Soutěž o audioknihu Devět princů Amberu – vyhodnocení

Audiotéka nám věnovala do soutěže audioknihu – fantasy Devět princů Amberu. Ukázku si můžete poslechnout zde. Soutěž včera skončila. Jak zní správné odpovědi a kdo získal audioknihu?

Anotace:
AMBER je opravdu jediný opravdu skutečný svět. Všechny ostatní jsou jen stíny.

Nekonečný je svět Amberu vrhajícího stíny, jejichž velkolepé odlesky vytvářejí všechny ostatní světy, včetně toho, v kterém žijeme. Nekonečný jako velkolepá tajemství, před kterými se nám, smrtelníkům, tají dech. Čím však je ve skutečnosti? Z jakých rozmarů byl stvořen? Jak obrovská musí být síla, hrající si s mocnými světy jako se zrnky písku?

První knihu „Devět princů Amberu“ otevírá příběh Corwina, nadčlověka se ztrátou paměti, který se probouzí na nemocničním lůžku po těžké autonehodě. Corwin netuší nic o svých příbuzných lačnících po „věčném trůnu“, ani o cestě, na jejímž počátku se právě ocitl. Nevzpomíná si na „Lorgus“ ani na jeho protipól „Vzor“. Navíc postrádá svůj balíček „trumfů“, který by mu mohl pomoci překonat pasti nastražené neznámými silami. Udržován pod vlivem narkotik zůstává sám, a někde hluboko uvnitř něho čekají na probuzení nadlidské schopnosti.

Od prvního dílu knižní série „Tajemný Amber“ budete sledovat osudy rozvětvené královské rodiny, kde každý bojuje s každým. Spisovatel Roger Zelazny, světový velmistr žánru fantasy, disponuje jazykem plným fantazie a dočkáte se toho nejlepšího vypravěčského umění, jakým se žánr fantasy může pochlubit.

Devět princů Amberu – audiokniha obsahuje první díl fantasy série ze světa Amberu. Autor Roger Zelazny. Čte Luboš Ondráček.

 

Soutěžní otázky:
1) Kdo audioknihu Devět princů Amberu vydal?
2) Kolik dílů má základní série Tajemný Amber?

 

Správné odpovědi:
1) Walker a Volf
2) 10

 

Do soutěže přišlo celkem 14 odpovědí, téměř všechny správné.

Vylosována byla: Š. Chlebková.

Blahopřejeme.