CRWECON 2017

Dvanáctý sraz přátel komiksu CRWECON vypukne 17. června 2017 v Klubu Cross v Praze 7. Najdete tu přednášky, mangu, anime, nové komiksy, křty, autogramiády, hry, dražby, komiksové burzy…

 

Kdy: 17. 6. 2017 od 9 hodin
Kde: Klub Cross, Plynární 1096/23, Praha 7
Vstupné zdarma.

 

PROGRAM:

VELKÝ SÁL
9:55 Oficiální zahájení Crweconu
Pořadatelé vás uvítají na akci a zamávají z pódia!

10:00 Komiksář
Setkání s tvůrci Komiksáře! Plné pódium komiksových expertů, připravených odpovídat na vaše dotazy a ohlašující, co všechno mají v plánu!

11:00 Top 10 US komiksů za rok 2016
Nejlepší zahraniční komiksy z minulého roku tentokrát představují Vojtěch Rabyniuk a Jakub Kvíz! Co vám minulý rok uniklo?

12:00 Zlatá klasika Strýčka Skrblíka
Dan Černý pokřtí pětidílnou knižní sérii ze světa Strýčka Skrblíka od Egmontu! Zlatá klasika přinese největší fláky od slavných kreslířských es, které formovaly svět Disneyho hrdinů, v čele s Donem Rosou a Carlem Barksem.

12:30 Fabula Rasa
Udělování ceny Fabula Rasa, ceny internetové stránky www.comicsdb.cz, jediné komiksové ceny, o jejichž výsledcích rozhodují sami čtenáři! Uvádí: Boris Hokr

13:00 Panel nakladatelství Crew
Setkání s nakladatelstvím Crew, které bude nejen povídat o tom, co vydalo a co chystá na příští rok, ale bude i odpovídat na další dotazy.

14:00 Konec soboty: Poslední sobota?
Jan Potměšil předvede hodinovou verzi svého populárního programu Sobota ráno. Jeho náplní bude… ne, to je zatím tajemství.

15:00 Velký komiksový kvíz!
Přijďte si i letošní Crwecon vyzkoušet, jak jste na tom s comicsovými znalostmi. Není třeba se bát, zasoutěžit a pobavit se na legendárním kvízu může úplně každý. Ovšem jen ti nejlepší si odnesou hodnotné ceny. Uvádí: Matěj Port Kondáš.

16:00 Tajemství Ukákáček!
Changer the Elder a další budou vyprávět, co vlastně stojí za těmito sériemi? A co všechno obnáší české vydání? Připravte se na velká odhalení!

17:00 Ukončeni Crweconu
Alespoň ukončení programu. Jinak vás samozřejmě nikdo nevyhání a můžete posedět až do rána!

 

MALÝ SÁL
9:00 – 10:00 Amoreto Pražské – křest a autogramiáda!
Diskuse s autory komiksu Jamese Stafforda. Příběhy, které kreslila celá plejáda kreslířů, si získaly mnohé fanoušky (včetně Samuela L. Jacksona). My vás zveme na besedu s autorem a kreslířkou Lenkou Šimečkovou. Moderuje Petr Onufer.

11:00 Manga nejen pro otaku
Ignorujete mangu, že není pro vás? Dobře, možná ne všechna, ale jsou věci, které by si komiksáci neměli nechat ujít. Petr Litoš, Jiří Pavlovský a hosté budou mluvit o manze.

12:00 Image – revoluce v komiksu
Pavel Švanda vás vezme na cestu do minulosti nakladatelství Image, skrze všechny soudní spory, emigrace a jiné přírodní katastrofy

13.00 Hororové komiksy
Vojta Rabyinuk a Jakub Kvíz se podívají na ostré a špičaté zuby hororovým komiksům! Připravte si kýbly na krev!

14:00 Komiksová dražba
Jako každý rok, i tentokrát bude možnost koupit si originální kresby a malby od nejlepších českých komiksových tvůrců. Jako vyvolávač opět zavedený Richard Klíčník.

15:00 Vydavatelský panel I.
Pro velký zájem jsme museli rozdělit vydavatelský panel na dvě části, aby měl každý z vydavatelů dost prostoru. V prvním bloku představí své současné a budoucí projekty kupříkladu Argo, Paseka a BB art.

16:00 Vydavatelský panel II.
V druhé části vydavatelské panelu přijdou na řadu další velké firmy! Kupříkladu Albatros, Comics Centrum a Egmont! Možná se dozvíte nějaké tajné informace a dlouhodobé plány!

17:00 Black Panther
Co se o téhle comicsové postavě dá říct, kromě toho že je černá? Překvapivě docela dost. Přednáška comicsového hipstera Matěje Porta Kondáše, která rozhodně nevybledne!

A dále vás čeká manga, herní sál, dětský koutek, komiksová burza a malířská dílna.

Petr Kopl jako obvykle organizuje charitativní malířskou akci, jejíž výtěžek půjde na Domácí Hospic v Třebíči. Nakreslí vás, vaše děti, vašeho psa, cokoliv! Minimální příspěvek za kresbu je 100 korun (ale charitativnosti se meze nekladou, jde to vážně na dobrou věc) a čekají se i další hosté, kteří se k němu přidají – takže si můžete na Crweconu pořídit celu galerii svých portrétů!

Více informací najdete na webu http://www.crew.cz/crwecon/ a FB stránce události.