Knižní novinky: listopad 2017

Podzim v plném proudu, noci se prodlužují, a tak je čas na pěknou knihu. Třeba i nějaký horor. Jaké novinky nám nakladatelství nabídnou v listopadu?

 

John Llewellyn Probert, Stephen Jones: Lovecraftova družina – Horor u Všech svatých
Kolem kostela Všech svatých v Londýně odnepaměti docházelo k neobvyklým jevům a nevysvětlitelným zmizením. V roce 1990 se na místo vydává skupinka v čele s Robertem Chambersem z washingtonského Útvaru pro vyšetřování Cthulhu, která má za úkol prozkoumat působení nadpřirozených sil. Netuší však, že se s nimi budou muset také utkat! Během čtyř dnů a nocí pronikají čím dál hlouběji a hlouběji do tajů paranormálního světa a odkrývají děsivé poznatky, které by raději měly zůstat hluboko pod zemí…
Vydá: XYZ

 

 

Victoria Aveyardová: Králova klec
Ve světě Stříbrných a Rudých vládne zmatek. Mare zůstává v zajetí, zbavená svého blesku a mučená vlastními chybami. Přežívá jen díky milosti nového krále – kluka, jehož kdysi milovala, ale nakonec se z něj vyklubal lhář a zrádce. Maven Calore pokračuje v pletichách své mrtvé matky a snaží se získat moc nad celou zemí i nad svou zajatkyní. Zatímco Mare v paláci trpí pod účinky tichého kamene, její kdysi ubohá skupina novokrevných a rudokrevných se organizuje, cvičí a nabírá nové členy. Připravují se na válku, protože už se nechtějí skrývat ve stínu. A Cal, vyhnaný princ, který také usiluje o lásku blýskající dívky, se nezastaví před ničím, aby ji vysvobodil. Krev se obrací proti krvi a schopnost proti schopnosti. Hrozí, že nakonec nezůstane nikdo, kdo by vznikající požár uhasil, a z Norty, jak ji Mare zná, zůstane jen černé spáleniště.
Vydá: CooBoo

 

 

Lincoln Child: Úplněk vlka
„Záhadolog“ Jeremy Logan se už řadu let specializuje na vyšetřování jevů, na které jsou exaktní vědecké postupy krátké. Tentokrát pátrá v odlehlých končinách Adirondackého pohoří po tajemném tvorovi, který přepadá a bestiálně vraždí osamělé turisty.
Vraždy, které v odlehlé pustině Adirondackého pohoří rozbouřily poklidný život místních lidí, nesou znaky čehosi nelidského. Oběti jsou zmasakrované k nepoznání, roztrhané, pokousané a ponechané na nepřístupných místech, kam mnohdy ještě lidská noha nevstoupila. Vypadá to na divokého samotářského medvěda. Jenže medvědi se v této oblasti takřka nevyskytují – a navíc by museli mít neuvěřitelnou sílu.
Historik Jeremy Logan přijíždí do místní umělecké kolonie, aby tu v klidu dopsal svou studii o středověkém kacířství. Jeho dávný přítel, který v tamních lesích slouží, ovšem ví i o Loganově druhé profesi „záhadologa“, a požádá jej, aby nezávisle na policii a správě lesní rezervace zjistil, kdo může mít tak drastické zločiny na svědomí. Z koláže zdejších pověr o nelidských stvořeních i z vědecky prokazatelných faktů dokáže Logan zprvu vyvodit jediný závěr: vrahova existence je vyloučená. Kdo – nebo co – tedy v Adirondacku zabíjí turisty?
Vydá: BB art

 

 

Blanka Jehlíková: Kde spí nejkrásnější upírka
Má Madlenka právo na štěstí, když jejím jediným majetkem je krása – a pod zeleným stromem naplněná láska k Michalovi, synovi bohatého radního? Jeho otec se však neštítí žádného podvodu, a tak je s hanbou vyhnána z domu i městečka. Půvabná dívka má najednou jen dvě možnosti: umřít hlady, nebo přijmout službu v hospodě jako děvečka a holka pro každého. Umřít se jí nechce…
Urozený pán Ferdinand ze Schaffgotsche se oběsil na svých statcích. Co si má rodina počít s mrtvolou, když se píše rok sedmnáct set sedm a žádný kněz sebevraha do posvěcené půdy nepohřbí? Nezbývá než najít dobrovolníky, kteří ji bez modliteb zahrabou ve Smolnu, podivné, prokleté zemi nikoho na rozhraní tří panství. Musí to být silní a odhodlaní muži, co se nebojí strašidel ani samotného ďábla, a takoví se jen penězi získat nedají. Nacházejí se mezi odsouzenými na smrt…
Vydá: Čas

 

 

Luke Scull: Ostří mrtvého muže (Temné bratrstvo 3)
Bývalá povstalkyně Saša a její přítel z dětství Davarus Cole bojují ve Městě věží za udržení míru mezi lidmi a Mizejícími, kteří ohrožují nejen město, ale i zbytek kontinentu. Když Bílá paní vyšle Davara na jih do Rozdrcených království, aby mezi padlými hledal spojence, zjistí, že nejtěžší bitvu bude možná muset svést sám se sebou.
Díky přátelství s důstojníkem z řad Mizejících má Polomág Eremul přístup do Obelisku mezi nové pány Dorminie. Na vlastní oči tak sleduje, jaká pohroma se na lidstvo chystá. Ale tváří v tvář moderní technologii Mizejících musí Polomág se svými chabými kouzly spoléhat jen na svůj důvtip.
A na ledovém severu svádí legendární válečník Brodar Kayne zoufalý boj za svůj lid. Zápasí však také s časem: starodávné zlo uvězněné pod horami se brzy dostane ven a nezastaví se, dokud celý svět neutone v krvi…
Vydá: Host

 

 

Amie Kaufman, Jay Kristoff: Gemina (Illuminae 2)
Monumentální vesmírná sága, která začala bestsellerem Illuminae.
Přestěhovat se do vesmírné stanice a žít na okraji galaxie? Pro Hannu konec společenského života. Ale nikdo jí neřekl, že to může znamenat i její smrt! Hanna je dcerou velitele stanice, Nik rebelujícím členem ze špatné rodiny. A zatímco se oba potýkají se životem na tom nejnudnějším místě, blíží se k nim zkáza. Když je jejich loď napadena, jsou oba odhodláni bránit svůj domov. Bojují o svůj život, ale i o osud celého vesmíru!
Vydá: CooBoo

 

 

 

P. C. Castová: Z vůle Luny
Mari je poutnice z klanu Tkalců, dcera a dědička ženy s jedinečnou schopností léčit svůj lid, své povinnosti však odsouvá stranou, dokud ji nevyhledá zvláštní psí spojenec a nezmění navždy její osud. Po smrtícím útoku na její blízké se její svět rozpadá. Mari ale odhalí sílu svých schopností a tajemství o svém dvojím původu a vydá se na cestu za záchranou svého lidu. Teprve když jí do života vstoupí Nik, syn vůdce znepřáteleného kmene, Mari okusí něco, co nikdy dřív necítila…
Nad jejich budoucností se však stahují mračna a s temnotou přichází síla děsivější a ničivější, než jakou tento svět dosud poznal, a je na Mari, aby tyto temné stíny zahnala. Spolu s Nikem se musí připravit na záchranu lidstva. Musí přijmout svůj pravý osud a vymýtit síly, které hrozí, že je všechny zničí.
P. C. Castová v této výpravné fantasy zavede čtenáře do světa, kde se lidé, jejich zvířecí společníci i země samotná drasticky změnili. Do světa plného krásy, nebezpečí a krutosti.
Vydá: Yoli

 

 

Neil Gaiman: Severská mytologie
Jak získal Thor své proslavené kladivo Mjölnir? Kolik světů spojuje vždyzelený jasan Yggdrasil? Kdo postavil zeď kolem Ásgardu a co bude následovat po konci světa zvaném Ragnarök? Severská mytologie převyprávěná Neilem Gaimanem nejenže odpovídá na všechny tyto otázky, ale navíc je váže do souvislého, obšírného vyprávění, v němž ožívají bohové i obři, medovina teče proudem, vlci mluví a jabloně rodí jablka nesmrtelnosti. Naprosto nepostradatelná kniha pro všechny milovníky severských mýtů, seriálu Američtí bohové i tvorby Neila Gaimana obecně.
Vydá: Argo

 

 

 

George Beahm: Stephen King – Čtyřicet let hrůzy – Život a dílo krále hororu
Kdo by neznal mistra děsu Stephena Kinga, jednoho z nejplodnějších a nejúspěšnějších autorů dnešní doby! Napsal na šedesát románů, k tomu na dvě stovky povídek a novel, prodal stovky milionů výtisků knih po celém světě…
Na slovo vzatý znalec Kinga, spisovatel George Beahm, přichází se zasvěcenou, rozsáhlou a velmi podrobnou knihou věnovanou osobnímu životu a profesionální kariéře tohoto oblíbeného autora. Nejde však o žádné akademické pojednání, ale čtivě psaný náhled do Kingova života a díla, prošpikovaný anekdotami, komentáři a rozhovory s jeho přáteli, kolegy a učiteli, kteří ho dobře znají. Líčí jeho mladá léta v Durhamu v Maine, studia v bouřlivých šedesátých letech, počáteční boj s nouzí, kdy se snažil sehnat práci, později vyučoval na střední škole a ve volných chvílích psal, dlouhou cestu k vydání prvního románu Carrie v roce 1974 a desítky let následující kariéry autora bestsellerů, vedoucí až na pomyslný trůn krále hororu.
Kniha je bohatě ilustrována známými americkými umělci Michaelem Whelanem a Glennem Chadbournem a doplněna velkým množstvím fotografií.
Vydá: Baronet

 

 

Jonáš Ferenc, Kryštof Ferenc:Příběhy Impéria: Vzpoura automatonů
Rovnováha sil v Londýně je ohrožena!
V žilách parou poháněného viktoriánského Londýna proudí magie skřítků, kteří skryti očím běžných smrtelníků obývají město po tisíce let.
Oddíly ocelových automatonů ale unesly královnu londýnských elfů. Hrozí tak zapudit všechnu starou magii, což by pro město znamenalo katastrofu. Kdo vládne těmto nebezpečným mechanickým stvůrám? Nebezpečný vyhnanec z Férie, jednoruký šermíř Coelwulf? Nebo i on je jen loutkou v rukách někoho úplně jiného? Podaří se nepravděpodobným spojencům pod vedením kapitánky parní vzducholodě Elly van der Wilde zasáhnout včas a zachránit Londýn?
Vzpoura Automatonů je nový původní komiksový příběh zasazený do osvědčeného steampunkového prostředí Příběhů Impéria. Vstupte s touto knihou do světa poháněného parou a magií!
Vydá: Mytago

 

 

Mike Mignola: Baltimore 1 – Morové lodě
První světová válka je náhle ukončena podivnou morovou ranou. Evropa se z ní těžce vzpamatovává, je však vzápětí zaplavena hordami upírů. Na scénu vstupuje válečný veterán, lord Henry Baltimore. Poháněn pomstou, pronásleduje jednoho z oněch netvorů. Na cestě vedoucí skrze krvavá kolbiště, vraky morových lodí, vybuchující vzducholodi i hřbitovy ponorek nemilosrdně potírá všudypřítomné zlo.
Vydá: Comics Centrum