Knižní novinky: květen 2021

Květen býval v posledních letech ve znamení veletrhu Svět knihy, a tudíž vycházela spousta knižních hitů. Literární festival byl letos opět odložen na podzim (snad už to konečně vyjde), ovšem zajímavé a lákavé knižní novinky nechybí.

Tamsyn Muirová: Gideon Devátá

Originální sci-fi — nespoutaný příběh plný šermířských soubojů, politických intrik a lesbických nekromantek
Císař potřebuje nekromanty. Nekromantka Devátého klanu potřebuje šermířku. Gideon má meč, sbírku pornočasopisů a taky plné zuby nemrtvých hovadin.
Gideon strávila dětství ve společnosti zkostnatělých jeptišek, seschlých sluhů a bezpočtu kostlivců a nehodlá obětovat svůj život — včetně toho posmrtného — nekonečné službě. Proto si sbalí meč, boty, časopisy a naplánuje další z mnoha odvážných pokusů o útěk. Jenže její dávná nemesis ji jen tak nepustí.
Harrowhark Nonagesimus, Ctihodná dcera Devátého klanu a mimořádně mocná nekromantka, byla povolána do boje. Císař si přeje, aby se dědicové všech jeho věrných klanů utkali ve smrtící zkoušce důvtipu a umu. Pokud by Harrow uspěla, stala by se nesmrtelnou a všemocnou služebnicí Znovuzrození, ovšem každý nekromant potřebuje svého šermíře. Bez Gideonina meče Harrow selže a spolu s ní vymře i celý Devátý klan. Někdy je však smrt to nejlepší řešení.
Vydá: Host

Irena Moravcová: Dům roztříštěných snů

První republika, dvacátá léta. Vše je nové a plné příslibů.
Doramo Krásová má silné rodinné zázemí a dobrou práci, navíc i jisté zděděné nadpřirozené schopnosti – zdá se, že nemůže být spokojenější.
Jenže nic není tak snadné, protože minulost je někdy jako závaží. Na povrch vyplouvají ohavná tajemství a skryté zlo, proti němuž je třeba bojovat. Zvládne to Doramo s pomocí svých sester a švagra, bývalého legionáře?
Příběh započatý záhadným pádem průzkumného letadla Hansa–Brandenburg B.I se neustále zauzluje a zaplétá…
Vydá: Straky na vrbě

Jakub König: Vřeteno

Obyvatelé nového světa okolo Propasti se krčí v posvátné hrůze před bohyněmi, které prý během dávné katastrofy smetly většinu lidstva z povrchu zdecimované planety. Jediným pramenem vědění je kniha Babel, ovšem jejím nejasným náznakům nejspíš nerozumí ani učitelé, kteří znovu a znovu opakují dětem nedůvěryhodné báchorky. Jisté je jen to, že na výraz díků Matce Propasti je do jejího chřtánu každých třicet šest dní vhozen stařičký dobrovolník. Nikdo toto pravidlo nezpochybňuje. Ani dospívající kluk Key, který se svou početnou rodinou obývá čtvrť zvanou Mnohodvůr. Na rozdíl od svých sourozenců Key v ničem nevyniká, dokonce nedovede roztočit své vřeteno, předmět, který vlastní každý z Mnohodvora. Přesto je Key vtažen do nečekaného dobrodružství, ve kterém kousek po kousku porozumí podstatě nového světa. Vřeteno je fantaskní dystopický román. Je to proměna mladého hocha v dospělého muže. Je to příběh o rozšiřování vědomí. Oceňovaný hudebník Jakub König díky psaní písňových textů uplatňuje smysl pro detail i nespoutanou obraznost. Jeho románový debut je doslova nacpaný intenzivními výjevy a utkvělými vidinami.
Vydá: Paseka

Radek Starý: Arila – Stříbrné město

Svět Aldolonu před tisíci lety postihla zničující událost, když se realita roztříštila na stovky a tisíce malých bublin světů. Národ Nurů už po staletí skáče z jednoho takového světa na druhý a hledá potravu, nerosty, ale také nový domov. Musí být neustále v pohybu, protože je pronásleduje šílená bohyně, která touží po jediném – zničit je.
Arila se protlouká životem a postupně odhaluje tajemství minulosti, ale také pradávného řádu Hlídačů. A dřív, než se naděje, bude i ona vržena do vírů událostí, kdy bude muset nejen pomoci se záchranou svého města, ale také čelit vlastním démonům. Dokáže v sobě nalézt dostatek síly, aby se mohla i ona stát opravdovým hrdinou?
Vydá: CooBoo

Vladimír Šlechta: Hraničář

Přes hraničářskou osadu zvanou Chawyna procházejí komanda dobrodruhů, aby v bažinatém Orcigardu bojovala s orky a drancovala rozvaliny starých chrámů. Moc Temného mága se zdá být nezlomitelná, vyskytují se však názory, že jeho vláda nad Orcigardem už brzy skončí.
V těchto nelehkých časech žije Jonni, obyčejný kluk z Chawyny. Bojuje s orky i s bandity, hledá své místo v hraničářské komunitě. Stává se svědkem i aktérem okamžiků, které změní „staré“ Pohraničí k nepoznání.
Kniha Hraničář navazuje na romány Krvavé Pohraničí a Šílený les.
Vydá: Brokilon

Kristýna Sněgoňová: Šprti a frajeři (Legie 3)

Porazit Společenství, osvobodit zotročené lidstvo, získat zpátky Zemi – to jsou sice záslužné cíle, ale jen odhodlání nestačí a prostředky k jejich dosažení posádce lodi Kraksna chybí. Zakázka pro vesmírnou mafii se proto nedá odmítnout. Naštěstí nevypadá složitě – dostat se na místo poslední bitvy dvou vyhynulých druhů a něco speciálního odtamtud odnést. Vesmírný hřbitov plný mrtvol a zničených lodí ve vzdáleném koutu sektoru nevypadá jako nic, s čím by si kapitán Bouchač, ehm, tedy Moravec nedokázal poradit. Aspoň do okamžiku, než se objeví staří nepřátelé a jejich vinou si posádka Kraksny začne dělat nové. Závod s časem začíná a poslední svobodní lidé ve vesmíru nejsou jediní, kdo v něm hraje svůj part o přežití.
Vítejte v sérii Legie – světě Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové, space opeře temné, akční i zábavné, jak jen to chladný vesmír dovolí.
Vydá: Epocha

Mark E. Pocha: Země kanibalů

Pětice slovenských vysokoškoláků přilétá do Peru, aby se obeznámila se životem běžných obyvatel, mimo ta nejtypičtější turistická centra. V touze poznat vnitrozemí, kde nehrozí, že se budou prodírat davy zahraničních cestovatelů, kývnou na nabídku místního mladíka Solomona, který jim chce ukázat jedno kouzelné místo v srdci pralesa. Naši zvídaví a neohrožení dobrodruzi – tři chlapci a dvě dívky, vyzbrojení kamerou, fotoaparáty i nezbytnou láhví domácí pálenky – se tak ocitnou v místech, o jakých se jim ani nesnilo. Ale v pralesním ráji rozhodně není všechno romantické a ideální. A jak už to tak chodí, Nina, Marko, Renča, Jojo a Vik poznají odvrácenou stránku výprav do neznáma.
Autor knih Bestie a Oni se teď českým čtenářům představuje svým debutovým románem, který na Slovensku vyšel v roce 2016 a svým nekompromisním podáním vyvolal značný rozruch. Jde o syrové dílo, které je jak poctou béčkovým filmovým hororům z osmdesátých let, tak sondou do myslí mladých Středoevropanů konfrontovaných s ryzím divošstvím.
Vydá: Carcosa

Filip Okáč: Bard z Rilanty

Fantasy z fiktivního světa. Příběh barda, který se vydává na dlouhé a nebezpečné dobrodružství.
Bard, který nikde nebyl, nemá o čem zpívat. To si aspoň Eofled myslí, a tak se vypraví na cestu. Má v plánu navštívit všech pět království Rilanty. Jeho dobrodružství začíná radostně, všechno mu téměř dokonale vychází. Když ale dojede do království Tenebris, zjistí, že to v něm pěkně vře. Po střetu se zlými elfy je Eofled pověřen varovat trpaslíky. Tím pro něj začíná neplánovaná a důležitá mise, na které ho čeká spousta nástrah a nebezpečí.
Vydá: Pointa

Kateřina Brabcová: Sopka

Fantasy příběh plný zvratů, který ukazuje, že ani kouzla nejsou všemocná.
Vysvobození princezny Violet z rukou únosců by pro Etiena a Jeffa znamenalo vyhlídku na lepší život. Jejich šance na úspěch nejsou malé. Jeff má totiž magickou schopnost, která mu umožňuje přenášet se do cizích těl. Proč si ale nechávat princeznu, když je tenhle kluk mnohem zajímavější kořist? Záchranná výprava se tak změní v léčku. Podaří se Etienovi, Violet a Casey najít ztracený národ Sopečných lidí, který jako jediný může Jeffovi pomoct?
Vydá: Pointa

Cassandra Clare: Baneovy kroniky

Čaroděj Magnus Bane to nemá v životě lehké, protože bývá často nucen řešit problémy druhých. Jeho život je dlouhý, výčet jeho lásek ještě delší. A Magnus má dar, jak být v pravý čas na správném (někdy i na nesprávném) místě. Francouzská revoluce, prohibice v Americe nebo první velká bitva mezi Valentinem a newyorským Institutem… to všechno zažil na vlastní kůži. Za tu spoustu let se toho nasbíralo tolik, že to nikdy nestihne odvyprávět a nikdo by mu to ani neuvěřil. Ale těchto jedenáct povídek vrhá alespoň trochu světla na tuto mnohdy nevyzpytatelnou postavu. Sám Magnus ovšem nejspíš proklíná toho, kdo je vypustil do světa…
Vydá: Slovart

Stephen King: Když teče krev

Čtyři dosud nepublikované novely v souborném vydání, které v angličtině vyšlo v dubnu 2020, dostávají v éře světové pandemie nový rozměr. Kromě očekávaných nadpřirozených hororových témat a nové pohledy na povahu zla jsou Kingovy příběhy podtrženy veskrze pozemskými strachy, jako jsou obavy z blížící se smrti. V jedné z povídek se Stephen King vrací ke svému oblíbenému hrdinovi – spisovateli, tentokrát neúspěšnému, a fanoušci předchozí „kingovky“ Outsider budou potěšeni návratem Holly Gibneyové v titulní povídce.
Vydá: Beta-Dobrovský

Jodi Taylor: Jedna zatracená pohroma za druhou

Tak trochu jiné cestování časem…
Pod zdánlivě nevinnou rouškou Svaté Marie probíhá tak trochu jiný historický výzkum. Tamní zaměstnanci v žádném případě nepřipouštějí, že by šlo o cestování v čase, místo toho zkoumají „významné historické události v příslušné době“.
Ne vždycky se jim daří zachovat zdání neškodných výstředníků – třeba jen proto, že když je dlouho klid, vzápětí jejich vinou něco hodně hlasitě vybuchne, jelikož k tomu prostě mají sklon.
Seznamte se proto s badateli z Ústavu pro výzkum dějin, kteří se potulují dávnými časy, a kde se vyskytnou, tam vnášejí jednu pohromu za druhou. Jejich cílem je pozorovat a zaznamenávat, aby našli odpovědi na mnohé nezodpovězené otázky dějin, rozhodně ne umírat. Jenže stačí jediný neprozřetelný krok a historie přechází do protiútoku, při kterém už jde o život. A jak vědci brzy zjistí, nebojují pouze s dějinami, které proti nim štvou dinosaury i padající kameny…
Vydejte se s nimi na katastrofickou trajektorii, jež je zavádí z Londýna 11. století do první světové války a z období křídy k požáru Alexandrijské knihovny. Kamkoli historici vstoupí, tam zaručeně vypuká chaos.
Vydá: Laser

Thomas Ligotti: Písně mrtvého snivce

Debutová sbírka povídek jednoho z největších současných autorů weird fiction, velmistra hororového žánru, spisovatele, který od osmdesátých let minulého století spřádá podivné příběhy, v nichž z nočních můr vystupuje iracionalita existence. Ligottiho svět obývají posedlé postavy všemožných doktorů, umělců, profesorů, psychiatrů a psychopatů, protagonisté žijící v omšelých anonymních městech s pokřivenými domy a ulicemi a pohybující se v těžko postižitelné groteskní sféře, kterou sdílí s figurínami, loutkami a bytostmi, u nichž si nikdo nemůže být jistý, co skrývají pod maskou, nebo celou řadou masek. Jen zde zpoza oken hledí strnulí panáci se šíleným výrazem v očích, kteří vědí své o marnosti lidské existence.
Písně jsou panoptikem hrůzných divů a také první kniha, kterou se Thomas Ligotti představuje českému čtenáři.
Vydá: Carcosa

Becky Chambersová: S pokorou a nadějí

Ke konci dvacátého prvního století učinili vědci průlom: prostřednictvím revoluční metody známé jako somaformace dokážou kosmonauti dlouhodobě přežít v nepřátelském prostředí mimo Zemi. Když už se lidé nemusí nechat omezovat křehkostí svých těl, jsou konečně schopni cestovat ke vzdáleným exoplanetám, o nichž se soudí, že se na nich skrývá život.
Jeden z takových týmů tvoří i Ariadne O’Neillová a její tři kolegové. Vydávají se na misi, která má za úkol prozkoumat čtyři obyvatelné světy. Ale zatímco Ariadne cestuje tělesnými formami i časem, mění se i kultura na Zemi. Vzhledem k tomu, že domovská planeta na své vyslance možná už dávno zapomněla, začíná Ariadne zaznamenávat příběh zázraků a nebezpečí své mise v naději, že někdo doma mu snad bude naslouchat.
Vydá: Host

Monika Peetzová: Srdce času – Neviditelné město

„Ta holka má ale představivost. Možná až moc velkou…“ Lena by ani nedokázala spočítat, kolikrát už slyšela, jak o ní tetička Sonja právě tohle říká. S tetou a jejími dětmi žije vlastně odjakživa, ale pořád se v téhle rodině cítí jako cizinka.
Její nejlepší kamarádka Bobbie říká, že takhle se cítí každý, komu je právě patnáct. Ale Lena je přesvědčená, že je v tom něco víc. Když její rodiče zemřeli, byly jí teprve čtyři. Ale v rodině se o jejich nehodě nikdy nemluví…
Lenino podezření se zrodilo, když ve starých věcech po rodičích našla záhadné hodiny. Náhodou se jí je podařilo aktivovat, a povolat tak záhadné přátele i mocné protivníky. A daleko, na místě v jiném světě, si jí všiml chlapec: Dante.
Dante Lenu fascinuje, protože se zdá, jako by měl kouzelné schopnosti. A taky klíč k jejímu srdci. Společně se vydají do Dantova domova: do Neviditelného města. Ale kdo vlastně je doopravdy Dante? A jaká je souvislost mezi ním a nehodou jejích rodičů?
Vydá: CooBoo

Eduard Verkin: Zkáza ostrova Sachalin

Svět zničí jaderná válka mezi USA a Severní Koreou – ty, co přežijí, navíc postihuje zákeřný virus, který je mění v?živoucí mrtvoly. Nedotčené zůstalo jen Japonsko a ruský ostrov Sachalin, ležící kousek na sever od Japonska a na východ od Ruska. Sachalin je přelidněn Číňany, Korejci a Japonci a podmínky na něm připomínají peklo – pracovní tábory, etnické čistky, lynče, znásilňování…Lila, dcera Rusky a Japonce, se na ostrov coby doktorandka v oboru aplikované futurologie vydává v doprovodu profesionálního zabijáka Arťoma, aby zkoumala podmínky v tamních věznicích a celkovou situaci na ostrově. Už tak nebezpečná výprava se změní v holý boj o přežití, když ostrov postihne zemětřesení, všechna vězení a tábory jsou zničeny, a navíc se ostrov přiblíží k Rusku natolik, že na něj mohou vniknout virem infikovaní lidé.
Vydá: Kniha Zlín

Holly Blacková: Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy

Chlapci se mění. Stejně tak i příběhy.
Než se z něj stal krutý princ nebo podlý král, byl jen obyčejným vílím dítětem se srdcem z kamene.
Holly Blacková odhaluje nová tajemství z dramatického života záhadného krále Země víl Elfhame Cardana. V tomto příběhu najdete neodolatelné podrobnosti z dob před příběhem Krutého princ, dobrodružství odehrávající se po Královně ničeho a známé okamžiky z celé trilogie vyprávěné Cardanovým úhlem pohledu.
V návratu do série Krutý princ si užijete zakázanou lásku, která rozbuší srdce, nenávist, nebezpečí, humor a drama, které okouzlilo mnoho čtenářů. Ke každé kapitole navíc patří celobarevné ilustrace Roviny Cai, které z titulu dělají chloubu každé knihovny.
Vydá: CooBoo

Josiah Bancroft: Záhada sfingy (Knihy Babylonu 2)

Útěk z Babylonské věže není snadný, ale návrat je ještě těžší. Thomas Senlin a jeho nesourodá posádka sice unikli ze spárů babylonských byrokratů a despotů, nyní však nemají na vybranou a na své uloupené vzducholodi musejí vést svízelný život pirátů. Senlin se ovšem nevzdává a dál pátrá po své ztracené ženě.
Bez peněz a velkých nadějí se obrátí pro pomoc k bájné postavě Babylonské věže, záhadné Sfinze. Ta však nikomu nepomáhá zadarmo a Senlin už dobře ví, že dluhy nejsou v Babylonu nikdy takové, jak vypadají.
A Thomas Senlin se musí rozhodnout, zda dá přednost svým přátelům, své svobodě, nebo své ženě. Jenže čas se mu krátí
Vydá: Host

Peta M. Freestone: Koruna kouře (Vůně Aramteshe 2)

Naši hrdinové Rakel a Ash, kteří se v předchozím díle vydali na nebezpečnou cestu, aby nalezli protilék na jed, který otrávil prince, tentokrát však musejí překonat nástrahy každý zvlášť. Na vytváření a rozeznávání vůní obzvlášť nadaná Rakel cestuje za hranice říše, kde se snaží odhalit pravdu ohledně své minulosti. Princův osobní strážce Ash, jehož všichni považují za mrtvého, musí uniknout z vězení a najít způsob, jak varovat svět před blížícím se nebezpečím. Říše je na pokraji občanské války, k níž se schylovalo už po staletí, od doby, kdy po zemi chodili bohové. Boj se nevyhne nikomu, urozenému princi ani obyčejnému vesničanovi. Každý si nyní musí vybrat, na jakou stranu se v nadcházejícím konfliktu postaví…
Vydá: Moba

Kate O’Hearnová: Do neznáma (Titáni 2)

Zatímco se vysílení titánští vězni ukrývají na Zemi, Astraia, Zefyr a jejich tým vyrážejí na cestu do Nessina světa, aby tam hledali pomoc pro boj s Náhradníky.
Nic však nejde podle plánu a hned po příjezdu musí čelit smrtícím nástrahám. Pronásledovat je začnou hladoví ještěři i spalující slunce, a Zefyr s Astraiou tak záhy utrpí těžká zranění. Bez ambrózie a nektaru je nikdo nedokáže vyléčit, a Zefyr dokonce hrozí to nejhorší – smrt.
Jake a Tryn se proto na svých létajících skateboardech pokusí dostat na Xanadu a získat tam jak ambrózii, tak posily. Astraia a kentauři se mezitím snaží udržet Zefyr naživu. Když to vypadá, že jim už nikdo nedokáže pomoci, objeví se osamělý Olympan, o němž si všichni mysleli, že zemřel…
Vydá: Fragment

Benedict Jacka: Zmizelí (Alex Verus 3)

Beze stopy mizí učedníci mágů – a někdo z Rady by v tom mohl mít prsty. Alex Verus nemá žádné důkazy, žádné svědky a žádné podezřelé. Ví jen, že ho někdo sleduje. A poté, co na spolužačku jeho vlastní učednice zaútočí zabijáci, Alex pochopí, že toho ještě hodně neví – a že by mohl zmizet stejně jako ostatní…
Vydá: Fantom Print

Kendare Blake: Pět temných osudů (Temné koruny 4)

Po neblahé konfrontaci s královnou Katharine leží povstání v troskách. Jules pod vlivem kletby začíná řádit a stává se nezvladatelnou. Je na Arsinoe, aby našla lék. Kde je Mirabella nikdo neví.
Katharinina vláda zůstává nedotčena – prozatím. Když Mirabella dorazí, zdánlivě pod praporem příměří, Katharine začne toužit po blízkosti, kterou Mirabella a Arsinoe sdílejí. Ale jak se k nim snaží přiblížit, mrtvé královny varují: opatrně – Mirabelle se nedá věřit.
Tajemství fennbirnské historie budou již brzy odhalena. Pevná spojenectví začínají chřadnout. Osud ostrova leží v rukou královen, tak jak tomu, koneckonců, vždycky bylo.
Vydá: Fragment

Tanya Stewnerová: Řeka zapomnění (Alea – dívka moře 6)

Získá Alea zpět své vzpomínky? Šestý díl dobrodružné ságy.
Celá Alfa cru přišla o své vzpomínky. Nepamatují si ani, kolik členů jejich posádka měla a zde někdo nechybí. Musí se začít orientovat v najednou neznámém světě. Proč po nich jdou? A kdo je ten podivný muž v černém kabátě, který je sleduje ze břehu? Alea to ale nevzdává. Nebyla by to ona, kdyby i přes všechna protivenství neudělala všechno pro to, aby své přátele zachránila.
Vydá: Fragment

Tania Del Rio, Will Staehle: Warren XIII. a prokleté třináctiny

Vzhůru na palubu, dálky volají! Ale klidně můžete zůstat v pohodlí svého pokoje. Velkolepý hotel Warren se totiž stejně čile dokáže pohybovat po lese i plout po vodě. A tak se jeho majitel, mladičký Warren XIII., rozhodně oslavit třinácté narozeniny právě uprostřed modravého oceánu. Jenže namísto večírku se spoustou zajímavých hostů ubytovací podnik ztroskotá na tajemném ostrově. A věrného chapadlovitého kamaráda Črtíka unesou! V závěrečném díle této jedinečné série Warren pozná, co to je pořádná námořní výprava. A kromě nám již známých kumpánů se setká nejen s hordou pirátů, ale i s mořskou čarodějnicí nebo s mluvící škeblí. Vítejte na vlnách dobrodružství, plavčíci.
Vydá: Paseka

Klára Břicháčková: Smrkovec

Hluboko pod zemí spí obři. Vylíhl se tu i opravdu velmi malý obr, který je velký jako smrková šiška, a tak mu začali říkat Smrkovec. Ze samé neposednosti se mu podaří probudit ze spánku obří stařešiny, kteří mu stihnou vyprávět o pradávné Obří říši a pak opět usnou. Smrkovec si vyslechne, že v Obří říši uvnitř neznámé sopky se nelenošilo, dávní obrové běhali po světě, honili dinosaury, přesouvali celé hory nebo udupávali údolí. Jenže pak přišla doba ledová a obrům najednou naše země nestačila. Všechno už znali, a tak začali s lenošením. Takhle to ale Smrkovec nenechá a rozhodne se, že se vypraví na cestu. Podaří se mu prokousat až na zemský povrch a nestačí žasnout nad tou krásou. Brzy narazí na mravence Miloše, který se stane jeho věrným kamarádem, a společně pátrají po Obří říši. Překonají všemožné nástrahy a opravdu najdou bájnou říši, nebo už dávno zmizela? Akvarelový příběh vtáhne děti i jejich rodiče do svébytného světa roztodivných tvorů. Ukazuje jim, že i ti nejmenší mohou překonat opravdu velké nástrahy, pokud mají dostatek odvahy, vtipu a svého kámoše Miloše po boku. Poetika Smrkovce dá vzpomenout na díla Františka Skály, snímek Kuky se vrací nebo hry studia Amanita Design. Ale především svou autorku představuje jako obří talent českého komiksu.
Vydá: Paseka

Mirka Andolfová: Proti přírodě – Probuzení

Ve světě obývaném antropomorfními zvířaty zákon povoluje jenom spojení mezi jedinci téže rasy. Ti, kteří zákon poruší, jsou potrestáni a uvězněni. Jsou obviněni z toho, že jednají… PROTI PŘÍRODĚ. Leslie je obyčejná prasečí slečna, která miluje suši a hudbu a živí se prací, již nesnáší. Táhne jí na pětadvacet a bydlí se svou nejlepší kamarádkou Trish. Sní o jiném živote. Sny ale mohou být nebezpečné, neboť se v nich vyskytuje svůdný vlk. Leslie se díky svému snu začíná zaplétat do tajemného spiknutí. Tady už nepůjde jen o lásku. Půjde o život.
Vydá: CREW

Kentaró Miura: Berserk 5

Gutsovi se u Jestřábů daří, ale ne všichni jeho noví kumpáni jsou z toho nadšení. Griffith má navíc nebezpečné ambice a Guts brzy na vlastní kůži pozná, zač je toho doopravdy loket…
Vydá: CREW