Holly Black: Nejtemnější část lesa

Hazel vyrůstá spolu s bratrem ve městě Fairfold, kde lidé žijí bok po boku s vílami a nadpřirozenými bytostmi. Vílí kouzla lákají turisty ze širokého okolí, ale Hazel dobře ví, že Lidé větru jsou mnohem nebezpečnější, než by se průměrnému turistovi mohlo zdát.

 

Uprostřed zdejšího lesa leží skleněná rakev a v ní odpočívá rohatý chlapec s ušima špičatýma jako nože. Hazel s Benem ho milovali, trávili u něj své volné chvíle, ale hoch stále jen ležel a spal. Jenže pak se jednoho dne probudil. Celý svět se náhle obrací naruby a Hazel musí zachránit Fairfold před zničením…

V románu Nejtemnější část lesa se slavná autorka vrací k okouzlujícím pohádkovým příběhům, které ji na počátku kariéry proslavily.

Black_Nejtemnejsi-cas-lesa

O autorce:
Holly Black patří mezi současné nejslavnější autory fantasy knih pro děti a náctileté. Proč tomu tak je ukazuje její Sága rodu Spiderwicků (napsaná ve spolupráci s Tonym DiTerlizzim) přeložená již do třiceti dvou jazyků. V roce 2008 se Sága dočkala i filmového zpracování. Autorka získala za svou tvorbu mnoho cen, například Nejtemnější část lesa získala cenu Indies Choice Book Award 2015 a román The Wrath of Mulgarath z roku 2004 se vyšplhal na první místo žebříčku bestsellerů v New York Times. V poslední době spolupracuje se svou kamarádkou, spisovatelkou Cassandrou Clare na fantasy sérii Magisterium. První kniha cyklu s názvem The Iron Trial vyšla v září 2014. Spisovatelka žije ve státě Massachusetts, kde s manželem a synem obývají dům s tajnou knihovnou.

 

Info o knize:
Původní název: The Darkest Part of the Forest
Nakladatelství: Omega, listopad 2015
Překlad: Adam Steinz
Vazba: vázaná
Počet stran: 216
Cena: 299 Kč