Zaklínač a jeho svět (PR)

„BARVITÝ SVĚT GERALTA Z RIVIE PLNÝ MAGIE, HRDINŮ A MONSTER…“
… ožívá ve výpravné, bohatě ilustrované publikaci, ve které se o zaklínači dozvíte absolutně všechno!

Nakladatelství FANTOM Print vydává výpravnou publikaci (nejen) k videohře Zaklínač: Zaklínač a jeho svět.

Zaklinac_pruvodceGeralt z Rivie. Bílý vlk. Zaklínač. Možná s výjimkou Sergeje Lukjaněnka neexistuje slovanský spisovatel, jenž by výrazněji ovlivnil celosvětovou fantasy. Polákovi Andrzeji Sapkowskému se to podařilo. Stvořil kult, stvořil hrdinu, který se stal novodobým archetypem.

Od první povídky napsané na přelomu osmdesátých a devadesátých let, přes povídkové sbírky, románovou sérii, televizní seriál, komiksy až k počítačovým hrám ušel zaklínač Geralt, nájemný zabíječ monster, velmi dlouhou cestu. Nejdříve se stal fenoménem v celé (nejen východní) Evropě a následně mu počítačová hra The Witcher otevřela cestu na extrémně konkurenční anglo-americký trh.

Spolu s jejím třetím pokračováním, nazvaným Divoký hon, na který čeká nejen komunita videoherních nadšenců, ale prakticky všichni Geraltovi fanoušci, přichází také do tuzemských knihkupectví díky péči nakladatelství FANTOM Print a Crew výpravná publik ace (tzv. lore-book) Zaklínač a jeho svět.

Jak už název napovídá, tato bohatě ilustrovaná celobarevná kniha nabídne čtenářům i hráčům komplexní vhled do Geraltova světa. V přehledně členěných kapitolách autoři přinesou řadu mnohdy neznámých informací z různých oblastní života obyvatel Nilfgaardu a Severních království. Dozvíte se, jak funguje magie, kdo ji ovládá a jaká monstra byla s pomocí magických a genetických experimentů stvořena.

Znovu tak před zraky fascinovaného čtenáře ožije Geraltův příběh plný intrik, zrady, ale i přátelství a lásky na celý život. A ti největší fajnšmekři si tohle všechno mohou užít v limitovaném sběratelském vydání. Byla by škoda takovou příležitost promeškat…

Anotace:
Ponořte se hluboko do světa monster a těch, kdo je loví. Geralt a jeho nejvěrnější společníci vás provedou fascinujícím světem Zaklínače. Přečtěte si zasvěcené popisy mnoha úžasných míst; nebezpečných stvůr, které je obývají, a smrtících zbraní, které skoncovaly s jejich řáděním. Tato úchvatná, bohatě ilustrovaná kniha je nezbytným průvodcem série počítačových her Zaklínač a naprostá nutnost pro všechny příznivce temné a epické fantasy.

Info o knize:
Autor: CD Projekt RED & Dark Horse
Originální název: The World of the Witcher
Nakladatelé: FANTOM Print, Crew
Formát: pevná vazba, 220×300 mm
Počet stran: 184
Cena: 549 Kč

O autorovi:
Andrzej Sapkowski
Někdy se stane, že vám jedna povídka změní život. Ta, které se to povedlo v případě polské literární superstar současnosti, Andrzeje Sapkowského (*1948), se jmenovala prostě a jednoduše Zaklínač. Autor v ní poprvé představil bělovlasého Geralta z Rivie, který pronajímá své meče pro boj s monstry, aby se v následujících příbězích, ať už měly povídkovou nebo románovou podobu, zapletl do nebezpečné a krvavé hry o osud světa. Na celosvětový úspěch bylo zaděláno a vítězné tažení knih, televizního seriálu, komiksů a videoher mohlo začít.

Videoherní série ZAKLÍNAČ:
Brzy již třídílnou videoherní RPG sérii Zaklínač (v originále The Witcher) vyvinulo polské studio CD Projekt RED. První díl se okamžitě po vydání stal bezkonkurenčním hitem. Propracovaný svět Andrzeje Sapkowského je doplněn vynikající hratelností, variabilitou prostředí a pro každého pravověrného fanouška důležitým faktem, že během misí potkává postavy známé z knižní série.