Filmové Stmíváni potvrzeno

Především fanynky z řad náctiletých čtenářek budou velmi potěšeny zprávou, že první díl oblíbené knihy Stmívání od Stephenie Meyerové se dočká zfilmování. Nemožné se stalo skutečností, a tak po dlouhé době dohadů na diskusních fórech a blozích mohu konečně se sto procentní jistotou potvrdit, že film Twilight opravdu bude.

Točit by se mělo začít v únoru, na režisérskou židli usedne relativně neznámá Catherine Hardwicke, se kterou se český divák prakticky ještě neměl tu čest setkat, pokud není filmový maniak a nesleduje naprosto všechno.
Dlouho se spekulovalo zejména o představitelích dvou hlavních rolí, aktivní fanynky dokonce předkládaly své vlastní návrhy ve formě fotek známých i méně známých herců a hereček.
Na post Edwarda byl nakonec dosazen Robert Pattinson, kterého jste určitě viděli jako Cedrika DiggoryhoHarry Potterovi a ohnivém poháru. Belly se zhostí Kristen Stewart, mohli jste si ji všimnout třeba v rodinném sci-fi filmu Zathura, vesmírné dobrodružství.
Osobně se na tento filmový počin docela těším, ale zároveň se bojím, aby ze Stmívání neudělali romantický doják a laciné pokoukání pro čtrnáctileté holky. Knižní trilogie je sice primárně určena pro tuto věkovou skupinu, ale producenti by při tvorbě scénáře měli pamatovat také na to, že nejen dívky přijdou do kina. Upíří námět jistě zaujme i nefanoušky Meyerové a právě ti by mohli odejít z kina nespokojeni.
Nicméně nebudeme vzdychat ještě před první klapkou…
Kristen Stewart