Nové knihy v angličtině za květen 2018

V tipech na květnové novinky v angličtině vás s Axií zveme do daleké říše, již sužují draci, za vlkodlaky do steampunkového Londýna, do lesů plných klamů a tajemství, za dívkami, které dělí tisíc let a spojuje stejná magie, i za nemilosrdným lovcem démonů.

Mindee Arnett: Onyx and Ivory

Otec Kate Brightonové se kdysi pokusil zabít krále a Kate tak nyní v důsledku jeho činů žije jako vyděděnec a pracuje jako posel. V zemi, kde za nocí vyrážejí na lov draci, je potřeba být rychlý jezdec a výborný střelec. Kate však přežívá pomocí své magie – dokáže ovládat mysl zvířat.
Druhý syn krále Corwin Tormane nikdy nechtěl vládnout. Odjakživa věděl, že trůn zdědí jeho bratr. Sám se raději potuluje daleko od paláce a svého otce, jenž po útoku vraha zůstal vážně nemocen. Corwin o samotě rozjímá o trestu smrti, k němuž odsoudil otcova atentátníka, a o dívce, kterou té noci ztratil.
Kate a Corwin však musí hodit minulost za hlavu, aby přežili. Draci, kteří začali lovit i ve dne, pro ně představují tu nejmenší hrozbu. Lidé, kteří vyslali Kateina otce zabít krále, mají svůj plán a neváhají v království rozpoutat občanskou válku.

Vyšlo: 15. 5.; GR

 

Gail Carriger: How To Marry A Werewolf

První díl steampunkové romantické série.
Nestvůry zničily Faith pověst, proto jsou také nyní jediné, na koho se může obrátit. Faith zavrhne vlastní rodina, proto se vydává přes Atlantik a doufá v manželství z rozumu a pomsty. Jenže v Londýně je vše jinak. Vlkodlaci jsou zde civilizovaní. Nebo to aspoň předstírají. Jako třeba Chaning, který považuje Američany za nekulturní bezvěrce. Ve Faith spatřuje něco víc, má však dobrý důvod, proč nedůvěřovat lidským ženám.

Vyšlo: 13. 5.; GR

Christine Feehan: Shadow Keeper

Třetí díl paranormální romantické série.
Bulvární novináři nemají slavného drsňáka Giovanniho Ferrara nikdy dost. Netuší však, že jen hraje svou roli. To, že na sebe strhává pozornost, dává jejich rodině klid na práci – do podsvětí Chicaga přináší spravedlnost.
Sasha Provisová vyrostla na ranči ve Wiomingu a vždy si myslela, že se dokáže ubránit před predátory. V klubu, kde pracuje, však na ni číhá nebezpečí… před nímž ji ochrání jeden z majitelů. Giovanni je pohledný. Nebezpečný. A jeho dotek jí bere dech.

Vyšlo: 29. 5.; GR

 

Julia Fine: What Should Be Wild

Maisie Cothayová je prokletá. Nikdy nepoznala dotek jiného člověka, narodila se s mocí zabíjet a oživovat i tím nejjemnějším dotekem. Celý život strávila v odloučení v rodinném sídle na okraji lesa. Maisiin otec, který v ní coby antropolog vidí spíš pokusný objekt než dceru, ji odjakživa nabádal, aby nikdy do lesa nevstupovala. Mizí v něm muži  a vracejí se s pozměněnou myslí a podivnými historkami. Už jí však neprozradil, že po více než tisíce let v něm mizely i ženy z jejího rodu a nikdy se nevrátily.
Maisiin otec se však jednoho dne ztratí a Maisie se musí vydat do lesa, do podivného světa plného divů a klamu.

Vyšlo: 8. 5.; GR

 

Sally Green: The Smoke Thieves

Vyšlo: 1. 5., česky v listopadu 2018 (Cooboo); GR

 

R.F. Kuang: The Poppy War

Rin uspěla ve zkoušce, která má za cíl nalézt ty nejtalentovanější mladé lidi, kteří by nastoupili na Akademii. Její úspěch pro všechny šok, a nejvíce právě pro Rin. Jenže překvapení nejsou vždy příjemná.
Rin na škole čelí šikaně a ještě v sobě objevuje smrtící magickou moc – téměř mýtické umění šamanismu. S pomocí zdánlivě šíleného profesora zkoumá hlubiny své moci a zjišťuje, že dávno mrtví bohové žijí – a že ovládnout svou moc by jí mohlo pomoci nejen přežít studium. Blíží se válka a Rinina šamanská moc by mohla zachránit obyvatele říše. Hrozí však, že by ji to stálo její lidství…

Vyšlo: 1. 5.; GR

 

Claire Legrand: Furyborn

První díl young adult fantasy série Empirium.
Když nájemní vrazi přepadnou jejího nejlepšího kamaráda, korunního prince, riskuje Rielle Dardenneová vše, aby ho zachránila, a odhalí přitom svou schopnost ovládat všech sedm druhů elementální magie. Jediní, kdo takovou mocí mají vládnout, jsou královny, které předpovědělo proroctví – královna světla a spásy a králova krve a zkrázy. Rielle musí podstoupit sedm zkoušek, které mají její magii otestovat. Pokud selže, popraví ji… pokud nezemře při samotných zkouškách.
O tisíc let později je pro Eliannu Ferracoru legenda o královně Rielle pouhou pohádkou. Když její království dobije Nesmrtelná říše, Eliana myslí jen na to, aby ochránila svou rodinu. Jednoho dne však její matka zmizí a s ní i všechny ženy z města. Eliana se připojí k rebelům, aby zjistila, že v srdci říše sídlí zlo, jaké si nedovedla představit.

Příběh Rielle a Eliany se proplétá a odhaluje jejich pouto, které určí osud celého světa – a jich obou.

Vyšlo: 22. 5.; GR

 

L. Penelope: Song of Blood & Stone

První díl fantasy série Earthsinger o vyvrheli, jenž se ocitne ve válce mezi dvěma mocnými vladaři.
Jasminda žije v zemi, jíž sužuje válka a kde je coby zeměpěvec vyvrhelem. Jednoho dne do jejího odlehlého domku vpadnou vojáci se zajatcem – zraněným špionem, který jí může ukrást srdce.
Jack při svém tajném úkolu málem přišel o život, život mu zachrání magická píseň neznámé mladé ženy. Chce zachránit svou říši a k tomu potřebuje Jasmindinu zeměpíseň. Uniknou nemilosrdným vojákům a společně se vydávají za záchranou svého domova a za tajemstvími, jenž se v království skrývají.

Vyšlo: 1. 5.; GR

 

Eric Smith: The Girl and the Grove

Pro dospívající Leilu představuje život plno výzev. Putuje od pěstounů k pěstounům, žije se sezónní afektivní poruchou a nikdy to neměla snadné. Drží se stranou a se svou nejlepší kamarádkou Sarikou se přihlásí do klubu ochránců přírody. A teď, když ji konečně adoptovali, Leila věří, že se jí život zlepší.
Jenže hlasy, které Leila slýchává, jsou den ode dne hlasitější. Nevšímat si jich už nezabírá. Něco ji volá k háji v parku Fairmount.

Vyšlo: 8. 5.; GR

 

Jenn Stark: Demon Unbound

První díl paranormální série o lovcích démonů.
Warrick ze Syxu sloužil celá tisíciletí jako vůdce jednotky lovců démonů. Není nic, co by neviděl, neslyšel a nezabil. V temném světě plném krve a magie jsou jeho dovednosti k nezaplacení.
Maria Santosová je krásná, drsná a jde po krvi. Střeží svá vlastní tajemství. Nebezpečně přitažlivá policistka v přestrojení je Warrickovou jedinou jízdenkou do pekla, v němž na svou příležitost vyčkává tlupa zvláště nebezpečných démonů, kteří chtějí uvrhnout svět do zkázy. Pokud je má dostat, bude potřebovat pomoc Marie.

Vyšlo: 15. 5.; GR

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight (A Court of Thorns and Roses #3.1) … vydává CooBoo
  • Victoria Aveyard: War Storm (Red Queen #4) … vydává CooBoo
  • Stephanie Garber: Legendary (Caraval #2) … vydává Egmont