Pozvánka na 3. ročník HorrorConu

HorrorCon 2018 – jedinečná undergroundová akce pro příznivce horroru ve všech formách umění – proběhne v Cross clubu v Praze 17. listopadu od 11 hodin.

 

Kovové brány originálně stylizovaného Cross][Clubu se otevřou 17. listopadu už v 11 hodin. Horrorový event hned zkraje odstartuje soutěž v poznávání filmové hudby a první filmy v kině.

V pravé poledne proběhne slavnostní vyhlášení vítězů literární soutěže O krvavý brk a vernisáž slovenského umělce Petera Murína.

Během dalšího programu se můžete těšit na dokumentární film Paranormal týmu, putování s Brianem Storkerem za knižním i filmovým Draculou, povídání s Jiřím W. Procházkou a Radkem Volfem o audioknize Exorcista, s Petrem Bočkem o démonech Hřebečska, s Annou Šochovou a Františkou Vrbenskou o horrorech nejen z Ašska, s Haninou Veselou o mumiích, dojde i na autogramiádu Svatopluka Doseděla. O natáčení horrorů v Česku si popovídáme s režisérem jménem Andy Fehu a promítneme jeho celovečerní horror Nenasytná Tiffany. V kině se mimo to můžete těšit na film Kyselý dech či tradiční bloky českých, slovenských a polských krátkometrážních horrorů režisérů jako Pavel Soukup, Peter Czikrai nebo bratrské dvojice Skuciusů.

I letos budeme především křtít hororové knižní novinky; za nakladatelství Netopejr to bude černohumorný sborník Nekrosarium, nakladatelství Carcosa představí kontroverzní psychohorror Mainstream. Křty završí odhalení nového sborníku edice HorrorCon s názvem Může se to stát i vám, které proběhne v přítomnosti mnoha jeho autorů a ilustrátorů.

Na místě budou naši maskéři Míča z Mystery Art production a expert na tekutý latex Pavel Slaughter Jelínek s půvabnou modelkou.

Celý con vyvrcholí koncertem dark wave skupiny Ľahká můza ze Slovenska a představením a projekcí diskutovaného krátkometrážního hitu Psychopompos za účasti členů filmového týmu.

Noční program pak odstartují HorrorPorn se svým filmem Evil Dead a jeho odvážnou hlavní představitelkou.

Filmová produkce poběží až do ranních hodin, do té doby bude otevřené také rychlé občerstvení.

 

HorrorCon2018 ve zkratce:

Hosté:
Hudební dark wave skupina Ľahká můza (SK), Paranormal tým, režisér Andy Fehu, režisérka Lucie Gukkertová, herečka a modelka Riwaa Nerona, herec Jared Doreck (USA), spisovatel Svatopluk Doseděl, spisovatel a vydavatel Jiří W. Procházka, spisovatelka Františka Vrbenská, spisovatelka Anna Šochová, spisovatel a vydavatel Honza Vojtíšek, spisovatel Miroslav Pech, spisovatel a humorista Petr Boček, spisovatel a cestovatel Brian Storker, spisovatelka Hanina Veselá, spisovatel Mark E. Pocha (SK), fotograf Peter Cwoky Murín (SK), maskéři Pavel Slaughter Jelínek, Míča, Zombí FX a další.

Představení knižních novinek:
Může se to stát i vám (HorrorCon/Netopejr), Nekrosarium (Petr Boček/Netopejr), Mainstream (Miroslav Pech/Carcosa), Sešívance (Honza Vojtíšek/Golden Dog), Země zatracenců a prokletých (Anna Šochová)

Filmy:
Psychopompos (krátkometrážní film), Nenasytná Tiffany (celovečerní film), Kyselý dech (HorrorWatch), Evil Dead (HorrorPorn) a další

Soutěže:
O nejlepší kostým, poznávání ukázek filmové hudby, vyhlášení výsledků literární soutěže O krvavý brk

  • Vstupné je zdarma
  • Občerstvení zajištěno na místě po celou dobu akce
  • Od 22. hod. je program přístupný pouze od 18 let
  • Vstup v masce vítán, není podmínkou
  • Parkování na místě není možné

WEB festivalu: horrorcon.cz
FB událost