Na které literární a komiksové hvězdy se mohou těšit návštěvníci Comic-Con Prague? (PR)

Festival popkultury Comic-Con Prague odtajnil seznam hlavních hvězd z řad spisovatelů, scenáristů a komiksových tvůrců, kteří se zúčastní besed a diskusí v rámci literárního a komiksového programu. Historicky první Comic-Con Prague proběhne v termínu 7.– 9. února 2020 v pražském O₂ universu.

 

„Hlavní hvězdou bude známý britský spisovatel Ben Aaronovitch, který se prosadil jako televizní scenárista pro proslulý anglický seriál Doctor Who či space operu Jupiter Moon,“ prozradil Pavel Renčín, marketingový ředitel Active Radio, jejíž produkční divize NoLimits akci spolupořádá. Mezi nejznámější knižní díla Bena Aaronovitche patří Řeky Londýna, Zvony Londýna, Strom viselců nebo Měsíc nad Soho.

„Z českých spisovatelů a spisovatelek sci-fi, fantasy a hororu nám svoji účast již potvrdili Miroslav Žamboch či František Kotleta. Dorazí také Vilma Kadlečková, Petra Neomillnerová, Karolína Francová, Kristýna Sněgoňová, Jan Kotouč či Jiří Walker Procházka,“ doplnil Václav Pravda, programový ředitel festivalu. Spisovatelky a spisovatelé si pro návštěvníky na pátek a sobotu připravují řadu zajímavých diskusních témat jako Moderní akční fantastika, Česká fantastika v angličtině, Psaní sexuálních scén, Tvorba literárních světů, Fantastické příběhy v českém prostředí, Moderní česká high fantasy nebo Povídky a povídkové sbírky.

 

Hlavní literární program v neděli bude probíhat na Humbook Stage, kterou organizuje nakladatelství Albatros ve spolupráci s Euromedia Group a Argo. Návštěvníci se mohou těšit na pestrý program se zahraničními spisovateli, komiksovými tvůrci, domácími literárními hvězdami i redaktory.

„Jsme rádi, že kromě zavedených spisovatelů můžeme na naší akci přivítat i mladé talenty domácí literatury, třeba Katku Šardickou, která v loňské anketě Kniha roku zvítězila v kategoriích Young Adult a Objev roku nebo talentované spisovatele Pavla Bareše či Martina Bečana a další,“ dodal Pavel Renčín.

Na festivalu popkultury samozřejmě nesmí chybět ani tvorba komiksových malířů a ilustrátorů. Mezi umělce, kteří navštíví Comic-Con Prague, patří Brian Azzarello, John McCrea, Rafa Garres, Alvaro Martínez, Marco Turini, Vlastislav Toman, Petr Kopl, Jonáš Ledecký a mnoho dalších. Zatímco komiksový program v pátek bude převážně se zahraničními hosty, sobotní a nedělní program se rozšiřuje i o domácí hosty.

Přítomnost hostů na akci je možné zjistit na těchto stránkách: www.comiccon.cz/guests-presence.

Na Comic-Con Prague si stánky a doprovodné programy připravují nakladatelství a vydavatelství: Albatros, Argo, Comics Centrum, Crew, Epocha, Euromedia, Fantom Print, Knihy Dobrovský a Pevnost.

Festival Comic-Con Prague organizují poprvé v ČR společnosti Active Radio a.s. a Comic-Con Prague s.r.o. (založená pořadateli Festivalu fantazie) ve spolupráci s rádiem Evropa 2.

Novinky a aktuality o akci můžete sledovat na webu a sociálních sítích, kam budou postupně přidávány nové podrobnější informace.
Web: www.comiccon.cz
Facebook: www.facebook.com/comicconprague
Instagram: www.instagram.com/comiccon_prague

Active Radio
Active Radio a.s. je multimediální skupina vlastnící rádia EVROPA 2, Frekvence 1, Rádio Bonton, Rádio Dance, Youradio a Youradio Talk. Patří jí rovněž dětský projekt Pigy. Provozuje řadu on-line médií, streamingových audio služeb, sdružuje skupiny fanoušků na sociálních sítích a pořádá eventy. Divize NoLimits ročně pořádá akce pro více než 100 tisíc osob. Od roku 2018 patří holdingové společnosti Czech Media Invest.

Comic-Con Prague
Pro potřebu pořádání Comic-Con Prague založil Václav Pravda nové s.r.o. Společnost úzce spolupracuje se SFK Avalon o.s., neziskovým spolkem fanoušků, který stojí za pořádáním velkých festivalů popkultury – Festival fantazie (návštěvnost až 3500 fanoušků, v roce 2020 proběhne v Chotěboři 25. ročník), PragoFFest (návštěvnost až 4500 fanoušků, poslední desátý ročník proběhl v roce 2019), FanCity (návštěvnost v Praze až 2500 fanoušků, nyní jen malý con v Chotěboři) a GameFFest (herní součást všech výše uvedených festivalů).

Comic-Con
Festival Comic-Con se těší oblíbenosti po celém světě a má za sebou dlouhou historii. První ročník se konal v USA již v roce 1970 a během let se rozrostl na akci s širokým rozsahem populární kultury. Comic-Con Prague je světem splněných snů pro fanoušky zejména sci-fi, fantasy a hororu. Poprvé v ČR se představí na jedné akci množství herců, komiksových výtvarníků a dalších umělců.

Comic-Con Prague přináší spoustu dosud nevídaných novinek a programových specialit díky rozsáhlé spolupráci zkušených fanouškovských skupin, předních odborníků a hvězdných hostů společně s dosud nebývalým počtem zapojených firem.