Nové knihy v angličtině za červen 2015

Červen přinesl na zahraniční knižní pulty na padesát nových románů z žánru paranormální fantastiky. A s Axií vám přinášíme výběr deseti nejzajímavějších z nich, včetně přehledu titulů ze sérií vydávaných v češtině.

 

 

Amanda Carlson: Pure Blooded

Jessica sotva vyvázla z jednoho nebezpečí a už čelí další hrozbě. Její protivník jí vzal něco, co je pro ni velmi cenné. S pomocí někoho, od koho by to vůbec nečekala, se Jessica musí postavit svému stvořiteli v bitvě, která rozhodne o osudu všech, kdo se ocitnou v její blízkosti. Její protivník baží nejen po její moci, ale i po její duši.

Vyšlo: 16. 6.; GR

 

 

 

 

Donna Grant: Soul Scorched

Darcy z ostrova Skye je překrásná žena mnoha schopností. Je také jedinou druidkou, která dokáže odhalit tajemství – a touhy – dračího krále. Jeho jméno zní Warrick. A teď, když Darcy spatřila hlubiny jeho dračího srdce, nic už nebude stejné…
Warrick by nikdy Darcy neublížil. Po Darcy však prahnout temní fae, kteří chtějí její schopnosti využít ke svým zlotřilým plánům. Je na Warrickovi, aby ženu, která očarovala jeho srdce, před nebezpečím ochránil. I kdyby to znamenalo ohrozit sebe a celou jeho rasu. Stojí však zoufalá touha po té ženě za to, aby ztratil vše, co má… a navěky?

Vyšlo: 30. 6.; GR

 

 

Ed Greenwood: The Iron Assassin

V alternativní realitě, kde královna Viktorie nikdy nenastoupila na trůn a Anglii vládne rod Harminsterů, je možné ledacos. Ulice osvětlují plynové lampy, lidé cestují ve vzducholodích a konstruují parní hodiny. Londýn, hlavní město Lvího impéria, patří ke zvlášť zašlým a přelidněným místům, kde lidský život nemá velkou váhu, ale sérii brutálních vražd, které ohrožují samotnou stabilitu země, ani tady jen tak zamést pod koberec nelze. Energický mladý vynálezce Jack Straker proto věří, že se mu podaří ošemetnou záležitost vyřešit pomocí nové zbraně – oživlého, technicky vylepšeného těla zemřelého, které dokáže kontrolovat. Brzy se ale ukazuje, že stvoření má mnohem víc svobodné vůle, než Straker počítal. Promění se nakonec jeho objev v nekontrolovatelné monstrum, nebo zůstane tím nejlepším strážcem pořádku, v jakého může impérium doufat?

Vyšlo: 9. 6.; GR

 

 

Clay Griffith, Susan Griffith: The Shadow Revolution

První díl steampunkové série Crown & Key.
Vlkodlaci se skrývají nejen v temných a mlhavých uličkách viktoriánského Londýna, ale podařilo se jim infiltrovat i ty nejvyšší kruhy společnosti. Jen hrstka nadaných dokáže bojovat s těmito netvory. Mezi ně patří i Simon Archer skrývající magické schopnosti za fasádou okouzlujícího playboye, jeho mentor Nick Barker a pohotová alchymistka Kate Anstruther, která je doma v plesovém sále, stejně jako na bitevním poli. V okamžiku, kdy lykantropové zaútočí na Kateinu zranitelnou mladší sestru, trojice spojí síly s ostříleným skotským lovcem nestvůr Malcolmem MacFarlanem, ale brzy zjistí, že stojí proti hrozbě vážnější, než se jim kdy snilo.

Vyšlo: 2. 6.; GR

 

 

Lori Handeland: In the Air Tonight

První díl nové série o sestrách-čarodějnicích.
Před čtyřmi staletími unikly v jedné malé skotské vesnici tři holčičky hněvu lovců čarodějnic. Nyní se má jedna mladá žena dozvědět pravdu o své minulosti, o touze svého srdce a o sestrách, které nikdy nepoznala…
Raye Larsenová s modročernými vlasy a tmavýma očima nikdy nezapadala do skandinávské komunity města New Bergin ve Wisconsinu. I kvůli tomu, že byla adoptovaná, se zde vždy cítila jako vyvrhel. Co však Raye odlišuje ještě víc, je její schopnost vidět mrtvé. A to všude.
Naučila se, že je lepší nechávat si pravdu o svém daru pro sebe… Pak jí však cestu zkříží duch oběti vraždy, která potřebuje její pomoc. A zde přichází řada na Bobbyho Douceta, pohledného detektiva z oddělení vražd, kterého sem stopy po vrahovi zatáhly až z New Orleans. Mohl by právě tohle být ten zlom, který ve svém případu potřebuje?
Zatímco se Raye zaplétá stále hlouběji do případu – a s Bobbym – tím víc se blíží odhalení tajemství o svém vlastním původu. Co o sobě odhalí, by mohlo zničit každého, koho zná… a miluje. Stojí pravda za takové riziko?

Vyšlo: 2. 6.; GR

 

 

Charlie N. Holmberg: The Master Magician

Závěrečný díl YA trilogie The Paper Magician.
Ceony Twill v průběhu svého studia zjistila, že oproti všem předpokladům dokáže provozovat magii i jiného druhu, než pro jakou byla předurčena. Tohle tajemství ale musí zůstat skryté přede všemi i před jejím mentorem Emery Thanem.
Ceony je na nejlepší cestě k tomu, aby dokončila svoje učňovské období a složila závěrečné magické zkoušky, když se věci neočekávaně zkomplikují. Emery pošle Ceony k jinému čaroději, který má ověřit její schopnosti, ale sám k ní žádné sympatie nechová. Navíc se z vězení podařilo uprchnout vražednému šílenci, se kterým dívka sdílí krvavou minulost. Ceony ho musí vypátrat a zastavit dřív, než se mu povede provést plánovanou pomstu. Její život od teď visí na vlásku.

Vyšlo: 2. 6.; GR

 

 

Kristen Painter: The Vampire’s Mail Order Bride

První díl nové humorné paranormální série.
Vítejde v Nocturne Falls, městě, kde se Halloween slaví 365 dní v roce. Ti, kdo sem přijedou, vše považují jen za šou pro turisty: městem se potulují upíři, vlkodlaci i čarodějnice, nebe křižují chrliči. Nadpřirození obyvatelé města ale vědí své: žít v Nocturne Falls znamená být sám sebou. Ať máte tesáky, nebo ne.
Hugh Ellingham s tou schůzkou naslepo souhlasil jen proto, aby byla jeho babička spokojená. Na lásku kvůli své minulosti nevěří. Jenže nečeká, že by narazil zrovna na Delaney – a doopravdy se zamiloval.
Jen škoda, že oba skrývají dost velká tajemství…

Vyšlo: 1. 6.; GR

 

 

Suzanne Palmieri: The Witch of Bourbon Street

Panství rodiny Sorrow ukryté v bažinách blízko New Orleans leží už více než století v ruinách. V roce 1902 se zde odehrála série vražd, které otřásly celou komunitou. Frances Sorrow má být po svém narození jedinou naději k obnovení ztracené rodinné slávy, ale sama po takové roli vůbec netouží. Snaží se vést obyčejný život, brzy se vdá a narodí se jí syn Jack. Když se však její manželství ocitne v troskách a ona ztratí právo Jacka vychovávat, utíká zpět k osamělému životu v odlehlém sídle, kde provozuje ve ztichlé zahradě magii mezi duchy předků. Potom co její syn ale náhle zmizí, je nucena pro jeho záchranu opustit svoje útočiště a vyřešit záhadu, která pronásledovala celé generace před ní.

Vyšlo: 30. 6.; GR

 

 

Lilith Saintcrow: Trailer Park Fae

První díl nové urban fantasy série ze světa, v němž na fae narazíte v bistrech, barech i parkovištích karavanů.
Jeremy Gallow je jen obyčejný dělník a je s tím spokojený. Svoji minulost nechal za sebou, některé věci však jen tak nezmizí. Jako například jeho tetování, která se dokážou proměnit ve zbraně, nebo že si byl kdysi s Královnou léta bližší víc než jakýkoli jiný půlčík. A teď je zatahován zpátky do světa kouzel, nebezpečí a vychytralých fae… Ženou, která jako by z oka vypadla jeho mrtvé manželce. Jmenuje se Robin a tajemství, která ukrývá, by jim oběma snadno podepsala rozsudek smrti. Světem se šíří nemoc, čistokrevní fae umírají a tajemství letního dvora vyplouvají na povrch.
Bojte se, neb Nezima se blíží…

Vyšlo: 23. 6.; GR

 

 

Amanda Sun: Storm

Třetí díl YA série Paper Gods.
Téměř po ročním pobytu v Japonsku se Katie Greene konečně podařilo odhalit strašlivé tajemství skrývající se za schopnostmi jejího přítele Tomohira přivádět kresby k životu. Nejen že Tomo patří k potomkům Kami, starých šintoistických bohů, ale má se stát i jejich dědicem.
Temné síly uvnitř Toma nabývají na síle, ale Katie je odhodlaná udělat všechno, aby nebezpečí porazila. Společně s Tomem se proto vydává na cestu za třemi posvátnými japonskými poklady, které jediné dokážou potlačit jeho touho po destrukci. Při výpravě ale musí čelit vražedným Kami i bývalému příteli Junovi, jehož spaluje touha po pomstě. Pro záchranu Tomohira a celého světa podnikne cokoliv – a možná přitom zaplatí i vlastním životem.

Vyšlo: 30. 6.; GR

 

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • C. J. Daugherty: Endgame (Night School #5) … vydává Egmont
  • Simon R. Green: From a Drood to a Kill (Secret Histories #9) … vydává Polaris
  • Laurell K. Hamilton: Dead Ice (Anita Blake, Vampire Hunter #24) … vydává Epocha
  • C. C. Hunter: Spellbinder (Shadow Falls Novella) … sérii vydává Baronet
  • Nalini Singh: Shards of Hope (Psy-Changeling #14) … vydává Fantom Print