O Dětech noci

Vampýr, nemrtvý, vampire, strigoi, vlkodlak, werewolf, kožoměnec – to je jen malý výčet pojmenování, které náleží tak fantastickým bytostem, jakými upíři a vlkodlaci bezpochyby jsou. Démoni a nadlidské kreatury vylézající v noci ze svých temných doupat a sající nevinným obětem krev, aby se sami udrželi naživu, doprovází člověka od nepaměti a zasahují hluboko do naší historie a lidového folklóru.

Co však činí upíry a vlkodlaky tak zajímavými, že se už dávno neodporoučeli do říše věčných legend a brázdí našimi životy dodnes? Proč jsou filmy jako Underworld, Blade, Dracula či Stmívání tak populární? Proč se chápání upíra rapidně změnilo a stal se z něj téměř romantický hrdina? A vůbec – jak je možné, že se něco děsivého stalo zároveň tak přitažlivým?

Touha po odpovědích na tyto a další otázky vedla ke vzniku webzinu Děti noci, který si klade za cíl zmapovat všechna odvětví upířího a vlkodlačího výskytu jako jsou filmy, seriály, knihy, hudba a mýty.

Děti noci je webzin sloužící jako informační portál pro všechny fanoušky nadpřirozených nočních tvorů, upírů a vlkodlaků především. Od roku 2006, kdy ušel první krůčky, se proměnil ze skromných stránek jedné fanynky na deník o fantastice s více než třemi stovkami jedinečných návštěv denně.

Fanoušci mají možnost číst tematicky zaměřené články, diskutovat na našem fóru, soutěžit o hodnotné ceny a účastnit se každoročního NightConu, který pořádáme v rámci Festivalu fantazie. Připojte se k nám ještě dnes a staňte se členy největší komunity fanoušků dětí noci.

Rozhodně nejsme žádným kultem uctívačů upírů a vlkodlaků! Právě naopak, od takovýchto lidí se distancujeme a vyhazujeme je z diskusního fóra. Každý má sice právo na svůj názor ohledně existence dětí noci, ale bude-li kdokoli navádět na členství v upířích sektách či nabízet schůzky za účelem proměny v upíra či vlkodlaka, bude zablokován.

Děti noci se považují za členy fandomu a subkomunitu sci-fi/fantasy/hororu. Jsme tedy fanoušci fantastiky, stejně jako každý jiný trekkie, starwarsák či příznivce Pána prstenů.