Mignolovi upíři a upíří praktikant zenu

Upírům se ve filmu daří. Poslední dva snímky (jmenovitě Dokonalá rasa a BloodRayne 2) byly sice nevalné kvality, ale zdá se, že nám tvůrci chtějí trochu spravit chuť. Inu, necháme se překvapit.

Prvním filmem, na který se můžeme těšit, je adaptace komiksu Baltimore or The Steadfast Tin Soldier and the Vampire, jehož autorem není nikdo jiný, než Mike Mignola (tvůrce Hellboye) a spisovatel Christopher Golden.
Hrdinou celého příběhu je lord Henry Baltimore, kterého v zákopech první světové války pokouše ďáblem posedlý netopýr. Upírská nákaza zničí celou jeho rodinu a Baltimore teď touží po pomstě. Proto sestaví speciální tým, jehož úkolem je najít a zničit tajemného Rudého krále, původce všeho zla.

Baltimore or The Steadfast Tin Soldier and the Vampire

Scénář by měli napsat osobně Mignola a Golden, avšak režírovat by chtěl David Goyer, který už s třetím Bladem dokázal, že by ho k upírům raději neměli pouštět.
Další záležitosti blízké budoucnosti bude Zen in the Art of Slaying Vampires. Adaptace románu Stevena Atlmana je o týpkovi, kterého v metru pokousal upír. Hrdina zemře, vzápětí se probudí jako upír a má žízeň. Klasika. Už méně tradičně zní, že k ovládnutí touhy po krvi použije zenovou meditace.
Zní to sice potrhle, ale vypadá to, že v roce 2008 kromě I, legend těch upírských filmů zase tolik nebude, takže prozatím musíme vzít zavděk tím, co se chystá.
 

Informace přejaty a upraveny ze stránek CSFD. Budiž jim vzdám holt!