Nové knihy v angličtině za červenec 2017

V červenci se na zahraničním knižním trhu urodilo na padesát nových titulů z žánru paranormální fantastiky psané v angličtině. S Axií přinášíme výběr deseti z nich a nechybí přehled novinek ze sérií vydávaných v češtině.

 

Ilona Andrews: Wildfire

Třetí díl paranormální romantické série.
Právě když se Nevada Baylorová smířila se svou ohromnou magickou mocí, došlo jí také, že se zamilovala. Connor „Mad“ Rogan je jí, co se magie týče, rovnocenný, avšak pokud jde o city k němu, Nevada netuší, co dělat. A aby to bylo ještě složitější, do Roganova života se vrátí stará známost…
Rogan ví, že mezi ním a jeho bývalou snoubenkou Ryndou k ničemu nedojde. Zatímco se však Nevada dozvídá o své minulosti, o své moci a možné budoucnosti, Rogan ví, že ji čekají rozhodnutí, o nichž se jí nikdy ani nesnilo, a život bez něj po svém boku.
A zatímco se Nevada s Roganem snaží zjistit, kdo unesl Ryndina manžela, a čelí Nevadině babičce, která může, ale taky nemusí mít zlé úmysly, musí se oba rozhodnout, zda si dostatečně věří, nebo vše nechají zmizet v oblaku dýmu.

Vyšlo:  25. 7.; GR

 

 

Sarah Rees Brennan: In Other Lands

Osud bývá nepředvídatelný a občas se stane, že se do magického světa zatoulá teenager, který tam na první pohled nemá co pohledávat. Takový je i případ Elliotta. Jakožto věčně rozmrzelý nerd a pacifista je zděšený naprostou nepřítomností moderních technologií i množstvím energie, kterou musí vynaložit k tomu, aby se v kouzelném království přesouval z místa na místo. Elfové ani mořské panny ho moc neberou a věčné máchání meči mu taky není právě příjemné. Zkrátka a dobře opravdu sem nezapadá. Jenže i přes velkou averzi k válčení, jakékoliv práci a podstatné většině lidí nakonec zjistí, že všechno není úplně marné a mohlo by se mu tady podařit dosáhnout dvou hodně nepravděpodobných věcí – najít si přátele a zajistit světový mír.

Vyšlo:  15. 7.; GR

 

 

Christina Henry: Lost Boy

Převyprávění příběhu o Petru Panovi a příteli, jenž se stane jeho nepřítelem, a nepříteli, jenž možná nemá tak černé srdce, jak si Petr myslí…
Všichni znají jednu verzi mého příběhu. A pak je tu pravda. Takhle se to všechno doopravdy stalo. Jak jsem se z Petrova ztraceného – a nejoblíbenějšího – chlapce stal jeho největším nepřítelem.
Petr mě přivedl na ostrov, kde nepanovala žádná pravidla a kde nebyli žádní dospělí, kteří by na nás dohlíželi. Přivedl sem i ostatní chlapce, abychom se tu společně bavili, jenže Petrova představa zábavy je vyhrocenější než špička meče. Protože na tomhle ostrově není na zábavu a hry čas. Našimi sousedy jsou piráti a nestvůry. Našimi hračkami jsou nože, klacky a kameny – věci, které ubližují.
Petr koneckonců slíbil, že budeme mladí a šťastní navěky.

Vyšlo:  4. 7.; GR

 

 

Aditi Khorana: The Library of Fates

Nikdo neví, co přivedlo císaře Sikandera do Shalingaru. Doteď bylo tohle mírumilovné království imunní vůči krvelačným snahám všech dobyvatelů. Aby tomu tak i zůstalo, princezna Amrita se nabídla, že se za něj provdá. Vzdala se přitom všeho – rodiny, první lásky i vlastní svobody. Ale ani tak to nestačilo. Královský palác je v obležení a Amrita se v nastalém chaosu ocitá na útěku spolu s věštkyní Thalou, bývalou Sikanderovo otrokyní. Zatímco Amrita se cítí zodpovědná za osud svého království a nechce odejít, Thala ji přesvědčí, že by se měly společně vydat na cestu k tajemné Knihovně všech věcí, kde se jim snad podaří zvrátit vlastní osud. Dokáže však Amrita skutečně znovu získat, co ztratila? Nebo na ni někde jinde čeká úplně nový život i nová láska?

Vyšlo:  18. 7.; GR

 

 

Laurence MacNaughton: A Kiss Before Doomsday

Když v ulicích Denveru začnou mizet čarodějové, určitého vzorce si všimne jen Dru, nově jmenovaná čarodějnice. Všechny obdařené magickou mocí unášejí nestvůry. Stopy ukazují na zakázanou nekromancii, s jejíž pomocí se někdo snaží naplnit proroctví o blížící se apokalypse.
Když z hrobů začnou vstávat mrtví, Dru víc než kdy jindy potřebuje pomoc polovičního démona Greysona. Přestože Greyson zmizel a je prohlášen za mrtvého, Dru věří, že je naživu – a uvězněn tímto tajuplným zlem. A Dru musí zastavit mocného mága dřív, než se přiblíží soudný den.
Protože pokud se proroctví naplní, legie mrtvých povstanou a stráví každou živou duši na světě.

Vyšlo:  11. 7.; GR

 

 

Lisa Maxwell: The Last Magician

Zastav čaroděje. Ukradni knihu. Zachraň budoucnost.
V současném New Yorku magie dávno neexistuje. Poslední zbytky těch, kdo mají pro magii cit – mágové – žijí v ústraní a skrývají, co jsou. Jakýkoli mág, který přijde na Manhattan, bude uvězněn za Zdí, temnou energetickou bariérou, jež mu zabrání odejít z ostrova. Překročit ji znamená přijít o své schopnosti – a často i život.
Esta je zkušená zlodějka, kterou vycvičili, aby dokázala ukrást kouzelné artefakty zlotřilému Řádu, jenž vztyčil Zeď. Vzhledem ke své schopnosti ohýbat čas se Esta může přenést do minulosti a shromáždit předměty dřív, než Řádu dojde, co se stalo. Všechen trénink podstoupila kvůli jedinému úkolu: vrátit se do roku 1902, aby ukradla starobylou knihu, jež obsahuje největší tajemství Řádu – a Zdi – než bude zničena a mágové poté odsouzeni k zániku.
Jenže starý New York je nebezpečné místo plné gangů a tajných společenství. Svět, v němž i vzduch je prodchnut magií. Nic není, jak se zdá. A pokud chce Esta zachránit svou budoucnost, musí zradit někoho v minulosti.

Vyšlo:  18. 7.; GR

 

 

Emily Bain Murphy: The Disappearances

Kolem Juliet, matky Aily Quinnové se vždy točila spousta záhad. Dokázala si však svá tajemství pečlivě střežit, a to i před vlastní dcerou. Proto když z nenadání zemře, je Aila odhodlaná odhalit, co před ní matka celou dobu skrývala. Pomůže jí i to, že je spolu s mladším bratrem Milesem poslána žít k příbuzným do městečka Sterling. Juliet tady vyrůstala a zdejší obyvatelé ji nikdy nepřestali podezřívat, že měla něco společného se Zmizeními. Každých sedm let zde totiž dochází k podivnému jevu, který nikdo nedokáže vysvětlit. Běžné věci jako je vůně květin a jídla, odraz světla na hladině jezera nebo schopnost snít znenadání kompletně zmizí. Nikdo netuší proč a nyní zůstává na Aile, aby se pokusila přijít celému fenoménu na kloub. Další Zmizení se totiž nezadržitelně blíží.

Vyšlo:  4. 7.; GR

 

 

Melissa F. Olson: Blood Gamble

Druhý díl urban fantasy série.
Pokud nějaké město Scarlett Bernardová z duše nenávidí, je to Las Vegas. Jenže když ji kardinál upírů z Los Angeles pověří, aby šla prozkoumat nové představení s tématem upírů, Scarlett se brzy ocitne ve světě flitrů, automatů a intrik.
Tvůrci představení jsou slavné upírské celebrity Arthur a Lucy Holmwoodovi. Nyní však chtějí oznámit světu existenci upírů, jež má Scarlett za úkol zatajit.
Než však pronikne do tajů motivu Holmwoodových, Scarlett také zjistí, že jejich představení přitahuje nejen fanoušky: mnoho lasvegaských upírů beze stopy mizí a objevují se zvěsti, že za Arthurem a Lucy přišli do města i lovci upírů.
Nyní, bez spojenců, svého bargesta ani parťáka Jesse Cruze, se Scarlett musí sama zorientovat v podsvětí plném tajností a vražd v městě, jenž není tím, čím se zdá.

Vyšlo:  25. 7.; GR

 

 

Vivian Shaw: Strange Practice

První díl urban fantasy série Dr. Greta Helsing.
Greta Helsingová zdědila po předcích zvláštní nadání – uzdravuje opravdu podivné pacienty. Jako doktorka se stará o to, aby londýnská nadpřirozená komunita pokud možno v bezpečí vzkvétala, a ve své ordinaci se proto setkává s celou řadou nezvyklých případů. Umí si s přehledem poradit i s takovými problémy jako je ztráta hlasu u banshee, artritida v případě nemrtvých nebo entropie u mumií. Nežije si přitom nijak na vysoké noze, ale má svůj klid a byla tak vychovávaná odmalička. Všechno se ale změní s příchodem sekty vraždících mnichů, kteří náhle začnou rozsévat zkázu mezi lidmi i nemrtvými. Teror a panika rychle ovládnou celý Londýn a Gretě nezbude nic jiného, než se pokusit využít svých nezvyklých schopností k tomu, aby zachránila svou lékařskou praxi i vlastní život.

Vyšlo:  25. 7.; GR

 

 

Thomas E. Sniegoski: Dark Exodus

Druhý díl urban fantasy série Demonist.
John Fogg a Theodora Knightová se proslavili jako paranormální vyšetřovatelé. Měli svou vlastní televizní show a všechno šlo dobře až do chvíle, kdy se při natáčení něco zvrtlo a oni nedopatřením vypustili do světa hordu démonů. Aby toho nebylo málo, jeden z nich posedl Theodoru, a i když se jí znovu podařilo získat vládu nad vlastním tělem, musí přesto neustále svádět boj o kontrolu s entitou, která uvnitř ní pořád přebývá. Když se proto John dozví, že nádoba, jejíž rozbití vedlo k celé nešťastné záležitosti, byla na jejich natáčení nastražena úmyslně, rozhodne se to nenechat jen tak. Brzy odhalí celou síť machinací, pomocí kterých legie pekla doufají v ovládnutí našeho světa. Spolu s Theo se tak pouští do závodu s časem, mohou totiž snadno představovat jedinou šanci lidstva na přežití.

Vyšlo:  11. 7.; GR

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Kalayna Price: Grave Ransom (Alex Craft #5) … vydává Baronet
  • Kevin Hearne: Besieged (The Iron Druid Chronicles #4.1, 4.2, 4.6, 4.7, 8.1, 8.6) … vydává Laser-books
  • Charles Stross: The Delirium Brief (Laundry Files #8) … vydává Talpress
  • P.C. Cast, Kristin Cast: Loved (House of Night Other World #1) … vydává Knižní klub
  • Rachel Caine: Ash and Quill (The Great Library #3) … k vydání chystá Cooboo