NightWalker soundtrack

Jen velmi těžko se píše recenze k soundtracku, když předem víte, že 95% čtenářů nevidělo seriál, ve kterém byla hudba ke slyšení. Přesto jsem se do toho po hlavě vrhla. Proč? Snad jako satisfakce k tomu, jak těžce se mi album shánělo.

Nightwalker_SoundtrackMožná se ptáte: Stálo mi to vůbec za to? Osobně si myslím, že ano, což je patrné i z relativně vysokého hodnocení, jež jsem na konci článku udělila.
Soundtrack poměrně přesně kopíruje hudbu ze seriálu, takže pokud jste NightWalkera viděli, poznáte minimálně dvě písničky hned a několik ostatních vám bude povědomých. Opakovaným poslechem by neměl být problém se dále rozpomenout.
To je podle mě u soundtracků velmi důležité. Když si člověk řekne: „Tak tohle přesně ve filmu bylo v té a té scéně!“ Když se podíváte na film/seriál, pak vám někdo pustí hudbu zvlášť a vy nepoznáte ani jednu znělku – lze říct, že hudba byla špatná, protože vás nezaujala natolik, abyste si z ní pamatovali jedinou melodii.
To ale není případ NightWalkera. Ačkoli jsem seriál viděla pouze jednou, takových 50% muziky jsem bezpečně poznávala. A nejednalo se jen o ú;vodní znělku, kterou jsem (protože se jedná o vícedílný seriál) mohla spolu s ukázkami slyšet několikrát po sobě.
Hudba je rytmická, ve dvou písních se dokonce zpívá. A to nikoli anglicky, ale japonsky! Což je v dnešní době, kdy z rádia slyšíte jenom zpívanou angličtinu (v naší zemi pochopitelně i češtinu a slovenštinu) a jen velmi zřídka francouzštinu či jiný jazyk, příjemná změna.
Celkově hodnotím album pozitivně. Není to sice žádný hudební průlom, ale budete mít po poslechu dobrý pocit, že se nejednalo o tuctovku. Fanoušci NightWalkera si soundtrack určitě s oblibou pustí více než jednou. Mě hrál třeba při psaní tohoto článku a jak mi to šlo pěkně od ruky.
 Hodnocení: 80%