Ostravský knižní veletrh 4.-6. 3. 2016

Víkend 4. – 6. března 2016 bude ve znamení knih!
Novinky a to nejzajímavější z knižní produkce představí nakladatelé všech žánrů z celé České republiky na 6. Ostravském knižním veletrhu, který se bude konat na Výstavišti Černá louka v Ostravě.

 

 

Prezentovat se budou největší kulturní organizace v Ostravě – Knihovna města Ostrava, Moravskoslezská vědecká knihovna a Česká televize. Souběžně bude probíhat výstava Dovolená a Region, Lázeňství a od soboty svatební výstava Svatba.

Ostravský knižní veletrh úspěšně přežil prvních pět let a zaujal pevné místo nejen v ostravském knižním světě.
5. Ostravského knižního veletrhu v březnu 2015 se zúčastnilo 45 vystavovatelů a přišlo na něj více než 10 000 návštěvníků.

ostrava-knizni-veletrh-2016I letos veletrh nabídne bohatý kulturní doprovodný program v podobě autogramiád, autorského čtení, besed a setkání s autory či představení literárních novinek. Popularitu veletrhu mezi návštěvníky zvyšuje i skutečnost, že jej každoročně poctí svou účastí i několik zajímavých hostů. Na veletrhu se představí jak zajímaví autoři z Ostravy a okolí (Eva Tvrdá, Arnošt Vašíček, Miroslav Sehnal, Břetislav Uhlář, Lydie Romanská, Martin Jiroušek a další), tak autoři odjinud, známí z pořadů České televize (Petra Braunová, Bohumil Vurm, Zuzana Foffová, Tomáš Hořava aj.)

V rámci doprovodného programu bude vyhodnocena soutěž O nejhezčí básničku na téma „Motocykl“. Ceny do soutěže věnoval Moravskoslezský kraj. Záštitu nad soutěží převzala náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. Věra Palková.

Bohumil Vurm a Zuzana Foffová představí svou knihu Příběh templářů 3. Děti se mohou těšit na kreativní dílnu Šotek a atlas zvířat, představí se pořad Berta a Ufo – neobyčejné přátelství – (nejen) autorské čtení a soutěž o knihy, zasoutěžit si mohou v oblíbené hře Bludišťáci, známé z České televize, těšit se na ně budou moderátoři z pořadu Wifina, kteří představí druhý díl zábavné encyklopedie pro zvídavé holky a kluky Wifina 2. Malí kuchaři a kuchtíci se mohou těšit na dětskou kuchařku Draci v hrnci chrlí nové nápady, anebo se mohou zúčastnit kreativní dílny – Šikulové.

 

Kompletní doprovodný program zde

 

Otevírací doba:
4. – 5. 3. 10:00 – 18:00 hod.
6. 3. 10:00 – 16:00 hod.

 

Vstupné:
Dospělí: 80,- Kč
Děti, studenti, důchodci, držitelé TP, ZTP a ZTP/P průkazů: 50,- Kč
Hromadný vstup pro školy (minimálně 20 osob): 20,- Kč
Platí VIP karta 2016
Po předložení platného čtenářského průkazu Knihovny města Ostravy na pokladně získáte 50% slevu. Sleva bude poskytnuta pouze ze vstupenky pro dospělé.
Po předložení platného čtenářského průkazu Moravskoslezské vědecké knihovny na pokladně získáte 50% slevu. Sleva bude poskytnuta pouze ze vstupenky pro dospělé.

 

Více informací naleznete zde: www.cerna-louka.czhejkal.cz