Blake Charlton: Čarotepec

Nicodemus Weal je v pevnosti Starhaven cvičen už od dětství. Jeho mentor, slavný čaroděj magistr Shannon, ho učí jak vytvářet kouzla pomocí magických run, jak napsané kouzlo sloupnout ze stránky a nechat je působit. Zpočátku se Nicodemus zdá být velkým příslibem, vypadá to, že by mohl být Alkyónem, čarodějem nedostižné moci, jemuž je podle proroctví předpovězeno zachránit svět.

Charlton_CarotepecJe tu pouze jeden problém: Nicodemus je kakograf a nedokáže reprodukovat ani jednoduché magické texty, aniž by je porouchal a přetvořil v pakouzla, která mohou mít smrtonosné následky. Nyní je mu pětadvacet, a zatímco jeho vrstevníci jsou uváděni mezi čaroděje, on je stále ještě učeň a musí se vypořádat s vědomím, že se mu nepodaří naplnit proroctví.

Ale ne všichni interpretují proroctví stejným způsobem. Existují frakce, které věří, že někdo jako Nicodemus vládne velkou silou – silou, která by mohla být použita stejně snadno v zájmu zla jako v zájmu dobra. A když jsou dva Nicodemovi spolužáci nalezeni mrtví, začíná být jasné, že některé frakce se nezastaví před ničím, dokud ho nenajdou a nepodrobí si ho.

Info o knize:
Originální název: Spellwright
Nakladatelství: Laser-books, říjen 2015
Překlad Roman Tilcer
Obálka Todd Lockwood
Vazba: brožovaná
Počet stran: 440 stran
Cena: 339 Kč