Nové knihy v angličtině za únor 2018

Ve výběru z anglicky psaných únorových novinek v žánru paranormální fantastiky vás s Axií zveme třeba do New Orléans, kde se krása cení nade vše, do magického podsvětí Los Angeles za dcerou keltské bohyně, do Itálie za mladými vědci s nadáním pro alchymii a vytváření nových světů, do katakomb New Yorku roku 1882 nebo také za mladou ženou, které někdo ukradl démonického psa. Nechybí přehled nových titulů ze sérií vydávaných v češtině.

 

Shaun David Hutchinson: The Apocalypse of Elena Mendoza

Šestnáctiletá Elena Mendozová je produktem panenského početí. Tahle podivná skutečnost může být vědecky vysvětlena za pomoci partenogeneze, vysvětlení však již nemají Eleniny další schopnosti. Jak dokázala vyléčit svoji tajnou lásku Freddie, kterou postřelil na parkovišti u Starbucks z neznámých důvodů David Combs? A jak je možné, že se ten kluk vzápětí vznesl do mraků a zmizel? Pro Elenu zůstává záhadou ostatně i mluvící dívka na obalu od tampónů a vůbec celý její život začíná nabírat hodně zvláštní směr. Ruku v ruce s tím, jak se jí daří vykonávat další a další zázraky, dochází k jedinému možnému závěru – svět spěje ke svému konci a Elena je pravděpodobně jediným člověkem, který s tím bude schopný něco udělat.

Vyšlo: 6.2 .; GR

 

Dhonielle Clayton: The Belles

První díl young adult série The Belles.
Camellia Beaureagrdová je bella. V opulentním světě Orléans jsou Belly vysoce vážené pro jejich moc ovládat Krásu, a Krása je nejžádanější komodiou. V Orléans se lidé narodí šedí, prokletí, a jen s pomocí belly a jejího talentu se mohou proměnit v krásné.
Jenže Camelii nestačí být jen bellou. Chce se stát oblíbenkyní – bellou, již si královna Orléans vybere, aby žila v královském paláci, kde si ji bude královská rodina se svým dvorem hýčkat, a která bude známá po cleé zemi. Jenže sotva Camellia a její sestry belly dorazí ke dvoru, začíná být zřejmé, že být oblíbenkyně nemusí představovat to, o čem kdy snily. Za zlatem vykládanými zdmi paláce se skrývají temná tajemství a Camellia brzy zjistí, že samotná podstata její existence je lež – že její moc je mnohem větší a mohla by být i nebezpečnější, než si kdy dokázala přestavit. A když královna požádá Calemii, aby riskovala vlastní život a pomohla neduživé princezně způsobem pro bellu naprosto nevídaným, Camellia stojí před těžkým rozhodnutím.
V sázce je osud Orléans a jeho obyvatel. Camelia se musí rozhodnout, zda zachránit sebe a své sestry a celý řád bell, nebo oživit princeznu, riskovat vlastní život a navěky změnit způsob života na celém světě.

Vyšlo: 6.2 .; GR

Rachel A. Marks: Fire and Bone

První díl YA série Otherborn.
Sage je osmnáct a zoufale se snaží přežít na ulici v Los Angeles. Jednoho dne dostane pozvání na tajemný večírek a rázem se ocitá uprostřed netušeného magického světa. Přichází na to, že je dcerou keltské bohyně a má schopnosti, které se teprve musí naučit plně rozvinout. Její plnoletost s sebou ale přináší i povinnost přísahat věrnost jednomu z pěti božstev. Každé z nich přitom stojí o její služby a i ona sama musí přiznat, že představa života na vysoké noze v Hollywoodu má něco do sebe. Dostane k ruce bodyguarda se spoustou tajemství a zajímá se o ni i princ, jehož pozornost by ji mohla výrazně posunout na žebříčku důležitosti. Sage ovšem zůstává opatrná a snaží se přijít na to, komu může věřit. K tomu, aby ze všech intrik vyvázla živá, bude totiž potřebovat mnohem víc, než jí může zajistit vlastní nejistá magie.

Vyšlo: 20.2 .; GR

 

Gwendolyn Clare: Ink, Iron, and Glass

První díl YA série Ink, Iron, and Glass.
Pouze pero, kniha a konkrétní člověk stačí k vytvoření úplně nových světů. Elsa pochází z jednoho z nich, v němž její matka neustále přetvářela a rozšiřovala realitu za pomoci vědy nazývané skriptologie. To vše až do okamžiku, kdy byla unesena. Else nezbývá nic jiného než odejít do našeho světa, kde se chce pokusit matku najít. V alternativní verzi viktoriánské Itálie objeví tajné bratrstvo mladých vědců s nadáním pro inženýrství, alchymii a skriptologii a potká zde i Lea, pohledného a nadaného mechanika s tragickou minulostí. Else se podaří mladíky přesvědčit, aby jí pomohli, ale zároveň k nim nevědomky zavede i nájemného zabijáka. Společně se proto musí rychle pokusit rozkrýt nebezpečné spiknutí s cílem sestrojit smrtící zbraň a zneškodnit ji dřív, než bude pro všechny pozdě.

Vyšlo: 20.2 .; GR

 

Rachel Hartman: Tess of the Road

V království Goredd se od dívek očekává, že z nich vyrostou dámy, od chlapců, že je budou ochraňovat a draci – ti si mohou dělat, co se jim zrovna zachce. Tess vybočuje z řady a o pravidla se nezajímá, ale když se jí povede na sestřině svatbě ztropit scénu, také ona musí nést následky. Rodina má v plánu ji poslat do kláštera, ona si proto raději sbalí věci a vydá se na cestu po Jižních zemích v převleku za kluka. Sama netuší, kam míří, proto když náhodou narazí na starého známého, nemůže uvěřit vlastnímu štěstí. Jejím přítelem je quigutl, poddruh draka, který dokáže Tess zajistit bezpečí a zároveň poskytne její výpravě cíl. Jenže dívka skrývá temné tajemství, a i když se snaží zapomenout, stín minulosti ji dokáže dostihnout a hrozí odhalit celému světu, co je Tess vlastně zač.

Vyšlo: 27.2 .; GR

 

Crystal Cestari: The Sweetest Kind of Fate

Amber Sandovou, legendární dohazovačku, je naprosto v šoku, když se k ní s prosbou o pomoc obrátí její úhlavní nepřítelkyně Ivy. Ivyina sestra Iris se má vdávat a Ivy ji vždy chtěla ochránit před obrovskou chybou. Jenže když se Amber zadívá Ivy do očí, žádný problém nevidí – je zřejmé, že Iris našla svého vyvoleného.
Vše se zdá na dobré cestě, jenže když Iris použije nebezpečné kouzlo, Amber a Ivy musí odložit své nepřátelství a pokusit se vše napravit.

Vyšlo: 13.2 .; GR

 

Steven Parlato: The Precious Dreadful

Teddi Alder se jen snaží vymyslet, co se svým životem. Když se připojí ke kurzu tvůrčího psaní, je to pro ni jen způsob, jak využít volného času, ne jak prozkoukávat svoje podvědomí. Jenže zatímco píše, vybavují se jí znepokojivé vzpomínky na jejího kamaráda z dětství Coreyho, a Teddi pomalu začíná pochybovat o všem, co zná: o svém přátelství s Willou, o tom, kolik toho její matka vlastně ví, a dokonce i o svých vlastních vzpomínkách. Teddi se obává, že přestává vnímat, co je skutečnost a co ne – důkazem budiž duch dívky, který se jednoho dne vynoří z bazénu a nenechává Teddi na pokoji.

Vyšlo: 13.2 .; GR

 

Deborah Schaumberg: The Tombs

New York, 1882. Šestnáctiletá Avery zoufale touží po tom, aby se život vrátit do starých kolejí, ale dobře ví, že to nebude možné. Bojí se záhadného muže s vraní maskou, který nechal zavřít její matku do Hrobek, azylového komplexu s tou nejhorší pověstí. Avery se proto snaží nevyčnívat, soustředí se na práci v železárně a drží svého otce-vynálezce pryč od nebezpečí. Stará se o sokola Seraphinu a z rutiny ji vytrhávají jen dobrodružné příběhy, které rád vypráví její nejlepší přítel Khan. Jenže stejně jako tomu bylo u její matky, ani její schopnost vidět, co ostatní nedokáží, není snadné skrýt. Avery nedopatřením způsobí bizarní výbuch v továrně a nemá jinou možnost než utéct. V nejtemnějších koutech města se nyní musí naučit svou sílu kontrolovat, jinak se zakrátko také ocitne na místě, odkud není návratu..

Vyšlo: 20.2 .; GR

 

Leah Thomas: When Light Left Us

Když sourozence Vasquezovy opustil jejich otec, zdálo se, že nic nedokáže jeho nepřítomnost nahradit… dokud se neobjeví mihotavá postava jménem Luz.
Luz tu prázdnotu naplnil. S Hankem si hází kroužky, Aně ukázal krásu, již lze vidět za zavřenými víčky očí. K malému Milovi je hodný a pozorný. Jenže Luz také odešel a každému z nich něco vzal. S počátkem nového školního roku musejí tři sourozenci předstírat, že je ten cizí muž vůbec nezměnil. Jenže jak se můžou sblížit s lidmi, když Luz změnil jejich vnímání světa i sebe?
V románu, jenž zkoumá lidskou – i mimozemskou – povahu Leah Thomasová dokazuje neochvějnost pouta rodiny a pravého přátelství.

Vyšlo: 13.2 .; GR

 

Melissa F. Olson: Shadow Hunt

Scarlett Bernardová se roky spoléhala jen na dvě věci: svou schopnost omezit magii a na Stín, démonického psa, jenž Scarlett celý život strážil. Když však náhlá odhalení obrátí Scarlett život vzhůru nohama, zpanikaří a odjede z města, Stín tak nechá v rukou svého partnera Jesseho. V chaosu, který vypukne, je démonický pes ukraden – a Jesse při brutálním útoku málem zemře.
Zdá se, že se dávný nepřítel přišel pomstít – a útok na Stín měl být pouze začátek. Scarlett musí najít psa i zachránit své přátele. Čím dál hlouběji se však propadá do děsivé legendy, která se našla cestu do současného Los Angeles.

Vyšlo: 13.2 .; GR

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • S. Jae-Jones: Shadowsong (Wintersong #2) … vydává CooBoo
  • C.J. Redwine: The Traitor Prince (Ravenspire #3) … vydává Baronet
  • Tarun Shanker & Kelly Zekas: These Vengeful Souls (These Vicious Masks #3) … vydává Fragment