Jan Č. Galeta: Vločka v plamenech

Naštvaná a trochu rozmazlená dívka z dobré rodiny si z nudy hraje na zlodějku. Po nocích běhá po střechách, skrývá se ve stínech a loupí v domech boháčů. Jenže každá zábava jednou skončí…

 

Krásná hrdinka – ostré čepele – ženské zbraně – strašlivé kletby – temná sklepení – oheň na střeše – vydírání – to a mnohé další nabízí příběh Vločky v plamenech!

 

 

INFO O KNIZE:
Autor: Jan Č. Galeta
Vydal: Mytago, únor 2017
Formát: 110 x 180 mm
Vazba: brožovaná
Obálka: Jana Šouflová
Počet stran: 68
Cena: 99 Kč
Objednat knihu můžete zde: fantasyobchod.cz

 

UKÁZKA Z KNIHY:

Má nejdražší choti,
snažně a pokorně Tě žádám, našla-li by sis na mě po delší době opět trochu času a doprovodila mne na slavnostní banket. Vím, že spolu nevycházíme nejlépe, a vím také, že je to má chyba, nicméně Tě upřímně prosím, abys mi vyhověla a stanula v onen večer po mém boku. Slibuji, že se vynasnažím vyjít Ti vstříc v čemkoliv, po čem budeš toužit, vyjma záležitostí, jež jsou předmětem našeho sporu.
Banket se koná za pět dnů od šesté hodiny večerní v mém paláci na Starém městě. Pořádám jej na počest gildy Zlatopust, jejíž představitelé se ochotně uvolili se mnou jednat. Přítomni nejspíše budou také zástupci dalších velkorodů i významných gild. Pošlu pro Tebe sluhu půl hodiny předem.

Těším se na Tvou odpověď.
Tvůj před bohy zákonný manžel, Bukvas Borovec-Butrym

Právě tahle pečlivě formulovaná slova, které pro Bukvase nejspíš vymyslel některý z jeho písařů, stála v listu, který Danuta s velkou chutí spálila v plameni lampy. Zatímco se dívala, jak se mění v popel, přála si, aby stejně shořely i všechny úspěchy a naděje jejího nenáviděného muže. Samozřejmě, že to byla jenom bláhová a nedospělá touha. Dopřála si další hlt znamenitého vína a dumala, proč vlastně manželovo pozvání přijala.

Důvody byly hned dva.

Gilda Zlatopust byla ve městě nová a v kuloárech se o ní vzrušeně šuškalo. Spekulovalo se, kdo za ní vlastně stojí a tahá za nitky. Nestávalo se každý den, aby v Erinu tak rychle povstal nový silný hráč. Kolem Zlatopustu už týdny kroužily všechny kupecké velkorody i mocné gildy s cílem navázat obchodní vztahy a něco z toho vytřískat. Že by Bukvas ostatním vypálil rybník? Na banketu asi dojde k obchodním námluvám, což byl jediný typ romantiky, který její muž znal.

Druhý Danutin důvod byl dětinštější. S manželem se nevídali často. Bydleli odděleně a pohádali se skoro vždycky, když spolu strávili víc než pár minut. A právě na to se těšila. Pořádně toho bastarda seřvat a poslat do kelu, to jí udělá dobře. Potřebovala v sobě zase oživit vztek, který v ní už od svatby doutnal jako sopka.

Nebo mi možná vyjde vstříc a konečně najde způsob, jak to všechno napravit, zadoufala, když dopíjela víno. Hned si ale za takovou myšlenku vynadala do hlupaček.

Ne, to Bukvas nikdy neudělá, protože ani není schopný pochopit, že mi ublížil… Zamrkala, aby z očí vyhnala nečekanou a nevítanou vlhkost, a zhluboka se nadechla.

Přece nebudu kvůli tomu zmetkovi brečet, napomenula se, odložila číši a vstala – rozhodnuta vyrazit do města za zábavou, aby si spravila náladu.