Knižní novinky: březen 2021

Knihkupectví jsou bohužel stále zavřená, nových knih z fantastiky přesto v březnu vyjde dost. Tak podpořte své oblíbené nakladatele nákupem knih v e-shopech, nejlépe přímo na webech nakladatelství.

Stephenie Meyerová: Půlnoční slunce

Osudové setkání Edwarda Cullena a Belly Swanové obrátilo oběma život vzhůru nohama. Až dosud jsme jejich dramatický vztah znali jen z dívčina vyprávění, ale teď nadešel čas na Edwardův pohled. Co vše jeho shledání s nevinnou Bellou způsobilo? Jaké pocity ho ovládly? A jak mohl následovat své srdce a zároveň svou lásku stahovat do světa plného nebezpečí? Nejslavnější upíří romance se vrací v temně velkolepém stylu a má pořádně nabroušené špičáky.
Vydá: Egmont

Oskar Fuchs: Pekelný pastýř

Chtít řídit Peklo jako firmu není ten nejlepší nápad. Spousta problémů se nakupí, hrozí, že vás zavalí, protože nepružnost a zkostnatělost dosavadního feudálního systému nedovolí převést dobré úmysly do praxe. A nakonec se všichni bývalí přátelé a stoupenci obrátí proti vám, protože dojdou k názoru, že vaše skvělé nápady, ty geniální pokrokové ideje, jim vlastně nejsou po chuti. Je to tak – nevděk Peklem vládne a cesta do něj bývá dlážděna dobrými úmysly. A tak se mrtvoly hromadí, stejně jako další potíže. Z místního problému se stává globální apokalypsa a řešení zmatků je v nedohlednu. A ten, kdo měl být obětním beránkem, stane se sám mstitelem připraveným zúčtovat se samotným Peklem. Jenže Peklo se jen tak nevzdává…
Vydá: Epocha

Vilém Koubek: Posmrtná predace

Básník české akční fantastiky se vrací na místo činu v deštivém krimi noiru. V životě každého soukromého vyšetřovatele přijde práce, po které už nic není jako dřív. Před Vincentem Krhavým se jedna taková objeví na dně věčně prázdné láhve, a když se jí nezbaví ani odhozením do popelníku plného vajglů, nakonec ji vezme. Žízeň totiž umí být extrémně zlá i v pokročilém jednadvacátém století a dluhy dostanou člověka spíš do hrobu než do hospody. S kocovinou bušící na spánky a duší plnou démonů pak nasedne na vlak do izolované oblasti zvané Odpočinek. Šílenství a útrapy, které jej tam čekají, si však nedovede ani představit. A mrtvá těla na sebe nenechají dlouho čekat. O slovo se přihlásí také tamní podsvětí a realita se změní v mokvavou ránu, kterou nevyléčí ani nebetyčný cynismus nebo štědrá zálivka savem.
Vydá: Host

Roman Bureš: Planeta idiotů

Apokalypsa přišla s širokým úsměvem, ve kterém na nás cenila zuby. Nebyla to žádná hollywoodská kosmická šupa, žádný asteroid nebo supervulkán. Byla nenápadná a plíživá a lidstvo ji vlastně ani nepostřehlo.
Nikdy nezapomenu na tu ženu v metru. Byla první a hlas měla jako zvon. Později se k ní přidali další. Stovky tisíc. Miliony. A nakonec miliardy. Byl jsem u toho. Od nesmělého začátku až po trpký konec. A tohle je záznam toho, co jsem viděl a co jsem prožil – moje osobní kronika konce světa.
Vydá: Epocha

Petr Boček, Honza Vojtíšek (eds.): Umrlčí věnec

Řekne-li se horor a česká poezie, vyskočí vám okamžitě Erbenova Kytice? Snahou knihy, kterou držíte v ruce, je ukázat, že to nebyla jen tato zřejmě nejznámější domácí básnická sbírka. Temné balady, mrazivé a hororové básně, měly zejména ve druhé polovině 19. století v české literatuře svou vybudovanou tradici.
Umrlčí věnec je ukázkovým výběrem 63 básní 26 autorů a jedné autorky z této tradice. Narazíte v něm na mrazivé verše jak známých autorů jako Jan Neruda, Božena Němcová, Jaroslav Vrchlický či Svatopluk Čech, tak i klasiků české hororové básně Adolfa Heyduka a Josefa Jaroslava Kaliny nebo méně známých autorů, jimiž jsou Ladislav Quis, Gustav Pfleger Moravský, Vojtěch Lešetický a v neposlední řadě Gustav Dörfl. Umrlčí věnec se pokouší vnořit až k poetickým kořenům domácího hororu.
Vydá: Golden Dog

Martin Bečan: Hvězdopravec

Jsou světy v našich hlavách opravdovější než ty, ve kterých skutečně žijeme?
Konec studia na vysoké se blíží a Mikuláš Koperník by měl už brzy vykročit do dospělosti. Ta představa ho ale vůbec netěší. Když se mu naskytne možnost tento okamžik oddálit a vstoupit místo do reality do světa fantaskních příběhů, neváhá ani minutu.
Dostane se do snových krajin, jimž ze svého trůnu na hoře z pánevních kostí vládne despotický tyran. Dokáže ho Mikuláš jen s pomoci mrtvé neandertálské ženy a sourozenců tvořených hvězdným prachem svrhnout?
Snový svět, ve kterém se oceán vlévá do nebe a po zemi kráčí medvědice velikosti pohoří, se může jevit jako úžasné místo. Je život v něm ale opravdu lepší než vyhlídka na běžný život a obyčejnou práci v kanceláři? Vrátí se Mikuláš do reality, nebo se rozhodne upadnout do věčného spánku a svět snů už nikdy neopustí? Leda že by existovala možnost pobývat v obou realitách zároveň…
Vydá: Fragment

Jarmila Mlčoušková: Stíny nad Univerzitou v Tir Erath – Rogenovo oko

Doprava poháněná parními ďasy. Nepolapitelný vrah, který se specializuje na kolegy z branže. Magická čtvrť ozubených kol, ocelových květů a podezřelých výtrysků páry. Úzká čtvrť plná studentských spolků, ohyzdných chrličů a skrýší uprchlých chimér. A samozřejmě kuchař, který býval travičem. To vše a mnohem víc skýtá jedinečný kolorit Tir Erath, města proslulého svou Univerzitou.
Rianet přezdívaná Karmína si zdejší studium užívá plnými doušky. Patří totiž k lovcům a její bestiář se jen hemží morkodlaky, unicery se zlatým rohem i rudookými dragostami se šupinami na plecích. To její kamarádka Elenis s katedrou objevitelů tolik štěstí neměla a nudu výuky zahání koketováním s pátracími krystaly – artefakty, které se už po mnoho let nacházejí na seznamu zakázaných předmětů.
Zatímco termín bakalářských projektů se blíží a Elenis s Karmínou kličkují mezi školními tresty, nad Univerzitou se stahují stíny z dávné minulosti a hrozí, že ji pohltí navždy.
Vydá: CPress

Anna Šuláková: Fialová

Život na Zemi se za posledních sto let změnil a lidé s ním. Jak dopadnou dvě mladé ženy vržené do světa bez pravidel, ve kterém si každá musí najít své místo?
Píše se rok 2159. Téměř před sto lety se část lidí uložila ke spánku, aby přečkali ekologickou krizi, která na Zemi zavládla. Zařízení jménem Labyrint i během spánku jejich mozkovou aktivitu stimuluje tak, aby se dále vyvíjeli, a kdesi pod zemí tak vzniká úplně nový lidský druh. Čas nastavený na jejich inkubátorech se však pomalu blíží ke konci a lidé se začínají probouzet do světa, který je jiný, než jak si ho představovali.
Vydá: Pointa

Deborah Harknessová: Syn času

Co je třeba, aby se z člověka stal upír?
Na bojištích americké revoluce se Matthew de Clermont setká s Marcusem MacNeilem, mladým vojenským lékařem z Massachusetts, a to v době politického probuzení, kdy se zdá, že svět stojí na prahu lepší budoucnosti. Když Matthew nabídne mladíkovi šanci na nesmrtelnost a nový život, bez omezení vštípených puritánskou výchovou, Marcus se jí chopí a stane se upírem. Avšak jeho proměna není snadná a pradávné tradice a závazky rodu de Clermontových se srážejí s Marcusovou hlubokou vírou ve svobodu, rovnost a bratrství.
Skok do současné Paříže, kde se Phoebe Taylorová – mladá zaměstnankyně aukční síně Sotheby’s, do níž se Marcus zamiloval – chystá na vlastní cestu k nesmrtelnosti. Ačkoli moderní verze celého procesu působí na první pohled nekomplikovaně, Phoebe s Marcusem brzy zjistí, že úskalí čekající na člověka, který se chce stát upírem, jsou stejně zrádná jako v osmnáctém století. A stíny, kterým Marcus unikl už před staletími, jak aspoň věřil, se možná vrátí, aby je pronásledovaly oba – navždy.
Syn času vypráví příběh vášnivé lásky, a zároveň zkoumá i sílu tradice a možností nejen změny, ale přímo revoluce. Propracovaný nadpřirozený svět a fascinující, zvolna se rozvíjející romance, které udělaly z trilogie Čas čarodějnic okamžitý bestseller, jsou zpět – tentokrát v jiném dějinném období a v osudech překlenujících staletí.
Vydá: Laser

Margaret Owenová: Milosrdná vrána

Fie se připravuje na to, že se stane kapitánkou Vran: skupiny zabijáků a hrobníků, jimiž všichni jen opovrhují. Když přijde příkaz najít tělo šlechtice, cítí, že za svou práci konečně dostane pořádně zaplaceno. Jenže se ukáže, že korunní princ Jasimir svoji smrt nafingoval, čímž připravil Fie o peníze. Místo toho jí výměnou za ochranu dá nabídku, kterou nelze odmítnout. Je možné, že po letech utrpení a výsměchu se Vránám konečně blýská na lepší časy?
Vydá: Fragment

Pao-šu: Nesmrtelnost

Příběh ze světa bestsellerové trilogie Vzpomínka na Zemi
Pao-šu s požehnáním autora oceňované sci-fi ságy Liou Cch’-sina rozvíjí zápletku konfliktu mezi lidstvem a Trisolarany, jakož i původ a důsledky principu temného lesa.
Jün Tchien-ming se ocitl v přední linii mezihvězdné války: muž, který chtěl kvůli smrtelné rakovině podstoupit eutanazii, byl v podobě holého mozku vyslán do vesmíru s úkolem infiltrovat trisolaranskou První flotilu. Mimozemšťané jej zajali a dlouhá desetiletí podrobovali nelidskému mučení. Tchien-ming nakonec podlehl a svým věznitelům pomohl s obsazením Země, aby zabránil úplnému vyhlazení lidstva.
Trisolarané mu vyrobili nové naklonované tělo a Tchien-ming žil dlouho v exilu coby zrádce lidské rasy. Nyní se však na sklonku života dočká druhého vzkříšení. Bytost, jež si říká Duch, jej naverbuje do bitvy proti nepříteli, který usiluje o zkázu celého vesmíru. Tchien-ming však nechce být znovu loutkou. Tentokrát se bude řídit jen vlastním úsudkem.
Vydá: Host

Jennifer Donnellyová: Otrávená

Bylo nebylo, dívka jménem Sophie projížděla lesem po boku královnina lovčího. Její rty měly barvu zralých třešní, její kůže byla bílá jako čerstvě napadlý sníh, její vlasy černé jako půlnoc. Když se zastavili, aby si odpočinuli, lovčí vytáhl nůž a… vzal si Sophiino srdce.
Nemělo ji to tak překvapit. Zaslechla přece pomluvy, šepoty. Říkali o ní, že je moc laskavá a naivní na to, aby vládla. Zbytečná princezna. Příšerná budoucí královna. A Sophie jim věřila. Věřila všemu, co o sobě zaslechla, každému slovu, jež otravovalo její duši, které lidi pronesou, aby zajistili, že se dívky jako Sophie nestanou příliš mocnými, příliš silnými.
S pomocí sedmi záhadných cizinců se Sophii povede přežít. Ale když jí dojde, že za všechno možná nemůže žárlivá královna, musí najít odvahu čelit ještě nebezpečnějšímu nepříteli. A dokázat, že ani nejtemnější magie neuhasí oheň, který plane v každé dívce, a že laskavost je tou největší silou vůbec.
Vydá: CooBoo

Čchen Čchiou-fan: Silikonový ostrov

Křemíkové nebe není, existuje jen peklo Silikonového ostrova.
Nekonečný déšť. Řvoucí příliv. Kyberimplantáty. Pláže pokryté kovem a medúzami. Virtuální drogy. To je Silikonový ostrov.
Silikonový ostrov ovládají tři klany. Po generace je nezpochybnitelná jejich vláda nad tunami elektronického odpadu, který se sem valí z celého světa. Zde se přetváří, transformuje, recykluje a stává se tak zdrojem nesmírného bohatství a moci pánů ostrova.
Tisíce sběračů sem nalákal příslib stálé práce a lepšího života. Nic není dál od pravdy. Nyní prohledávají dnem i nocí svět obří skládky a v hory nebezpečné toxické suti. Hledají poklad, který jim otevře cestu ven ke svobodě, daleko od jejich chmurných existencí.
Mimi žije na téhle skládce celý život. Ví, co a jak, umí se otáčet. Ale pravidla hry se změní. Status quo naruší válka gangů. Nepokoje se šíří stále rychleji. Pro pěšáka jako je Mimi je tohle šance na změnu.
Vydá: Planeta9

Ross Mackenzie: Věčná noc

Před tisíci lety ovládla království věčná noc. V zemi nastala temnota a chaos. Jen díky statečným čarodějkám, které ji pomocí svých kouzel spoutaly pod zem, žili pak lidé dlouhé roky v klidu. Teď je ale hrozba věčné noci zpět. Vrchní čarodějka Hester ji chce vypustit, a získat tak neomezenou moc.
Když třináctiletá Lara narazí v kanálech pod městem na záhadnou dřevěnou krabičku, netuší, že ji nález katapultuje přímo do středu nebezpečného dobrodružství. Zvládne čelit divoké magii, smrtelným nástrahám a podivnému muži, který nevrhá stín?
Vydá: Fragment

Andri Snaer Magnason: Truhla času

Island se obává blížící se ekonomické katastrofy a zhroucení celé společnosti. Na trhu se objeví schránky, v nichž neplyne čas. Lidé se do nich zavírají v naději, že krizi přečkají, aniž by zestárli. Uchylují se do nich i Sigrún a její rodiče. Island se pohrouží do spánku a příroda se pomalu zmocňuje spící země. Kromě zvířat je ale vzhůru ještě někdo… Stařenka Grace a malá skupinka dětí se snaží spáče probudit a vyburcovat je k záchraně světa. Tak se stane, že jednoho dne otevře Sigrúninu truhlu chlapec Marcus a dívku přivede ke Grace. Od ní se Sigrún dozví, že lidstvo postihla pradávná kletba: mocný král dobyl svět a chtěl si podrobit i čas. Svou jedenáctiletou dceru Obsidianu zavřel do časuvzdorné truhly, aby nikdy nezestárla. Králova mocichtivost je však zkázonosná. Podaří se Sigrún a ostatním dětem dávnou kletbu zrušit?
Vydá: Argo

Laura Rubyová: YORK: Stínová šifra

V roce 1798 dorazila dvojčata Morningstarrovi do New Yorku s vizí velkolepého města: tyčící se mrakodrapy, oslňující stroje a klikaté vlakové tratě, to vše fungující díky technologii, kterou nikdo nikdy předtím neviděl. O padesát sedm let později tito dva architekti záhadně zmizeli a zanechali pro obyvatele New Yorku hádanku umístěnou do zářícího města, které postavili. A kdo ji rozluští, obdrží nepředstavitelné bohatství. Do dnešních dnů však hádanka nikdy nebyla vyřešena a největší záhada moderního světa není nic jiného než turistická atrakce. Tess a Theo Biedermannoví a jejich přítel Jaime Cruz žijí v bytovém domě postaveném bratry Morningstarrovými – dokud developer neoznámí, že město souhlasilo s jejich prodejem. Pravděpodobné zničení těchto původních domů znamená konec snu o rozluštění hádanky, v který tak dlouho doufali obyvatelé New Yorku. A pokud Tess, Theo a Jaime chtějí zachránit svůj domov, musí dokázat, že šifra je skutečná a nejde o pohádku pro turisty. A jediným způsobem, jak to dokázat, je rozluštit ji. A tak se pouští do tajuplných zákoutí New Yorku a netuší, že je čeká největší dobrodružství jejich života!
Vydá: CooBoo

Jakub Cwiek: Bestie (Grimm City 2)

Náhlá smrt hlavy jedné z mafiánských rodin znamená porušení dohody. Grimm City hrozí totální válka. Na pozadí těchto událostí a snad nejvýznamnějšího soudního procesu v historii města se dokonce i chycení nebezpečného psychopata zvaného Drvoštěp zdá čímsi druhořadým. Inspektor Evans má tu smůlu, že tato záležitost je svěřena právě jemu a že se jí musí zabývat společně se samozvaným strážcem práva z chudinských čtvrtí na druhé straně mostu Emethem Braddockem, bývalým boxerem, Bestií. Druhý příběh o Grimm City je opět černou detektivkou, tentokrát obsahující prvky soudního dramatu. Především je to však příběh města jiného než všechna ostatní – ale možná úplně stejného.
Vydá: Argo

Manlio Castagna: Petrademone 2 – Země nenávratna

Frida, Miriam a dvojčata Tommy a Gerico opustili náš svět a vstoupili do světa Amalantrah, aby zachránili zmizelé psy, našli své blízké, ale také Iasa, léčitele, který by jako jediný mohl pomoct Gericovi otráveného jedem dutých lidí. Cesty dětí se ale brzy rozdělí a každý musí čelit jiným dobrodružstvím. Ne všem, které potkají, se dá věřit. Z hlubin Království mlh se navíc vynořují další děsiví tvorové a ten nejhorší z nich – Noční Kostroun – je jim stále v patách…
Vydá: Bookmedia

Maria V. Snyderová: Studie kouzel

Poté co Jelena odhalila, že má magické schopnosti, musela uprchnout z Ixie, kde jsou kouzla zakázaná. V Sitii, dlouho ztracené domovině, má šanci znovu se setkat s rodinou, kterou nikdy nepoznala. Ale cizí země má vlastní tajemství a navíc zde s Jelenou jednají s podezřením, a dokonce s nenávistí. A to i ti, kteří by měli stát na její straně – třeba vlastní bratr.
Jelena se musí dostat do citadely, kde se bude učit, jak ovládnout své magické dovednosti pod vedením mistrů kouzelníků. Zatímco se učí pravidla kouzel, narazí i na ty, kteří jsou ochotni udělat cokoli pro to, aby je zlomili. A když se objeví kouzelnický odpadlík útočící na mladé ženy, Jelena musí dát všanc vlastní život, aby ho zastavila.
Zachrání ji kouzla kolující jí v krvi, nebo budou její zkázou?
Vydá: CooBoo

Philip Pullman: Tajné společenství (Kniha Prachu 2)

Konečně se ke čtenářům dostává čtvrtý díl Jeho temných esencí, druhá Kniha Prachu. Lyra už dávno není dítě. Uplynulo dvacet let od chvíle, kdy ji coby miminko dopravil do bezpečí hrdina první Knihy Prachu, jedenáctiletý Malcolm. Lyra nyní studuje v Oxfordu, její vztah s Pantalaimonem ovšem prochází krizí. Daemon se při jedné osamělé noční procházce stane svědkem vraždy neznámého muže. Do rukou se mu dostane jeho peněženka a s ní i přístup k deníku zavražděného. A pak už události naberou turbulentní spád. Mezi Lyrou a Pantalaimonem dojde k prudké hádce, daemon od Lyry uteče a oba se, každý na vlastní pěst, vydávají na cestu přes celou Evropu až do Asie. Lyra se zastaví také v Praze, kde se seznámí s jistým Václavem Kubíčkem a podivným ohnivým mužem, Holanďanem van Dongenem. Cílem Pantalaimonovy i Lyřiny cesty je tajuplné město ukryté v srdci pouště. Shledá se Lyra opět se svým daemonem a odhalí konečně tajemství Prachu?
Vydá: Argo

Christopher Paolini: Spát v moři hvězd II

Xenobioložka Kira Navárezová na průzkumné misi objevila mimozemský organismus a celý život se jí obrátil vzhůru nohama. Měkké ostří – jak organismus pojmenovala – ukrývá řadu děsivých tajemství. Poté, co se Kiře a jejím přátelům nepodaří najít mystický artefakt pro boj s medúzáky a strašlivými nočními můrami, představuje poslední naději pouto, které mezi Kirou a Měkkým ostřím vznikne. Pouto, které může pro lidstvo znamenat rozdíl mezi životem a smrtí.
Vydá: Fragment

Neal Shusterman: Zvon (Smrtka 3)

Bude ve světě, jenž si podmanil smrt, lidstvo nakonec zničeno bytostmi, které samo stvořilo?
Ve světě smrtek je všechno jinak. Citra a Rowan zmizeli. Plovoucí město Trvalka je pryč. Zdá se, že už nezbývá nic, co by mohlo smrtkovi Goddardovi zabránit, aby uchvátil absolutní moc. Když se teď Nimbus odmlčel, zůstává otázka: Může ho ještě někdo zastavit?
Odpověď mohou dát Tón, Zvon a Hrom.
Vydá: Yoli

Linda Chapmanová: Svůdná moc (Hvězdný prach 4)

Lucka je přes den normální dívka, ale každý večer se mění v ducha hvězdného prachu. Duchové umějí létat a jejich úkolem je chránit přírodu před lidskou bezohledností.
Lucka a její nejlepší kamarádka Allegra jedou na prázdniny navštívit hvězdné přátele ve Walesu. Kolem se dějí podivné věci – mění se počasí, někdo chytá zvířata do pastí a v prastaré kamenné síni přes noc hoří ohně. Lucku čeká další dobrodružství a s ním i poznání, že z otravných lidí se mohou stát spojenci a ti přátelští mohou být naopak nebezpečnější, než by se člověk nadál…
Vydá: CPress

Rick Riordan: Neronova pevnost (Apollónův pád 5)

Řecký bůh Apollón, který byl vykázán na Zemi jako ubohý puberťák Lester Papadopoulos, se konečně ocitl na konci své cesty zpět na Olymp. Polobožští přátelé z Tábora Jupiter mu právě pomohli přežít řadu strašlivých útoků a nyní bývalý bůh se svou polobožskou velitelkou Meg musejí poslechnout proroctví, které odhalila harpyje Ella. Lesterova poslední zkouška proběhne v Neronově pevnosti v New Yorku. Najde tam konečně svoje rozhřešení?
Vydá: Fragment

Lene Kaaberbolová: Krev nepřítele (Divočarka 5)

Divočarský kruh tety Isy upadl do podivného spánku a Klára se rozhodne vyhledat pomoc u krkavčích matek. Cestou ji ale zastihne krutá bouře, která Krkavčí kotlinu fatálně zpustoší. Klára se s přáteli vydá na strastiplnou výpravu do Kahlina exotického domova, aby vysvobodila ze zajetí tajemného vězně a zachránila krkavčí matky. A to ještě neví, že se mezi jejími nejbližšími kamarády skrývá nepřítel…
Vydá: CPress

Cullen Bunn, Brian Hurtt: Čarodějné panství

Život Romana Blacka se chýlí ke konci. Jako nejstarší z rodu čarodějů však musí vykonat ještě poslední věc – zvolit mezi vlastními dětmi svého nástupce. Jenže osud mu do cesty přivádí mladou dívku, které musí pomoci v pátrání po mocném čarodějném živlu, jenž byl vypuštěn na svět a mohl by napáchat mnoho zla.
Vydá: Comics Centrum

Haruto Rjó: Zvrácená

Je to jen městská legenda… Uprostřed noci se u odpadků objeví tajemná dívka v kostýmu lolity. A položí vám otázku: „Chceš sestřičku?“ Za žádnou cenu ji neodpovídejte. Jakákoliv odpověď vám zaručí děsivou smrt. Hlavní hrdina tohohle obsáhlého hororového komiksu bohužel odpoví a tím se rozjede řetěz hrozivých událostí! Ibitsu je dlouhý hororový příběh uzavřený v jedné knize – doplněný o dvě neméně hrůzostrašné krátké povídky z dílny tohohle šíleného japonského autora!
Vydá: CREW

Jody Houserová, Ryan Kelly: Stranger Things – Křest ohněm

Několik let po svém útěku se dva z někdejších subjektů doktora Brennera, Ricky a Marcy, pokouší vést normální život. Když se doslechnou, že laboratoř byla uzavřena, vydají se na trýznivé pátrání po Devítce, mocné pyrokinetičce, jejíž roztříštěná mysl hrozí vše spálit na popel, pokud ji nenajdou a neosvobodí ze zajetí její vlastní zlovolné představivosti. A jak se blíží k Devítce, odhalí ještě další tajemství pohřbené v Hawkinsově laboratoři. Dokážou ji nalézt dřív, než všechno zničí? Tato kniha, psaná Jody Houserovou (Critical Role: Vox Machina Origins II, The Web of Black Widow, Star Wars: Tie Fighter) s kresbou Ryana Kellyho (The New York Four, Star Wars) a Le Beau Underwooda (Haunt, Injustice: Gods Among Us) a barvami Triony Farrellové (The Web of Black Widow), je zásadní částí příběhu pro fanoušky netflixovské série Stranger Things.
Vydá: CREW

Kamome Širahama: Ateliér špičatých klobouků 3

Nevědoucí se stala učednicí. Dokáže ale Coco překonat všechny zkoušky a vysvobodit matku z kamene? Na scénu přichází Magická dozorčí rada a Coco je obviněna z používání Zakázané magie. Zvládne je přesvědčit o své nevinně, nebo ji připraví o všechny vzpomínky a tím pádem i o šanci zachránit svou matku? Navíc se zdá, že Qifreyho a Klobouky s krempou spojuje jakési temné tajemství. Ponořte se do světa provoněného magickým inkoustem!
Vydá: CREW

Nobuaki Kanazawa, Hitori Renda: Královská hra 5

Všechno to začalo jednou zprávou od kohosi, kdo si říká Král. A nyní tu máme vyvrcholení příběhu! Žáci 1. B. jeden po druhém umírají. Přeživších už je pouhých 10. A nakonec dostal trest i Nobuaki, jenž navštívil vesnici Jonaki… Kdo nakonec zůstane naživu? A kdo se skrývá za tajemstvím opředenou postavou Krále?
Vydá: CREW