Nové knihy za říjen 2016 v angličtině

V říjnu se na zahraničním knižním trhu urodilo na padesát nových titulů z žánru paranormální fantastiky psané v angličtině. S Axií přinášíme výběr deseti z nich a  nechybí přehled novinek do sérií vydávaných v češtině.

 

 

Margaret Atwood: Hag-Seed

Felix byl zásluhou svého podlého asistenta odvolán z funkce uměleckého ředitele divadelního festivalu Makeshiweg a důsledkem toho byla zrušena i celá jeho chystaná inscenace Bouře. Celý zdrcený se vydává žít do jižního Ontaria, kde mu jedinou společnost dělá jeho imaginární dcera Miranda, která ve skutečnosti zemřela již před dvanácti lety. A v tichosti plánuje pomstu. Štěstí se na něj usměje, když přijme práci v místní věznici, kde vyučuje kurz Gramotnosti skrz divadlo a slaví s ním poměrně dobrý úspěch. Společně s amatérskými herci z řad vězňů se zde navíc připravuje konečně vytvořit svoji verzi Bouře. Jenže on sám má na mysli ještě mnohem interaktivnější verzi představení, do které plánuje zapojit i své nepřátele. Jak se však vyrovná s tím, když se do hry rozhodne zapojit také jeho neviditelná Miranda?

Vyšlo: 11. 10.; GR

 

 

Barbara Barnett: The Apothecary’s Curse

Poprvé se cesty doktora Simona Bella a lékárníka Gaelana Erceldouna sklížily v Londýně v 19. století, když Simon podal své manželce elixír, který mu Gaelan namíchal za pomoci záhadného rukopisu. Lék, který měl vyléčit rakovinu, ale ženu namísto toho připravil o život. Simon v zoufalém gestu vypije zbytek elixíru, ale na místo smrti se dočká nesmrtelnosti. Podobně je na tom i Gaelan, kterého Simo nalezne o pět let později zavřeného v Bedlamu. Oba muži se od té chvíle rozhodnou společně pátrat po zmizelém rukopisu, který představuje jedinou naději na zvrácení jejich osudu. Příliš úspěšní ovšem nejsou. Teprve v okamžiku, kdy farmaceutická firma Transdiff Genomics přichází tajemné knize na stopu, dostávají šanci ji konečně najít, ale i zabránit jejímu možnému zneužití.

Vyšlo: 11. 10.; GR

 

Lila Bowen: Conspiracy of Ravens

Pokračování young adult westernového fantasy ze světa plného monster, magie a nadpřirozených bytostí, v němž se mladá dívka musí postavit zlu, které se skrývá v prérii.
Mocný alchymista nechává v prérii mnoho mrtvých a jen Nettie Lonesomová ho může porazit. Je otázkou, pro kterou možnost se rozhodne – buď se spolehne na své přátele a svůj odznak, nebo vyrazí sama na nebezpečnou misi, která ji nejspíš bude stát život. Pokud jde o nestvůry a muže, svět není černobílý. Na co jsou vám křídla a zbraň, když váš nepřítel dokáže ovládat havrany?

Vyšlo: 11. 10.; GR

 

 

Sierra Dean: Black Magic Bayou

Druhý díl vlkodlačí urban fantasy z New Orleans, navazující na sérii o Secret McQueenové.
Genie McQueenová nečekala, že by se kdy mohla stát alfou. Vyrostla mimo smečku, vždy se snažila své magické nadání potlačit, zatímco její bratr Ben se připravoval na roli vůdce. Avšak poté, co dokázala svou kuráž vlkodlačímu králi, se nyní právě ona stala alfou New Orleans.
Zatímco se snaží navyknout na svou novou roli – a na svůj vzkvétající vztah s vlkodlačím vyvrhelem Wilderem, čelí náhle Genie něčemu, co dokáže vyřešit jen svou čarodějnickou mocí.
V městě začaly mizet dívky a ti, kdo zůstali, říkají, že byli od jejich zmizení svědky zvláštních událostí. Dokáže Genie rozplést tajemství obestírající zmizelé dívky, udržet pořádek v neworleanské smečce a ještě přežít alespoň tak dlouho, aby si našla čas na klidné rande s Wilderem?

Vyšlo: 5. 10.; GR

 

 

Steve Himmer: Scratch

Martin Blaskett se přestěhoval do malého městečka uprostřed lesů, aby pomohl dohlédnout na přípravné práce pro vznik nových domů. Rozhodně však nečekal, že se tady setká s tajemnou postavou z legend, kterou místní nazývají Scratch. Martin se rychle spřátelí se sousedem Gilem Rosem, vysloužilým průvodcem lovců po divoké přírodě, a s pohlednou Alison. Potíže nastanou v okamžiku, kdy se Scratch začne cítit ohrožený masivní proměnou okolí, která má celou výstavbu doprovázet. Důsledkem toho začíná odvádět zdejší obyvatele z jejich domovů neznámo kam a jednou z jeho obětí je i syn Alison. A aby toho nebylo málo, ve stejnou dobu, kdy se veřejné mínění ve městě pomalu obrací proti Martinovi, začíná také on zásluhou podivných snů pochybovat o vlastní nevině.

Vyšlo: 11. 10.; GR

 

 

Gregg Hurwitz: The Rains

První díl YA hororové série.
Jedné děsivé noci se do té doby mírumilovná komunita v Creek’s Cause proměnila ve válečnou zónu. Chance Rain a jeho starší bratr Patrik museli odrazit hodně útoků ze strany nakažených dospělých ještě před tím, než se jim vůbec podařilo dostat do relativního bezpečí místní školy, kde se schovávají také ostatní mladí přeživší. Jenže ani uvnitř nemají zdaleka vyhráno. Parazit, který celou katastrofu způsobil, totiž napadá každého, kdo dosáhne věku osmnácti let – a Patrik má narozeniny už za několik týdnů. Oba bratři se proto rozhodnou za každou cenu odhalit tajemství, které se za celou katastrofou skrývá. Přijdou ovšem na něco ještě děsivějšího a společně rychle přicházejí na to, že nyní představují v podstatě jedinou šancí celého lidstva na přežití.

Vyšlo: 18. 10.; GR

 

 

Sarah Glenn Marsh: Fear the Drowning Deep

Bridey Corkillová nenávidí oceán od doby, kdy musela bezmocně přihlížet, jak se v něm utopil její dědeček. Proto, když je v létě roku 1913 nalezena na pláži mrtvá dívka, šestnáctiletá Bridey rychle pojme podezření, že stvoření, co přimělo skočit do moře jejího dědu, se znovu na Isle of Man vrátilo. A skutečně zanedlouho začínají za podivných okolností mizet další vesničané, ale nikdo si celou záhadu nechce spojit s mořem. Nikdo kromě pohledného mladíka, kterého Bridey sama zachránila před utonutím. Společně s Finnem, do něhož se pomalu ale jistě zamilovává, a s pomocí místní excentrické čarodějnice musí nyní Bridey za každou cenu odhalit tajemství prastarého zla číhajícího v neklidných vodách dřív, než všichni její milovaní skončí ve vlnách a už se odtud nikdy nevrátí.

Vyšlo: 11. 10.; GR

 

 

Silvia Moreno-Garcia: Certain Dark Things

Vítejte v Mexico City, ostrovu v moři upírů.
Domingo, osamělý muž z ulice, má co dělat, aby přežil, když mu do cesty vstoupí upír na útěku. Atl, potomek aztéckých pijáků krve, se musí krmit krví mladých, aby přežila, a Domingo vypadá víc než chutně. Atl, krásná, chytrá a nebezpečná, se potřebuje dostat do Jižní Ameriky, daleko od nepřátelského klanu upírů, který ji pronásleduje. Její plán ale nepočítá s tím, že si k Domingovi vybuduje city. Po stopě mrtvol se navíc vydává policistka Ana, která se náhle ocitá uprostřed boje upírských gangů.
Upíři, lidé, poldové a ganstaři se střetávají v potemnělých ulicích Mexico City. Mají vůbec Atl a Domingo šanci vyváznou z boje živí?

Vyšlo: 25. 10.; GR

 

 

Destiny Soria: Iron Cast

Píše se rok 1919 a bostonský klub Cast Iron praská ve švech. Všichni chtějí vidět vystoupení hemopatů – lidí, kteří díky své magické krvi dokážou vytvářet iluze. Corinne a Ada jsou kamarádky od chvíle, kdy je do svého klanu přijal nechvalně proslulý gangster Johnnny Dervish. Po nocích uchvacují svým umem Johnnyho hosty, ve dnech okrádají bostonskou smetánku. Jedna prácička se ale nepovede a Ada skončí ve vězení. Obě si uvědomí, jak nejistá jejich pozice je. Poté, co Ada z vězení unikne, jsou dva ze zaměstnanců klubu Cast Iron zastřelení a Johnny zmizí. S policií v patách se Corinne a Ada vydávají nalézt odpovědi.

Vyšlo: 11. 10.; GR

 

 

Diana Wagman: Extraordinary October

October je obyčejná dívka. Vzhledem k jejímu nijakému vzhledu a průměrným známkám na ní není nic zvláštního. Tři dny před svými osmnáctými narozeninami pocítí zvláštní napětí, které neustává. Život se jí obrátí vzhůru nohama. Najednou slyší, o čem si povídají psi, dokáže přimět vzlétnout vrány a ve škole o její pozornost spolu náhle soupeří dva noví a velmi pohlední spolužáci. Poté, co projde skálou, se October dozví, že je dcerou princezny trollů a vílího prince a tou jedinou, která dokáže zastavit hrozící válku mezi trolly a vílami. October musí využít svých nově nabytých schopností, aby zachránila svou rodinu a překazila plány tajuplnému zlu, které se chystá zničit celý svět víl.

Vyšlo: 18. 10.; GR

 

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Laurell K. Hamilton: Crimson Death (Anita Blake, Vampire Hunter #25) … vydává Epocha
  • Lara Adrian: Midnight Untamed (Midnight Breed #14.5) … vydává Brána
  • Jay Kristoff & Amie Kaufman: Gemina (The Illuminae Files #2) … vydává CooBoo
  • Marie Lu: The Midnight Star (The Young Elites #3) … vydává Talpress
  • P.C. Cast: Moon Chosen (Tales of a New World #1) … k vydání chystá Yoli