Pasi Ilmari Jääskeläinen: Den falešné kočky

Název města Marrasvirta doslova znamená Smrtný proud. V lecčems to symbolizuje vyznění nejnovějšího románu Den falešné kočky od známého mistra finského podivna Pasiho Ilmariho Jääskeläinena. Knihu před pár dny vydalo nakladatelství Paseka.

 

ANOTACE:
Název města Marrasvirta doslova znamená Smrtný proud. V lecčems to symbolizuje vyznění nejnovějšího románu od známého mistra finského podivna. Ač se příběh odehrává v jediném dni, ten den možná trvá i 100 let. Ve městě vrcholí každoroční festival, ale Kaarna, jeden z jeho organizátorů, nemá na zábavu ani pomyšlení. Právě mu zavolali z domu pro seniory, že jeho matka, trpící Alzheimerovou chorobou, umírá a on by měl co nejdříve přijet. Jaké nečekané události rozbijí Kaarnův pečlivě připravený program a nakonec převrátí naruby celý jeho život?
Populární autor opět míchá kartami osudů a spojuje žánry do jedinečné literární směsi, v níž nechybí prvky fantasy, špionážního románu, hororu, ba ani detektivky nebo pohádky.

 

O AUTOROVI:
Pasi Ilmari Jääskeläinen (* 1966) je považován za jedno z nejlépe střežených finských literárních tajemství. Jako romanopisec a autor povídek proslul zejména v oblasti sci-fi a fantasy a vyhrál řadu žánrových ocenění (cena Kuvastaja, udělovaná Finskou tolkienovskou společností, cena Atorox). Jeho román Literární spolek Laury Sněžné (č. Paseka 2015) se stal senzací a vychází ve čtrnácti zemích, od USA až po Jižní Koreu.

 

INFO O KNIZE:
Vydal: Paseka, srpen 2018
Překlad: Vladimír Piskoř
Vazba: brožovaná
Počet stran: 316
Cena: 299 Kč