Knižní novinky: únor 2018

V únoru se o knižní novinky postarají především nakladatelství Host a Fragment. První jmenované nabídne kromě zfilmované Tváře vody pokračování sérií (Koruna tří, Spálený muž, Dominium Padlých andělů), z Fragmentu a dalších půjde zejména o nové fantasy série pro děti a mládež.

Guillermo del Toro, Daniel Kraus: Tvář vody

Příběh jako z jiného světa zasazený do Ameriky šedesátých let a odehrávající se na pozadí studené války.
Elisa žije osamělý život v malé špeluňce nad kinem Arcade v Baltimoru. Pracuje jako uklízečka v přísně střeženém výzkumném středisku a jedinou radostí pro ni je, když si před noční směnou vybírá, jaké střevíčky na podpatcích si obuje. Ale poté, co s kolegyní Zeldou odhalí utajovaný vládní experiment, se její dosavadní život navždy změní.
Tvář vody je neobvyklý a křehký příběh o lásce, svobodě, sebeúctě a rovnováze v přírodě, který zpracovali dva umělci ve dvou různých médiích.
Vydá: Host

Jodi McAlister: Valentýnské prokletí

Perla Linfordová se narodila na Valentýna. A není u nich ve škole sama. Jsou čtyři a každý z nich dokáže dělat velmi zvláštní věci. Když po jednom z nich začnou jít bytosti, o kterých zatím četla jen v knížkách, začne Perla zjišťovat proč. A to za pomoci Finna Blacka – kluka, kterého zná od dětství a celou tu dlouhou dobu ho nemůže vystát. Pokud chce ale zachránit sebe a své spolužáky, bude muset hodit nesnášenlivost za hlavu. Jen společně s Finnem má totiž proti temným silám alespoň nějakou šanci…
Vydá: Fragment

Tim Lebbon: Relikvie

Londýn – rozlehlé, spletité a anonymní město, v jehož útrobách se skrývají netušená tajemství… Angela Goughová, studující kriminologii, k jeho temným stránkám poprvé doopravdy přičichne v den, kdy se její přítel Vincent nevrátí z práce. Vydává se po jeho stopě, odhodlaná přijít záhadě na kloub. Navzdory nebezpečí vrstvu po vrstvě odhaluje tajný život člověka, kterého považovala za tolik blízkého, postupně proniká do úplně nového, neznámého světa a zaplétá se do mystéria, jaké by si nedovedla představit ani v těch nejdivočejších snech…
První díl nové trilogie z pera Tima Lebbona, renomovaného spisovatele hororů a dark fantasy, autora desítek románů a nositele řady literárních ocenění.
Vydá: Baronet

Alice Lily Neradová: Michael

Fantasy novela Michael vypráví příběh zakázané lásky mezi strážcem přírodních živlů Michaelem a bohyní Serenou, s níž se náhodně potká při plnění svého poslání. Jeho úkolem je uspat draka a odvrátit tak pohromu, která hrozí lidem, je však raněn. Když ho Serena ošetřuje a pomáhá mu s uspáním draka, přeskočí mezi nimi jiskra. Dovolí však ostatní bohové zakázanou lásku?
Děj je součástí volné řady autorčiny série Strážci.
Vydal: Olympia

Matt Ralphs: Dcera ohně

Hazel až do svých dvanácti let neopustila kouzlem chráněnou mýtinu, kde žila se svou matkou – čarodějkou. Jednoho dne se tam však zjeví nebezpečný démon a matku unese. Dívka se poprvé ve svém životě vydává za hranice mýtiny s nelehkým úkolem matku najít. Cestou se přidá k pochybnému lovci čarodějnic a jeho učedníkovi Davidovi. Ti netuší, že Hazel je také čarodějka. Její schopnosti se začaly projevovat až po šoku z matčina únosu a i ona sama je z toho pěkně vyděšená. Dokáže dívka matku najít a vysvobodit ji ze spárů zlého démona? Co se stane, až David zjistí, že Hazel umí kouzlit s ohněm? Vždyť jeho úkolem je čarodějnice chytat a přivádět je před soud!
Vydá: Fragment

J. D. Rinehart: Zrození Toronie (Koruna tří 3)

Cesta k trůnu se zdá být uzavřena. Překvapivé zakončení strhující fantasy trilogie.
Dávné proroctví říká, že až na obloze vyjdou tři hvězdy, trojčata převezmou trůn a v Toronii zavládne mír. Hvězdy se objevily a vyvolenými trojčaty měli být Galf, Tarlan a Elodie. Vypadá to však, že předpověď se nevyplnila.
Tarlan byl svědkem Galfovy smrti při posledním souboji s jejich nemrtvým otcem. Jeho bratr spadl z hořící věže a není možné, že by pád přežil… Navíc je Tarlan přesvědčený, že jeho sestra Elodie zradila rebely i svou rodinu, aby mohla mít trůn jen pro sebe.
A protože už Tarlan nemá v co věřit, je připraven všechno opustit, shromáždit svá divoká zvířata a zamířit na sever. Zdání však klame. Ve světě kouzel a lstí může být záměna lži za pravdu smrtící.
Vydá: Host

 

Tui T. Sutherland: Ohnivá křídla – Dračí věštba

Po mnoho generací válčí sedm dračích kmenů o prastarý ztracený poklad. Tajné hnutí Spáry míru je však rozhodnuto dlouholetou válkou ukončit a konečně nastolit mír. Proroctví hovoří o tom, že boje může pomoci ukončit velká oběť. K naplnění věštby je proto shromážděno pět dračích mláďat. Proti jejich vůli je drží v tajné jeskyni a připravují je na jejich poslání. Dráčata však nechtějí slepě čekat na svůj osud. Rozhodnou se, že z jeskyně uprchnou a pokusí se najít své domovy, ze kterých byla násilím vytržena. Uspějí, nebo je jejich věznitelé dostihnou?
Vydá: Fragment

Kayla Olsonová: Hrady z písku

Před válkou byl život pro Eden snadný. Pak došlo ke globální přírodní katastrofě. Tu následovala revoluce a všechno se změnilo. Nyní vládne zemi a jejím přírodním zdrojům mocná skupina, která si říká Vlci. A přestože Eden kvůli nim ztratila všechno, odmítá zemřít jejich rukama. Zná souřadnice jediného neutrálního místa na světě, ostrova zvaného Útočiště, a je odhodlána tam uniknout a být opět svobodná. To se jí také se skupinou tří dívek podaří. Jenže nadějné vyhlídky zhořknou, když jedna z dívek hned první večer na ostrově zmizí. Ostatní ji jdou hledat do džungle a tam rychle zjistí, že Útočiště je ve skutečnosti nebezpečné místo plné zákeřných pastí a nečekaných nepřátel.
Vydá: Egmont

Peter McLean: Dominion

Minulost nelze pohřbít natrvalo a za dávné hříchy je třeba platit. Blíží se zúčtování. Poslední soud v podobě Dominionu.
V tunelech hluboko pod Londýnem hynou zemští elementálové. Loví je bytost známá jako Hnilobák. A elementálové se nemají na koho s důvěrou obrátit.
Na scéně se ale objeví diabolista a zpola napravený nájemný vrah Don Drake a téměř padlý anděl Trixie. Když se Drake dozví, že Hnilobák je vlastně arcidémon Bianakith, je mu ihned jasné, že nepůjde o snadnou prácičku. Bianakith je totiž duch nemoci a rozkladu a jeho aura poškozuje všechno, co se k němu jen přiblíží. Dokonce i starodávným londýnským základům hrozí zhroucení. Don, Trixie a Spálený muž tedy musejí vymyslet, jak zabránit Bianakithovi, aby vyhladil elementály a zničil město.
Jenže Spálený muž má trochu jiné plány — a ty mohou mít strašlivé následky pro všechny.
Vydá: Host

Gena Showalterová: Za zrcadlem (Alenka v říši zombií 2)

Zapomeňte, co jste slyšeli o mozcích a krvi, tyhle zombie chtějí lidské duše. Tu mou bohužel dostaly. Alenka Bellová už toho ztratila hodně. Rodinu. Přátele. Domov. Myslela si, že víc už ztratit ani nemůže. Mýlila se. Po posledním útoku zombií se s ní začíná dít něco podivného. Zrcadla ožívají a ona slýchává šepot mrtvých. Ale co je na tom nejhorší? Někde v jejím nitru se vzmáhá odporná temnota, která ji nabádá ke strašným činům. Nikdy dřív nepotřebovala svého přítele Cola Hollanda tolik jako teď. Jenže on se od ní najednou odtahuje… a od všech ostatních také. Co se s ním děje, jaké je jeho tajemství? Ali bude muset dál čelit nejistotě, zombiím, ale především temnotě, která ji pomalu stravuje…
Vydá: Fragment

Meagan Spoonerová: Na lovu

Když se Kráska vydá na lov Zvířete… Kráska zná tajemný les lépe než kdokoli jiný. Cítí ho ve své krvi. I když vyrostla mezi šlechtici daleko od lesa, ví, že temný hvozd skrývá tajemství, která dokáže odhalit jen pravý lovec. Když její otec přijde o všechno jmění a Yeva se musí společně se sestrami odstěhovat pryč z města, uleví se jí. Uprostřed divočiny se nemusí přetvařovat a usmívat se na bohaté dámy – nebo se vdát za bohatého šlechtice…. Ale ve chvíli, kdy v lesích zmizí při lovu její otec, nemá Yeva na vybranou – musí ho najít. A jediná cesta vede po stopách stvoření, které se otec snažil ulovit. Přes varování sester se vydává do lesa a stopuje Zvíře až do jeho království – zakletého údolí, zničeného zámku a světa plného stvoření, o kterých slyšela pouze v pohádkách. Do světa, který ji může zničit, nebo spasit. Zbývá jen jedna otázka. Kdo přežije tento lov: Kráska, nebo Zvíře?
Vydá: CooBoo

Aliette de Bodardová: Řád věčných trnů (Dominium Padlých andělů 2)

Volné pokračování fantasy thrilleru Řád zlomených křídel.
Paříž zničená magickými boji se postupně začíná zotavovat, ale velké Řády ovládané Padlými anděly nadále soupeří o kontrolu nad městem. Na vrcholu moci nyní stojí Řád Trnikeře a spřádá plány, jak se stát ještě mocnějším.
Trnikeřské intriky svedou dohromady milenku prastarého Padlého anděla, dračího prince v přestrojení, ztrhanou alchymistku sužovanou sebezničující závislostí a zatrpklého mladíka z Dálného východu, který má za úkol přivést zpět mezi živé svou zemřelou přítelkyni.
Řády hledají společnou cestu k míru, jenže ten se zdá zkázonosnější než válka. Čtveřice hrdinů v sobě musí nalézt sílu, aby nepadla za oběť magii lačnící všechny a všechno zotročit.
Vydá: Host

Andrew McDonald: Smrtonoš

Zapomeňte všechno, co víte o temných, v kapuci zahalených smrtkách s kosami. V dnešní době nosí smrtonoši cool trendy oblečení, mají normální rodiny a jejich kosy se hodně podobají mobilním telefonům. Přesto všechno je pro Soda kosení otravnou povinností. Čeká se od něho, že každý den po škole bude převádět duše na druhý břeh. A kvůli tomu nemá čas na hraní se svou rockovou kapelou! Když ale začne své povinnosti smrtonoše zanedbávat, řád vesmíru se začne hroutit. Navíc musí Sod a jeho nová kamarádka Karma, které se všichni spolužáci vyhýbají, protože chodí jen v černém a nosí piercing, najít dřív než bude pozdě způsob, jak rozplést síť nepřátelských intrik. Nebezpečí číhá na každém kroku a jde do tuhého. „Temné a záhadné, ale také velmi vtipné dobrodružství se zápletkou plnou intrik a s rozuzlením, které vás dostane.“
Vydá: CPress

 

Sui Išida: Tokijský ghúl 8

Střet mezi osazenstvem kavárny Anteiku a tajemnou sektou Aogiri pomalu přerůstá v rodinný spor. Tóka se podruhé střetává s mladším bratrem Ajatem, který na sourozenecká pouta zřejmě vůbec nehledí a hodlá se stát jediným živým Kirišimou v okolí – naneštěstí pro Tóku. Ani inspektoři z ÚPG však nemají na růžích ustláno. Obávaná Jednooká sova vypadá stejně neporazitelně jako dřív a zdá se, že nikdo z přítomných neví, jak si s mocným nepřítelem poradit…
Vydá: Crew

 

Yamazaki Koré: Čarodějova nevěsta 1

Patnáctiletá Čise Hatori cítí, že nemá proč žít – ztratila matku, nemá stálý domov a nikomu na ní nezáleží. Ve chvíli nejhlubšího zoufalství se jí však nabídne zajímavé východisko a Čise se rozhodne chopit příležitosti. Stane se učednicí u mocného čaroděje Eliase Ainswortha, jehož prostřednictvím poznává nejen svět plný víl, draků a mluvících koček, ale také svou vlastní kouzelnou moc.
Vydá: Crew