Pevnost 11/2022 (PR)

Na perutích brněnského Comic-Conu junior, League of Legends a české fantastiky přilétá nová podzimní Pevnost. Volejte sláva, tři dny se radujte, taste meče a… hezké čtení všem!

Málokdo čekal, že se velký pražský Comic-Con dočká svého menšího bratříčka, nicméně nemožné se stalo skutkem. Proto všichni během minulého víkendu jeli do Brna, ať nám Junior hezky prospívá a dobře se mu daří. Potkat jste tam mohli třeba i NOAHA HATHAWAYE, Atreje z Nekonečného příběhu.

Mezitím si ale ještě dáme vizitaci do vesmíru nekonečného boje LEAGUE OF LEGENDS, pokud vás tedy zajímá, co to znamená „gankovat nooby“ a proč tuhle hru paří přes sto milionů lidí ze všech koutů planety. Mimochodem, LOLko se nám propracovalo i na stránky knih, zásluhou čehož vám nyní můžeme představit ZNIČENÍ od Anthonyho Reynoldse.

A z kin už se o slovo hlásí listopadový druhý BLACK PANTHER a Wakanda, připravená se vyrovnat nejen se smrtí svého krále.

V seriálech pak najdete CYBERPUNK EDGERUNNERS a mnoho dalších dobrot a hned za nimi na vás čeká SYLVESTER „Radagast“ MCCOY a také všemi vyhlížené pokračování PRINCEZNY ZAKLETÉ V ČASE, parádní tuzemské pohádky, která se rozhodně nestydí za svoje fantastické kořeny. A rovnou přihazujeme solidně vyvedený rozhovor s hlavními tvůrci Petrem Kubíkem, Lukášem Paříkem a Viktorem Krištofem.

V literární sekci představujeme temnou, surovou, špinavou a parádně napsanou fantasy Jakuba Hozy JAKO SMRT SAMA a nesmíme zapomenout na Vladimíra Šlechtu a jeho vyťukanou postapokalyptickou sci-fi OSTROV. Zajímavý čtenářský zážitek nicméně slibují také ŽELEZNÁ VDOVA, ZPĚV STRAKY a TAJEMNÁ ŘEKA BAMBUSOVÉ ŘÍŠE.

Povídkami pak do tohoto čísla přispěli Magdaléna Radimská a Radovan Kolbaba, úspěšní autoři z letošního ročníku Literární soutěže Vidoucí.

Zároveň připomínáme OPERACI ARMAGEDON od Ondřeje Neffa a dlouho vyhlížený SVĚT V BOUŘI od Kristýny Sněgoňové, která si na nás zároveň udělala čas ve jménu krátkého rozhovoru.

V kreslených stránkách pak nakoukneme na ZLATÝ VĚK v ZÁMKU A KLÍČI, čtvrté DARKNESS KOMPENDIUM, krvavým sametem nás obalí VELVET a spoustu lásky na svět přinese i nabroušený CHAINSAW MAN.

Zatímco z her si nejvyšší hodnocení tentokrát odnesl ANKH: BOHOVÉ EGYPTA, z historické sekce po svých čtenářích pokukují NESMRTELNÝ MARŠÁL DELA PALISSE a PAUL VON HINDENBURG.

V Hlasu fandomu pak kynou na pozdrav dobrodruzi, co jsou věčně NA TAHU, a nový DRAČÍ KALENDÁŘ 2023.

A ani to zdaleka není konec a v příštím čísle si dáme AVATARA!!! Ať se vám hezky čte, moc vás všechny zdravíme!!! 😊

 

Příloha:
Kamome Širahama: Ateliér špičatých klobouků
Seznamte se s malou Coco: kdysi dostala od záhadného pána s maskou tvarovanou do podoby oka magickou obrázkovou knížku a vlastní hůlku. Samozřejmě věděla, že čarodějkou být nemůže, protože je jen obyčejná holčička, ale snít je tak krásné! Jenže pak náhodou zjistí, že kouzla se nevyslovují, ale kreslí. Coco se okamžitě pouští do experimentování a následky na sebe nedají dlouho čekat – její maminka zkamení. Na scéně se objevuje čaroděj Qifrey – i když by měl dívence vymazat paměť a zahladit stopy, raději se Coco ujme a udělá z ní svou učednici. A tak se spolu se sympatickou hrdinkou dostaneme do Ateliéru, kde se na ni sice všichni ostatní koukají skrze prsty, ale o to větší má Coco motivaci pořádně se vytáhnout. A Qifrey mezitím dumá, kdo jí kdysi dal onu prokletou knížečku a jaké tím sledoval cíle. Dobrotě srdce tu totiž nikdo ani náhodou nevěří…

Časopis Pevnost 11/2022
www.pevnost.cz