká na příjezd muže na invalidním vozíku, který má jisté krvelačné choutky. Ty si hodlá ukojit výměnou za informaci, kterou teď již nemrtvá reportérka potřebuje k vykonání své pomsty. Odměnou muži má být sice život mladé dívky, ale velmi nepřekvapivě se mu místo toho dostane stříbrné střely přímo do srdce.

Po úvodní scéně následuje střih časem zpět, kdy se dozvíme, jak se Sadie ke svému nepřirozenému stavu dostala. V pozici zvídavé a značně neopatrné reportérky navštívila dům, kde se měla uskutečnit tajemná párty.

Rise: Blood Hunter

Levná DVD vycházející jako příloha novin a časopisů se dají rozdělit v podstatě do několika kategorií. Na staré filmy, které nabízejí prověřenou kvalitu, a člověk stoprocentně ví, do čeho jde, spoustu pohádkových kreslených příběhů, filmy novější, ale určené vyhraněné skupině diváků (horory, anime) a filmy ještě novější, které se navenek tváří jako áčková produkce a snaží se upoutat pozornost nějakou tou hvězdou a reklamním sloganem na přebalu. A právě do této poslední kategorie patří i snímek Oběť: Lovec krve.

Pokud vyjde na stáncích americký film natočený předloni, jehož hlavní hvězdou je celkem známá Lucy Liu, nebude s ním asi něco v pořádku. Když si ještě přidáte reklamní slogánek na přebalu „Blade v ženském podání“, je už důvod si vydání padesáti koruny pořádně rozmyslet.

On totiž zmíněný slogan obsahuje jednu podstatnou nepřesnost. Správně by to mělo být „Blade 3 v ženském podání“. Znalým už je vše jasné a dál číst nemusejí. Pro ty ostatní tenhle článeček ještě natáhnu, stejně jako to dělali autoři filmu. Snad to nebude stejná nuda.

Rise: Blood Hunter

Kdyby namísto Lucy Liu vystupovala v hlavní roli víla Amálka, byla možná v roli Sadie přesvědčivější. Občas opravdu zůstává rozum stát nad tím, do čeho jsou Hollywoodské hvězdy schopny investovat svůj čas a hlavně pověst.

Jinak by se nevyskytovaly v tak nudných a nedokonalých příbězích, jako je tento. Kdo čeká krev, tomu se jí občas dostane, kdo čeká napětí, ten bude zklamán, a kdo očekává temnou, popřípadě tajemnou atmosféru, ten se rozhodně nedočká.

Hlavní hrdinka se ocitla na druhé straně (ne)bytí, dostane se jí vysvětlení od nepřítele svých vrahů a pak začíná její cesta za pomstou, na kterou je vybavena zbraní se smrtícím účinkem. Bohužel se však jedná o jakousi kapesní kuši se střelami se stříbrnými hroty velikosti dětské stříkací pistolky.

Rise: Blood Hunter

Pokaždé, když se tato zbraň Sadii objeví v ruce, totálně shodí jakoukoli atmosféru, kterou se tvůrci filmu snad snažili budovat. U diváka pak vyvolá maximálně úsměv nebo ještě hůř znuděné zívnutí. Tohle se prostě nepovedlo a jednoznačně jde o pokus, jak vytáhnout pár kaček z kapes milovníků upírů.

Poznámka nakonec: článek jsem spáchal přibližně za patnáct minut. Kdyby tvůrci filmu do stejného času sestříhali všechny podstatné scény filmu, mohlo jít o akci nadupaný kraťas a nebylo by to vůbec špatné. Ale takhle je to jen plýtvání časem.

Rise: Blood Hunter

Autor článku vás zve na návštěvu vlastního webu věnujícího se sci-fi a fantasy, kde kromě této recenze najdete mnoho dalšího! ;)