Soutěž o Temnou Raven – vyhodnocení

Jak dopadla soutěž o novinku z nakladatelství XYZ, román Temná Raven od Sylvaina Reynarda? Jaké jsou správné odpovědi na soutěžní otázky a kdo se může těšit na knihu?

 

Reynard_Temna-RavenAnotace:
Raven Woodová restauruje ve florentské galerii Uffizi renesanční umělecká díla. Její život navždy změní jedna nevinná cesta z večírku. Když se stane svědkem nesmyslného útoku na bezdomovce, útočníci se posléze obrátí i na ni a zatáhnou ji do úzké uličky. Raven už je napůl v bezvědomí, když útočníky vyruší kakofonie vrčení, po které následuje křik jich samotných. Raven naštěstí upadá do milosrdné temnoty, ale až poté, co zběžně zahlédne stín postavy, která jí šeptá: Cassita vulneratus.
Když se Raven probere z bezvědomí, je nenávratně poznamenaná. Vrátí se do galerie Uffizi, ale nikdo ji nepoznává a co je ještě znepokojivější, zjišťuje, že v práci nebyla celý týden. Během jejího zmizení, které si sama nedokáže vysvětlit, došlo v galerii Uffizi k loupeži – zmizely Botticelliho ilustrace nevyčíslitelné hodnoty. Bezradná policie Raven označí za hlavního podezřelého a ta se zoufale snaží očistit své jméno. Vyhledá jednoho z nejbohatších obyvatel Florencie a těžko polapitelného muže, aby se pokusila odhalit pravdu o svém zmizení. Jejich setkání zavede Raven do temného podsvětí, jehož obyvatelé si střeží svá tajemství…

 

Soutěžní otázky:
1) Přes kterou řeku vede florentský most Ponte Vecchio?
2) Jak se jmenuje hlavní hrdina Reynardovy erotické trilogie, která vyšla v nakladatelství XYZ v minulém roce?
3) Kdo knihu Temná Raven přeložil do češtiny?

 

Správné odpovědi:
1) Arno
2) Gabriel Emerson
3) Hana Netušilová, Kristýna Vítková

 

Do soutěže přišlo celkem 65 odpovědí, většina správných.

Vylosována byla: B. Ondráčková z Chomutova.

Blahopřejeme.