Henrik Fexeus: Ztracení (Poslední iluze 1)

Nakladatelství Host vydává román Ztraceni, napínavou urban fantasy odehrávající se hluboko pod ulicemi dnešního Stockholmu.

 

ANOTACE:
Když Ky omylem prorazí kladivem zeď ve svém pokoji, objeví za ní něco, co nikdy objevit neměla. Něco, co její život jednou provždy změní. Adam, který bydlí v jiné části města, mezitím pozoruje, jak se mu okolní svět začíná sám od sebe přetvářet před očima, a neví, co si o tom má myslet. Zbláznil se snad? Anebo se stal obětí nějakého nemístného vtipu?

Adama na každém kroku sleduje zvláštní stříbrné auto. A taky nějací vytáhlí podivíni v šedém, kterým nejde pořádně vidět do obličeje. Mladík se na útěku před svými pronásledovateli dostane do těsných podzemních tunelů, v nichž se sice nedá volně dýchat, ale zato se v nich dá rychle ztratit.

Cesty Adama a Ky se propletou v klaustrofobickém dobrodružství, které je oba přinutí pochybovat o tom, co je skutečnost. Co když je svět kolem nás — ten, o kterém si myslíme, že ho tak dobře známe — opravdu jen iluze?

 

O AUTOROVI:
Henrik Fexeus (nar. 1971) je známý především jako tzv. mentalista, odborník na řeč těla a metody ovlivňování mysli. Je autorem několika titulů z oblasti psychologie, z nichž nejznámější je Naučte se číst myšlenky! (2007; česky Grada 2016). Ve Švédsku se proslavil také svým televizním pořadem Hjärnstorm (Mentální bouře). Román Ztracení: Poslední iluze 1 je jeho beletristickým debutem.

 

INFO O KNIZE:
Vydal: Host, květen 2018
Překlad: Romana Švachová
Vazba: vázaná
Počet stran: 335
Cena: 329 Kč